Kuuntele PODCAST jo tänään!

Ensimmäiset podcastit tehtiin ja kuultiin Suomessa jo vuonna 2005. Älä siis edes yritä väittää, että et olisi kuunnellut yhtäkään podcastia?

Jos juuri ajattelit, että "mitä ihmeen podcasteja?!", niin jatka lukemista...


Haloo, onko podcastilla?
Minä kuuntelin ensimmäiset podcastit tänä vuonna (2018), koska olin luullut, että podcasteja varten pitää olla asennettu joku äppi tai vähintäänkin niitä varten pitää olla joku käyttäjätunnus - aaagh, ei jaksa rekisteröityä! Ennen kaikkea luulin, että niiden sisältöpitoisuus olisi suomi-iskelmää puhemuodossa. Olisittepa nähneet ilmeeni, kun minulle selvisi, että siis ihan tavallisesta älypuhelimesta voi kuunnella muutakin hyvää kuin lempi musiikkia ja että podcastia voi kuunnella sovelluksen kautta joo, mutta myös ihan selaimen välityksellä ilman sen kummempia tunnuksia tai asentamisia. Wohoo!


Mikä on podcast?
Minua briiffattiin jo etukäteen, että se podcast ei ole mikään radio-ohjelma, niin kuin ehkä eräät luulivat. Kaverin puolesta siis tässä kommentoin ;) Vaan se on pikemminkin kuin blogi mutta ääneen kerrottuna. Ja siinä, mai frends, se hienous piileekin! Kun meillä ruuhkismutseilla voi olla tosi kova kiirus, voit napauttaa podcastit rullaamaan ja kuunnella siinä samalla, kun lapset katsoo Pikku Kakkosta ja sinä hämmennät jauhelihakastiketta hellan äärellä. Napit vaan korvaan tai luurit päähän. Kaikki podcastit ei ole tarkoitettu lasten korville, siksi suosittelen kuulokkeita, ellet halua joutua selittämään kiperiä assosiaatioita.


Podcastin kuunteleminen on erityisen suositeltavaa
-puutarhassa omenapuun alla 
hieno juttu jos luet tätä juttua talvella, kannattaa toki kokeilla, vaikkakin minulla on kyllä kesäpuutarhavisio mielessäni tätä kirjoittaessa

-kun on "omaa aikaa"
eli imuroit, ripustat pyykkiä kuivumaan, teet ruokaa - mitä näitä äidin oman ajan viettämistapoja nyt on...

-kun elämä ottaa pattiin
ellet teippaa suupieliä ylöspäin, hyvä podcast tekee sen

-kun iänikuiset huippuhitit tulee korvista
ja kaipaat uutta kuunneltavaa, mutta keskittymiskyky on sarjaa "ruuhkismutsi" eikä pysty suoriutumaan pitkähköstä äänikirjasta, vaikka nekin on kyllä ilmeisen hyviä (nolla äänikirjaa kuunneltuna so far, tämä täytyy ottaa kesälomalla haltuun!)


Podcastin kuunteleminen ei ole suositeltavaa
-ruuhkabussissa
koska todennäköisesti sinuaKIN alkaa naurattaa niin kovaa, ääneen, että muut pitävät sinua aivan hulluna

-lapsia nukuttaessa
koska silloin tyrskähdät nauramaan ja lapsesi pitää sinua hulluna

-autolla ajaessa
koska voi tulla valtava tunnemylläkkä ja pillahdat itkuun kesken kaiken ja kun näkö- tai muu havainnointikyky laskee, se aiheuttaa liikenteen vaarantamista. Eipä ehkä kannata kuunnella pyöräillessäkään siis. Tai veneillessä. Tai lentokonetta ohjatessa. Tai millä ikinä te kuljettekin. Kuumailmapallolla?

-juuri ennen nukkumaanmenoa
koska sitä ei vaan voi jättää kesken, niin oma nukkumaanmenoaika voi podcastista riippuen venyä jopa tunnilla. Siinä piilee sekin vaara, että yksi jakso ei riitä...

Listaa katsellessani on pakko todeta, että olen siis selvästikin kuunnellut puolueellisesti vain sangen naurattavia podcasteja. Seitsemän vuotiastani lainatakseni: "mut mitä välii, haittaakse?" (Jotkut hokemat ovat ikuisia. Valitettavasti!)


Mistä löytyy podcasteja? Vanhempi, aloita näistä!

Mamma rimpuilee-Laura + Maiju Asikainen + Jukka Lariola.

Valeäidin nauhoitukset.

Meillähän on siis koko kesä aikaa podcastoitua siellä omenapuiden katveessa tai parvekkeen lattialle levitetyllä viltillä tai takaterdellä tai mökkilaiturilla! Saron blogi ei ole podcastoitumassa lähiaikoina, Insta storyt saa kelvata toistaiseksi. Löydät minut Instagramista nimellä Saron blogi. Nähdään siellä!

**

Vinkkaa mielenkiintoisista podcasteista kommenttilootaan ja tunnusta jos sinäkin olet vasta löytänyt podcastit lähiaikoina! Vertaistuen voimalla kohti uusia iloja!

Kommentit

 1. Mä rakastan podcasteja! Kuuntelen kyllä just autossa niitä... Ja ruuhka junassa :D myös siivotessa ja ruokaa laittaessa. Omat suosikit on pääosin organisointiin liittyviä. Samoin liikunta-aiheisia ja työelämän juttuja tulee kuunneltua. Kaikki englanniksi. Vitsi kiva löytää Suomeksi. Mulla on se "pelätty" appi näiden kuunteluun. Mä taas en jaksa selaimella roikkua niin maksoin huikeat pari euroa apista ilman mainoksia :D

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihanaa että muutkin on hurahtaneet näihin! Organisointi kuulostaa hyvältä, nyt kun Mammakin on tauolla, pitäisiköhän munkin laajentaa kuuntelusettiäni ;)

   Poista
 2. Moikka! Ihanaa, bongasin nyt vasta tämän postauksen! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, nää sun podcastit on niin best <3

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!