Näin valitset parhaan repun koululaiselle

*Kaupallinen yhteistyö: KidSpot, Mielikuvitusmaa


Se on mukana menossa ensimmäisestä koulupäivästä lähtien. Se kulkee kodin ja koulun väliä lähes 10 kuukauden ajan. Sen sisällä asustelee lukemattomia tarinoita. Se lähtee matkaan aina, satoi tai paistoi. Siksi sinun kannattaakin panostaa oikeanlaisen repun valintaan!

Meillä on alkanut kouluvuosi jo viisi kertaa. Olen panostanut siihen, että ostamme lapsille mahdollisimman laadukkaan repun, jolloin reppua ei tarvitse uusia joka vuosi. Nyt kuitenkin tänä syksynä kumpikin lapsi tarvitsee uuden repun ja niillä repuilla olisi tarkoitus mennä seuraavat pari vuotta, vähintään. Aika hitsin hurja ajatus: jos onnistumme siinä, että sama reppu toimii seuraavan parin vuoden ajan, on täksi syksyksi esikoiselle hankittava reppu ala-asteensa viimeinen! Reppuvalintoja miettiessämme tutustuimme Mielikuvitusmaan tarjontaan, joka ulottuu aina lasten tarvikkeista reppuihin saakka.

Mielikuvitusmaa Oy on monipuolinen lastentarvikkeiden, puulelujen, pelien ja kirjojen liike. Mielikuvitusmaalla on verkkokaupan lisäksi kivijalkaliike Huittisissa, Satakunnassa. Mielikuvitusmaan verkkosivuilta löydät monien mielenkiintoisten tuotteiden lisäksi myös paikallisia helmiä, eli muiden huittislaisten taitajien tekemiä kukkaroita, tauluja ja muita ihanuuksia.

Koululaisten mutsin vankalla kokemuksella olen koonnut teille viisi vinkkiä, kuinka valitset parhaan repun koululaiselle. Koululaisella itsellään on luultavasti selkeä käsitys siitä, millaisen repun hän haluaa. Hän voi olla hyvinkin tiukasti oman valintansa kannalla, mutta suosittelen tarkastelemaan reppuvalintaa vielä seuraavien vinkkien perusteella. Koska se harmittaa sitten jälkikäteen, jos onnistutte ostamaan aivan liian suuren repun pienelle koululaiselle mutta olihan se kuosi tosi katu-uskottava. Ja sitä paitsi nämä kaksi adjektiivia: hyvä ja katu-uskottava eivät ole toisensa poissulkevia seikkoja!

Nämä vinkit repun valintaan sopii myös eskarilaiselle ja päiväkotilapsille. Koska he ovat vielä pienempiä kuin koululaiset, löytyy Mielikuvitusmaasta heillekin sopivan kokoisia kerhoreppuja - sekä sisätossuja, älysatukirjoja ja paljon muuta hyödyllistä.

Tämän postauksen lopussa on vielä kirjavinkki, jolla voit tehdä hyvää! Sopii erityisesti eläinrakkaille ihmisille. Luethan lisää tämän tekstin lopusta.Viisi vinkkiä reppuostoksille
Sopivan kokoinen


Älä osta liian isoa reppua! Liian iso reppu roikkuu alhaalla, eikä sitä saa edes säätämällä oikealle korkeudelle. Sopivan kokoinen reppu ei roiku ja sen lisäksi se säädetään olkahihnoilla sopivalle korkeudelle. Repun pitää olla kuitenkin riittävän tilava, että sinne mahtuu esimerkiksi talvella luistimet. Sen vuoksi repun selkäosan kannattaa olla jämäkästi vuorattu, ettei repun sisältö paina koululaisen selkää.

Aikuinen! Tarkistathan silloin tällöin, että repun istuvuus on ok, koska nuo olkahihnojen säädöt tuppaavat joskus löystymään. Ei sillä, että tuotteessa olisi vikaa vaan noi pienet tyypit voi olla aika kovia "rymyämään"!


Koululaiselle uusi ReipasreppuSäänkestävä

Hanki vettä hylkivät reppu. Suomessa sataa läpi kouluvuoden: Etelä-Suomessa se tulee enemmän vetenä ja Pohjois-Suomessa se tulee enemmän lumena, mutta sataa kuitenkin. Repun päälle laitettava sadesuoja on aikuisilla kyllä hyvä mutta lapsilla turhake. Pienillä koululaisilla on muutenkin paljon muistettavaa, joten ei he välttämättä muista sitä sadesuojaa laittaa repun päälle, vaikka taivaalta sataisi vanhoja koiria. Joten panosta suoriltaan vettä hylkivään materiaaliin.

