Kuinka selvitä pilalle menneestä äitienpäivästä?

Menikö äitienpäivä ihan pilalle? Mies ei muistanut mitenkään eikä lapset ole vielä siinä iässä että edes käsittäisivät äitienpäiväkonseptin? Ja tietenkin kaikki Facebookin kaverit kyllä muisti kertoa, miten ihanaa oli saada yllätyslentoliput ulkomaille, hemmottelupäivä spa-hoitolassa tai pekoniaamiainen sänkyyn tarjoiltuna?

Jos päiväsi meni ihan pilalle, tässä sinulle muutama kukkahuivitädin ajatus, joiden avulla toivon sinun pääsevän mustista vesistä takaisin valoisalle puolelle!


1. Sinä et ole miehesi äiti. Toivottavasti. Mutta se selittää paljon. Monet miehet tuntuu ajattelevan, että äitienpäivänä muistetaan vain omaa äitiä, vaikka yhtä hyvin äitejä voidaan juhlia universaalimmallakin tavalla. Tyhjästä on paha nyhjästä - jos äitienpäiväkulttuuri ei ole jo lapsuudesta tuttu, ei mies ehkä ole ollenkaan älynnyt, että sinulla olisi tarpeita ja toiveita äitienpäivän suhteen, koska sinä et ole hänen oma äiti. On ehkä aika tuoda miehesi käsityksineen 2010-luvulle.

Siihen on niinkin yksinkertainen ratkaisu, kuin puhuminen. Se auttaa aina. Kun kerrot tarpeistasi ja toiveistasi syyttämättä, eli "minusta tuntuisi kivalta, jos..." eikä "sä et taaskaan muistanut...", mies joko tajuaa asian tai on edelleen tajuamatta. En suosittele vääntämään asioita rautalangasta. Siinä vähän tämä äitienpäivän herkkä hienous ottaa takapakkia.

Mies. Miksiköhän juutuin ajatukseen miehestä. Lisätään tähän se optio, että sinulla voi olla myös kumppani. Sen enempää määrittelemättä.


2. Jos kumppanisi ei piittaa äitienpäivähumusta tai sinulla ei ole kumppania, ota juhlintaohjat omiin käsiisi. Kuka kissan hännän nostaisi, ellei kissa itse? Joku siellä jo ajattelikin, että onko äitienpäiväjuhlien mahdollistamisen velvollisuus langetettu nimenomaan miehille? No ei ole! Eli osta itsellesi ensi vuonna jo ennakkoon jokin ihana äitienpäivälahja: olkoon se vaikka kauan himoitsemasi käsilaukku tai herkullisin suklaapatukka minkä tiedät. Opeta omille lapsillesi äitienpäiväkulttuuria teidän perheen näköisellä tavalla. Kattakaa yhdessä herkullinen äitienpäiväaamiainen (jo perus puuroaamiainen servetteineen katettuna on melkoista luksusta), juokaa lasilliset kuplivaa Pommacia ja käykää poimimassa valkovuokkoja. Luokaa omat perinteet, turhia stressaamatta.


3. Lahjat ei ole äitiyden mittari. No eihän se nyt ihan niin mene, että hyvät äidit saa lahjaksi luksusmatkoja maailman ympäri ja huonot äidit ei saa mitään. Joulupukkimoraali taitaa istua meissä suomalaisissa aika tiukassa ;) Eikä se haittaa mitään, tuleepa skarpattua itseään käyttäytymään kiltisti mutta lahjoilla ja äitiyden laadulla ei ole mitään tekemistä keskenään. Koitin miettiä miten hyvä äitiys käy ilmi ja en nyt kyllä keksinyt muuta kuin sen, että hyvä äiti ei omilla toimillan aiheuta lapselleen pohjatonta hulluuntumista. Kuulostaako oikealta?


4. Onni on pienissä jutuissa
Se mitä muut saivat tai tekivät äitienpäivänä, ei ole sinulta itseltä pois. Koitetaan muistaa nauttia niistä ihanista asioista, mitkä tuntuu itsestä kivalta. Onni on pienissä jutuissa. Se on ehkä halaus omalta lapselta, maukas iltapäiväkahvi omalla parvekkeella tai se ennakkoon ostettu suklaapatukka. Voit halutessasi kommentoida, mikä on se pieni juttu, missä sinun onni piileksii?

**

Sinä olet hyvä äiti, muista se, saitpa lahjoja tai et ja muistipa joku sen sanoa ääneen tai ei. Jos sinulla on kotona pienokaisia jotka eivät vielä edes osaa sanoa kyseisen juhlapäivän nimeä, älä lannistu vaan ajattele, että ensi vuonna te voitte aloittaa luomalla omat perinteet. Ja jos yhtään lohduttaa, vähän näyttää siltä, että mitä teini-ikäisemmäksi lapset tulevat, sitä todennäköisemmin ne muistuttavat tiuhaan miten surkea äiti olet, mutta kun ne jurnutukset jaksat päästellä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, kymmenen vuoden kuluttua ne muistaa kertoa, kuinka paras äiti sinä oikeasti olet ❤ 

Tervetuloa takaisin valoon!

Erinomaista iltapäivää,
just sulle!


Kommentit

 1. Hyvä kirjoitus, kiitos! Meillä on sovittu, että lasten tekemät kortit ja lahjat ovat riittäviä, tosin olen joka vuosi saanut myös puolisolta jotain pientä, tänä vuonna kirjan josta todennäköisesti kyllä pidän paljon. Mutta tosiaan, miksi odottaa, että muut tekevät mieleisesi juhlan, kun sen voi tehdä myös itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja juuri näin: "miksi odottaa, että muut tekevät mieleisesi juhlan, kun sen voi tehdä myös itse?" Hihat heilumaan vain! Aurinkoista iltapäivää!

   Poista
 2. Kahden naisen perheessä lienee haastavaa tehdä yllätysaamiaista, kun molempien pitäisi tehdä toisilleen lasten kanssa! Ehkäpä siksi tämä esimerkki tuo mieleen ekana miehen.
  Minä olen kyllä jo suhteen alussa tehnyt etukäteen selväksi odotukseni.
  Mieheni on huono järjestämään yllätyksiä ja ostamaan lahjoja.
  Olen huomannut sen valitettavasti muutaman pettymyksen kautta.
  Siksipä kerron nykyään aina ennen juhlapäiviä, mitä toivon ja odotan! Suora puhe auttaa kummasti. Kun ei tämä avioliitto tee ajatusten lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja tätä on niin hyvin muotoiltu, ettei ole mitään lisättävää: "Kun ei tämä avioliitto tee ajatusten lukijaksi." Mukavaa iltapäivää!

   Poista
 3. Mä olin iltavuorossa äitienpäivänä. T. Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus purnasin kersoille, että enhän minä äitienpäivänä TEE MITÄÄN johon nuorempi totesi, että "tänään on äitienpäivä. Äidit tekee kaiken!" Joten jos yhtään lohduttaa, niin meneehän se päivä töissäkin. Ehkäpä ensi vuonna saat nautiskella äitienpäivästä, vähän kakkua ja kukkia <3 Aurinkoa päiviisi Laura <3

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!