Helsinki Pride -viikko 25.6. - 1.7.2018!

Hei kuule, sä et saa rakastaa tota sun puolisoa, koska se on paitsi rumaa, myös väärin! Tai jos rakastatkin, niin tee se salaa, älä kerro kenellekään ja pitäkää huoli, että ette koske toisiinne julkisella paikalla, koska siellä on kuitenkin lapsia paikalla, ne voi saada traumoja. Ainiin ja hei, SÄ et voi pukeutua TOLLEEN.

Mitäs siihen sanot?

Muuuuuuuten...huomasitko, että Saron blogin yläbanneri on saanut uudet värit? Jatka lukemista...


Helsinki Pride -viikkoa vietetään tästä päivästä alkaen viikko eteenpäin, eli 1.7.2018 saakka. Pride-viikko huipentuu lauantaina 30.6. vietettävään valloittavaan Helsinki Pride-kulkueeseen. Me kävimme ihailemassa kulkuetta ensimmäisen kerran viime vuonna. Kuviin pääset TÄSTÄ. Ja ihan oltiin huudeilla koko perheen kanssa.

Mistä tässä kaikessa on nyt kyse? 

Helsinki Pride-viikon järjestää HeSeta ry. Heseta kertoo sivuillaan, että "HeSetan tavoitteena on poistaa kulttuuriin, kieleen sekä yhteiskunnan rakenteisiin, arvoihin ja normeihin sisältyvää eriarvoisuutta ja saattaa ihmisten yhteiskunnan ja lainsäädännön edessä tasavertaisiksi seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta."


Transseksuaalisuus ei ole enää mielisairaus - terveisin vuosi 2018

Minusta henkilökohtaisesti tuntuu niin oudolta, miten känkällään meidän yhteiskunta joiltain osin on. Ihminen on kaikessa viisaudessaan käynyt kuussa, mutta silti meillä ollaan lähes tukkanuottasilla, että saako se pappi vihkiä homoseksuaaleja kirkossa? Minua ihmetyttää, miten voi olla että tällaista asiaa pitää vielä 2010-luvulla miettiä? Kysyisittepä tätä minulta, tietenkin saisi! Tai kuten yhtenä aamuna melkein ajoin ojaan, kun kuulin autoni radiosta, että WHO (World Health Organisation) on poistanut transsukupuolisuuden mielisairausluokituksista. Siis, köh, mitä minun korvani juuri kuulivatkaan? Kaiken pöyristyilemisen (että miten transsukupuolisuusasiat ovat ylipäätään joutuneet tuolle listalle) keskellä olin haljeta riemusta, että nyt on otettu taas yksi askel kohti inhimillisempää yhteiskuntaa!


Miksei ihminen saa olla ihan vaan sitä mitä hän on?

Mun on niin kamalan vaikea ymmärtää, että ihminen ei saisi toteuttaa omaa ihmisyyttään haluamallaan tavalla. Ja kun puhun ihmisestä, puhun kaikista niistä eri seksuaalivähemmistöistä ja –enemmistöistä, puhun eri maista tulevista ihmisistä, eri näköisistä, eri kokoisista – siis kaikenlaisista ihmisistä. Miksei ihminen saa olla ihan vaan sitä mitä hän on? Muottiin pakottaminen ei toimi muille kuin jääkuutioille, ei ihmisille. Ja mikä olisi sen tylsempää, jos me kaikki oltaisiin saman näköisiä, saman kokoisia?


Olenko mä nyt joutunut sun heterolokeroon?

Alussa kysyin, että mitä sanoisin, jos joku tulisi ihan vaan tylysti kertomaan, että en saa rakastaa puolisoani, koska se on rumaa ja väärin? Ensinnäkin varmaan vetäisin kahvit väärään kurkkuun ja sitten katselisin häntä hölmistyneenä. Saisinkohan edes sanaa sanottua, koska kun nyt yksinkertaisesti se vaan ei ole ulkopuolisten tehtävä kertoa, mikä on oikein tai väärin ja että ketä saa rakastaa ja ketä ei. Minun rakkauteni kohde ja puolisoni on sattumoisin mies. En kuitenkaan aikoinaan rakastunut hänen sukupuoleen vaan meillä klikkasi henkisellä tasolla. Onko meidät nyt pistetty heterolokeroon ja lukko lukkoon ja avain avaruuteen?

Koska maailma on yhä könöllään arvojensa kanssa, on ihana asia, että meillä on HeSeta ry:n kaltaisia toimijoita, jotka pitävät ääntä ja vievät asioita eteenpäin, ihmisyys edellä. Kiitos Helsinki Pride, että annat äänen niillekin äänille, jotka muuten jäisivät kuulematta!


Tue Pride-viikkoa osallistumalla mielenkiintoisiin tapahtumiin tai tule lauantaina mukaan fiilistelemään Helsinki Pride-kulkueen iloista tunnelmaa! Ilonpidon takana on tärkeä sanoma. Meidänkin perhe löytyy kulkueen varrelta valokuvaamassa, viettämässä yhteistä aikaa, tsemppaamassa kulkueen tyyppejä ja fiilistelemässä sitä rakkauden määrää mikä täyttää koko Helsingin- love is all you need. And a cup of coffee.Loppuun vielä tärkeitä linkkejä:


(Tänne tulee matskua Pride-kulkueesta, tule seuraamaan jos et pääse paikan päälle!)


Kommentit

 1. niin hieno banneri ja hyvä sinä ja näin sitä jokainen yksilötasolla voi yrittää muuttaa maailmaa omalla henkilökohtaisella tasolla hyväksyvämpään suuntaan, vielä on paljon matkaa, vaikka paljon on toki muuttunutkin.

  Mukavaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä, maailma tosiaan muuttuu, kun sitä muutetaan <3

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!