Kehitysehdotuksia Lapsimessuviikonloppuun

Kevään hauskinta viikonloppua vietettiin (ootas kun mä lasken...) no äärettömän monta kahvisaavillista sitten. Mutta mieli askartelee jo tulevissa lapsimessuissa. Mulla ainakin! Hih, minäkin aina hehkutan sitä "elä hetkessä" ja miten kävikään? No periaatteessa niinhän minäkin teen, se mun hetki toisinaan on vaan pikkusen etuajassa ;)

Niinpä ajattelin heittää ilmaan joitakin hurmaavia kehitysehdotuksia Lapsimessuille 2019! Ideat on vapaasti käytettävissä ja lisätkää tekin listaan mitä kaipaisitte messuille lisää?

Ja koska olen tällainen kiireinen ruuhkismutsi, niputan kaikki messukokonaisuudet yhden otsikon alle: Lapsimessut. Ällös pahoittako mieliänne, vaan mennään joustavalla näkemyksellä eteenpäin. Tervetuloa mukaan!LAPSIMESSUVIIKONLOPPU 2019
Ja ruuhkismutsin keksimät, loistokkaat KEHITYSEHDOTUKSET


HENKILÖPARKKI
No ensin tämä oli nimeltään ISIPARKKI mutta kun isiparkki voi olla syrjivä sekä loukkaava, olisiko parempi jos messuilla olisi henkilöparkki niille, jotka uuvahtavat kesken messuilun ja kaipaavat jaloille lepuutusta, pehvan alle penkkiä ja kännykälle latauspaikkaa. Ehkä myös jotain kätevää sormiruokaa. Toki messuilla on tarjolla kahviloita, mutta ne on muutenkin aina täynnä, niin nämä väsähtäneet ja tauon tarpeessa olevat messulaiset voisivat hyvällä omalla tunnolla plöjöttää vaikka säkkituolissa ja ladata itsensä ja puhelimensa messukierroksen loppurutistukseen. Tekemäni kenttätutkimus nyt vaan osoittaa, että ne on isit jotka siellä messuilla väsähtää tai ei tule ollenkaan mukaan. Siksi tämä parkki oli minusta oiva idea! Olisiko teidän perheessä tarvetta isiparkille tai henkilöparkille?

KAKSPLUSSAN BLOGGAAJAT
Mitäpä te lukijat tuumaisitte, jos Kaksplussalla olisikin sellainen ständi, jossa olisi luonnollisesti kaupan tämä meidän ykköstuote Kaksplus-lehti mutta huipputarjontaa olisi laajennettu myös bloggaajien tapaamiseen? Bloggaajien kanssa voisi tulla ottamaan vaikka #mumfiet, kyselemään kuulumisia tai muuten vaan juttelemaan mukava. Tähän ei ehkä tarvita ämpäreitä houkuttimeksi mutta goodie bagit muutamalle kymmenelle ensimmäiselle vois olla kova juttu. Kenet haluaisit tavata?

KÄDET TÖIHIN
Lisää pisteitä, missä kädet pääsisi vielä nykyistä enemmän töihin. Lapsille simppeleitä kasvien istutushommia tai välipalan kasauspiste+safkaaminen heti siihen perään tietenkin. Joskus näitä on ollut minusta enemmänkin ja ne tuntuu olevan aina to-del-la suosittuja. Lapset on niin ihanan luovia etenkin näissä keittiöhommissa, sen huomasin kun olimme Fasulla Leipäkoulussa alkuvuodesta.

LISÄÄ LAJIESITTELYITÄ
Hupicon-messulaatikko on niin avara kokonaisuus, että sinne toivoisin vielä enemmän lajiesittelyitä. Voitaisiinko me saada estradille vaikka itämaisten taistelulajien taitajia, lapsi(perhei)lle sopivaa jumppaa ja parkouria? Voisikohan lukutoukkien suosikki kirjastoauto pörpötellä messuille, ei nimittäin ole joka lapselle tuttu paikka ja meidän lapsille se tuntuu olevan seikkailupaikka. Ja jos kirjastoauton hyllyt olisikin täytetty joko myynti- tai vaihtokirjoilla: tuo tullessas - vie mennessäs? Kuka olisi viihdyttämässä lapsia kirjastoautolla? Nalle Puh tai Frozen-Elsa? Pitäisikö olla enemmän bloggaajia, Instaajia ja Tubettajia puhumassa ja antamassa ottaa selfieitä? Miten olisi simppeli somekoulu jossa vanhempi ja teini voisi yhdessä kuunnella, mitenkä niitä videoita ladataan Tubeen ja mitenkä se Insta oikein toimii? Lapsilla on aivan käsittämätön kyky osata toimia netissä, vaikka olisivat lähes ensikertalaisia. Ne luo käyttäjätilejä ja loikkii softasta toiseen sujuvasti, mutta samaan aikaan olisi tosi tärkeää, että myös vanhemmat olisivat kartalla siitä, mitä somessa tapahtuu. Koska lapset kaipaavat somekasvatusta, jossa kodilla on tietysti vastuunsa.

Mikä muu laji tai harrastus kaipaisi lisää näkyvyyttä?


HIEKKALAATIKKO
Vähänkö olisi päheetä, jos Messarin laitamille rakentuisi iso hiekkalaatikko, jonne voisi mennä tepastelemaan varpaat hiekassa, hengähtämään hiekkaleikkien pariin tai vaikka evästauolle? Kukapa ei nauttisi siitä tunteesta, mikä tulee, kun saa upottaa paljaat varpaat pehmeään hiekkaan... Oi että.

MUUTA
Tuli vielä mieleen, että minä kaipaisin messuille näitä lasten juhlatilojen esittelyitä. Suomessa on karkean arvioni mukaan ziljoona juhlatilaa, mutta ne ovat jääneet minulle vähän vieraaksi. Tiedän, että niiden esittely on ehkä työlästä ja hankalaakin, kun useimmat niistä eivät ole ketjuja, mutta uskaltaisikohan jokunen juhlatila tulla kertomaan toiminnastaan ja esittelemään tilojaan?

Ja nyt voi olla, että joku toteaa, että olihan toi messuilla. Ja toi ja toi kans! Se, että en törmännyt niihin ständeihin johtuu siitä, että kiisin messuja kolmen äärettömän intensiivisen messuilijan kanssa ja tuntuu että puolet jäi kokematta vaikka siellä meni melkein koko päivä. Kävi kyllä seitinohuena häivähdyksenä mielessä, että ensi vuonna menen messuille ilman lapsia, mutta tiedän että lapset eivät antaisi mulle sitä koskaan anteeksi. Ehkä tämä täytyykin laajentaa kaksipäiväiseksi kokemukseksi: ensimmäinen päivä messuilla kaverin kanssa, tutustuen informatiiviseen puoleen ja toinen päivä messuilla perheen kanssa, keskittyen kokemiseen? Ja nyt kun ajattelen, ei ollenkaan pöllömpi idea...

**

Mitä sinä kaipaisit lisää Lapsimessu-messukokonaisuuteen?


- Moni asia olisi jäänyt toteutumatta, ilman pähkähullua alkuideaa.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?