Saron blogi - myötätuntoa vanhemmuuden kiemuroihin

Bloggaajana joutuu usein vastaamaan kysymykseen, että "mistä Saron blogi kertoo? Tiivistä!"

Ensimmäisen kerran jouduin pohtimaan tätä asiaa ensimmäiseen blogiportaaliin liittyessäni. Kun blogini siirtyi Kaksplus-verkostoon, piti tietysti fokusta terävöittää entisestään.

Minusta ei ole helppoa kertoa, kuka olen. Tai määritellä sitä mitä teen. Kun olen niin laaja-alaisesti duunaileva, tulevaisuuden mielipidevaikuttaja. Mutta fakta on se, että sekametelisopalla ei pitkälle pötkitä. Ugh.

Se että Saron blogi on perhepainotteinen blogi, on ollut itsestään selvä asia. Minä kirjoitan terveisiä perheestä ja ajatuksistani äidin näkökulmasta. Mutta nyt saan vihdoinkin kakistettua sen ulos, mitä olen koittanut kaikki nämä vuodet teille sanoa.

Moi, minä olen Sari.
Kaksinkertainen mutsi.


Saron blogi
on blogi, jossa suhtaudutaan vanhemmuuteen myötätuntoisesti.

Vanhemmuus on ihmeellinen asia. Kun vauva tulee kuvioihin, siitä lähtien neuvoja satelee vähän joka suunnasta. Yleensä aina on joku, joka kertoo kyllä, mitä olet taas tehnyt väärin! Jos et ole synnyttänyt alakautta, et voi tietää todellisesta synnyttämisestä mitään. Jos et ole imettänyt lastasi vähintään vuoden ikäiseksi, olet huono äiti. Tai jos imetät taaperoasi, olet kyllä tosi huono. Olet luultavasti aloittanut soseet väärään aikaan, ollut liian löyhä kiintymysvanhempi, antanut lasten sotkea sormiruualla koko keittiön, pitänyt yllä väärää vuorokausirytmiä, olet pilannut parisuhteesi perhepedillä ja sen lisäksi olet laiminlyönyt rakkausparisuhteesi unohtamalla miehesi hyvinvoinnin ja oletpa itsekin rupsahtanut siinä sivussa. Katso nyt mikä pömppömaha! Minä en ajattele noin, enkä ikinä sanoisi noin. Mutta kaikkea olen omin silmin nähnyt ja omin korvin kuullut.

Minä en voi maailmalle ja sen mielipiteille mitään. Mutta mitä minä voin, on se, että voin kertoa, että on ihan ookoo olla juuri tuollainen äiti tai vanhempi kuin olet. Minä olen aina ihmisen puolella.

On ookoo olla muuta kuin valtavirran jonkunlainen käsitys vanhemmasta. Yksinhuoltaja. Vaikean eron kokenut. Ydinperheen äiti. Uusperheen iskä. Erityislapsen äiti. Viikonloppuäiti. Etäisä. Uraäiti. Koti-isä. (Voit halutessasi vaihtaa äiti ja isä-sanan päikseen tai korvata sen muulla relevantilla henkilöllä. Ja jos juuri nyt hekottelet sanan "urapäikseen" kanssa, olet luultavasti oikeilla jäljillä. Tykkään susta silti.). Ja ettei enää vaiettaisi niistä vaikeistakaan asioista. Kun synnytyksen jälkeinen masennus kaivaa sisintä. Kun vanhemmuus aiheuttaakin vaikeita tunteita. Kun ei ole varma, pitäisi tehdä abortti vai ei. Kun elämä onkin järjestynyt hyvin. Kun kaikki on onnea ja hattaraa. Tai kun sadepilvet valtaa taivaan.

Minä en ole mikään täydellinen mutsi tai kasvattaja, joka voisi neuvoa muita. Pah, pois se minusta! Mutta aina voi osoittaa myötätuntoa. Koittaa ymmärtää ja ennen kaikkea osoittaa tukensa.

Olen kasvanut näinkin vahvaksi ja ymmärtäväiseksi monien vaikeiden tilanteiden kautta. Erojen, menetysten, ilojen ja pakahduttavan onnellisten asioiden kautta. Onpa klisee, mutta omat lapseni ovat kasvattaneet minut niin hyvin. Ei tällaista pinnaa mistään rautakaupasta saa. Sen saavuttaa elämää eläen. Tai kuka saa, kuka ei. 

Tulen jatkossa(kin) tuomaan myötätuntoa vanhemmuuteen. Puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. Ollaan samaa mieltä ja ollaan eri mieltä. Tuetaan toisiamme. Annetaan vinkkejä. Ja ennen kaikkea koitetaan asettua sen toisen saappaisiin tai rintsikoihin, että miltähän hänestä mahtaa tuntua. Muuten jätetään muiden rintsikat rauhaan, hehe.

Hienoa, jaksoit lukea tämän pitkän tekstin loppuun asti. Kiitos ajastasi! Tulethan käymään uudestaankin!

Ja jos haluat pysyä kartalla, mistä blogissa milloinkin puhutaan, voit seurata minua esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa, Bloglovinissa tai Kaksplus-blogiverkostossa.

**

Aurinkoa päivääsi!
Oot ihanaSARON BLOGI nyt FacebookissaInstagramissa ja Bloglovin'ssa


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?