Tilava reppu koululaiselleHeijastava

Lapsella ei voi koskaan olla liikaa heijastimia. Panosta siis sellaiseen reppuun, jossa on jo valmiiksi heijastimia. Kun heijastimet on repussa ”vakiovarusteena” se tuo välittömästi lisäturvaa pienelle koululaiselle. Meillä etenkin roikkuvat heijastimet tuppaavat katoamaan nanosekunneissa, toki niitä on ja käytämmekin, mutta mitä enemmän heijastimia on valmiiksi integroitu lapsen vaatteisiin tai juurikin reppuun, sitä parempi.

Hyvässä repussa pitää olla heijastimet edessä ja takana
Helppo käyttää

Ei turhia lirpakkeita tai velttoja vuorikankaita jotka jäävät helposti vetoketjun väliin. Hyvässä repussa on selkeät lokerot tai taskut, jonne saa avaimet ja ehkä puhelimen turvallisesti koulupäivän ajaksi talteen. Toisaalta lokeroiden pitää olla sillä tavalla selkeät ja litteät, ettei kansiot ja kirjat tartu kiinni lörppöihin lokeroihin. Koska meillä on suuren osan kouluvuodesta kylmää, hyvän repun kantokahva on niin suuri, että siihen on helppo tarttua myös rukkanen kädessä. Yllättävän hyödyllinen ominaisuus.


Reipasrepussa on iso kantokahvaReipasreppu

Kuvissa oleva reppu on Reipasreppu Saurus. Reipasreput valmistaa huittislainen perheyritys Kassimatti Oy. Reipasreppu on osa Reipastuote-perhettä, johon kuuluu reppujen lisäksi mm. erilaisia laukkuja, heijastimia ja jemmoja. Lue lisää Reipastuote-perheestä täällä. Me valitsimme Reipasrepun tokaluokkalaisen käyttöön, koska se täytti täydellisesti kaikki kriteerit, joita repulta toivomme. Nyt kun sitä on muutama päivä ahkerasti testailtu, olen entistä vakuuttuneempi sen helppokäyttöisyydestä ja jämäkkyydessä se on ihan omaa sarjaansa. Nyt meillä jo odotellaankin innokkaasti koulun alkua.

Sinäkin ehdit vielä tilaamaan oman Reipasrepun, suosittelen!

Pikkukoululaiselle sopiva Reipasreppu

Reipasreppuun mahtuu paljon tavaraa sisälle

Ja hei, muistathan kirjoittaa reppuun lapsen nimen! Ei uskoisi, mutta nimeäminen on taikaa läpi koko ensimmäisen kouluvuoden. Nimikoi, kaikki! Sitten huomaat sen menneen överiksi, kun tikkaat omiin alkkareihinkin nimesi, mutta siihen saakka kaikki nimikointi on tarpeen.


**

Arvonta


Vielä ehdit myös osallistua Mielikuvitusmaan Facebook-sivulla olevaan Reipasreppu-arvontaan. Osallistuminen päättyy su 5.8.2018 illalla.

**

Tehdään yhdessä hyvää!


Minulle lasten ohella myös eläimet ovat todella tärkeitä. Nyt sinäkin voit tehdä yhdessä Mielikuvitusmaan kanssa hyvää. Tämä on helppoa!

Ostamalla Tammen kultaisen kirjan:

*Mielikuvitusmaa lahjoittaa jokaisesta ostetusta tuotteesta 1€ Kiikoisten löytöeläinpalvelulle. Lue lisää Mielikuvitusmaan sivulta.

*annat mittaamattoman arvokkaan lahjan lapsellesi, kummilapselle tai vaikka naapurin lapselle. Lukeminen yhdessä lapsen kanssa auttaa lasta kehittämään kielellisiä taitoja ja sanavarastoa, samoin se yhdessä vietetty aika on korvaamatonta. Ja kun lapsi itse alkaa saada kirjaimista selvää, hän voi jatkaa lukuharjoituksia tuttujen kirjojen parissa.

Tammen kultaiset kirjat olivat minun omia suosikkeja jo omassa lapsuudessani ja olen iloinen, että samaa kirjasarjaa on voitu lukea omien lastenkin kanssa! Hyvä te, Mielikuvitusmaa ja Kiikoisten löytöeläinpalvelu!

**

Ilmaiset toimituskulut


Muistathan myös, että Mielikuvitusmaalla on ilmaiset toimituskulut yli 30€ ostoksiin vielä 15.8.18 saakka. Astu Mielikuvitusmaa-verkkokauppaan tästä.

Reipasrepussa on hienot fossiilikuviot


Repputerveisin,
Sari

Kommentit

  1. Heijastaako R-kirjain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä heijastaa. Heijastimet on myös repun olkaimissa, eli reppu heijastaa molemmin puolin!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?