Hauskat kuvatarrat lastesi kuvista

*Kaupallinen yhteistyö: Ifolor

Suurimmalla osalla suomalaisista on älypuhelin ja sen kameraa käytetään ahkerasti kaikenlaisten tilanteiden ikuistamiseen. Ja niitä tilanteitahan lapsiperheissä riittää! Perinteisimmistä kuvista, kuten tärkeistä juhlista, tulee yleensä tilattua paperikuvat tai kuvakirja, mutta eikö ole harmillista, että ne kaikista hauskimmat tai ikimuistoisimmat tilannekuvat jäävät kännykän syövereihin piiloon?


Tilannekuvat on parhaita


Älypuhelimien kamerat ovat nykyään laadultaan niin hyviä, että jotkut kännykkäkamerat voittavat laadussa esimerkiksi halvimmat digikamerat. Nykyaikaa on dokumentoitu ennätyksellisen paljon, koska lähes jokaisella on käytössään kännykkäkamera. Kuinka helppoa on napata kuvia muistoksi lapsen ensimmäisistä askeleista tai siitä kun tenava nukahti yllättäen kainaloon? Ne on niitä hetkiä, kun et raaski nousta hakeaksesi "paremman kameran". Tai olet itse hassussa kyykyssä saadaksesi kuvan lapsen kädessä huilaavasta leppäkertusta ja pyllähdät kuvan ottamishetkellä niin, että kuva hieman heilahtaa, eikä ole ihan niin tarkka, vaikkakin hauska se on silti. Tai mieti syksyistä naisten iltaa terassivalon hämyssä, viinilasit yhteen kilahtaen. Kukaan ei jaksa kaivaa sitä "parempaa kameraa", vaan näppäät mieluummin syysillan tummentaman kuvan viltin sisällä fiilistellen. Ja niin se pitääkin olla – nauti hetkestä!

Ne "parhaat" otokset ovat usein vähän epätarkkoja, kun tulee heilahduksia, valo ei riitä tai kamera toimii tilanteita hitaammin. Mutta ne on juuri niitä kuvia, joita katsellaan monta kertaa jälkeenpäin ja hymyillään ihanille muistoille.

Onnelliset muistot ovat todella tärkeitä. Ne antaa meille energiaa ja voimaa mennä läpi niiden harmaidenkin päivien. Siksi niihin ihaniin tilannekuviin palataan aina uudestaan.


Kuvatarrojen tilaaminen omista kuvista nopeasti ja helposti


Niitä tärähtäneitä tilannekuvia ei oikein viitsisi tilata kuvakirjan verran. Mutta onhan se harmi, jos ne eivät koskaan pääsisi näkemään päivänvaloa, koska niissä on niin koskettava tunnelataus. Tiesitkö, että Ifolorilla voit tilata tarroja omista kuvistasi? Tarrat ovat juuri niin kivan pieniä, ettei pienet epätarkkuudetkaan haittaa mitään, kun kuva pienenee ja pikselit tiivistyy!

Tee näin:
 • Tallenna ensin kaikki haluamasi kuvat (esim. 12 kuvaa) esimerkiksi omalle tietokoneellesi, että ne on siinä helposti ladattavissa.
 • Mene sitten Ifolorin Kuvatarrat-sivulle
 • Paina Aloita tilaus-painiketta ja valitse haluatko pyöreät vai suorakulmion muotoiset tarrat.
 • Paina vielä Tilaa tästä ja pääset syöttämään kuvia "tarra-arkille".
 • Lataa kuvat haluamallasi tavalla, tee muokkaukset ja tilaa!Ifolor kuvatarrat omista kuvistaTee itse inspiroivat tekstitarrat


Tekstitarrojen tekeminen vaati hieman enemmän panostamista, mutta tämäkin kävi todella sukkelasti. Tein nämä tarrat niin, että tein ensin tekstit ilmaisella kuvankäsittelyohjelmalla (jos joku kaipaa apuja tai ohjeita, niin vinkatkaa, neuvon mielelläni), tallensin ne omalle tietokoneelleni ja sen jälkeen latasin ne Ifolor Kuvatarrat-ohjelmaan.


Tekstitarrat

Sinäkin tarvitset kuvatarroja!


Aikuiset usein ajattelevat, että höpsis, minä en tarvitse tarroja, ne on lasten juttuja. Ehei kuomaseni, kyllä sinäkin tarvitset kuvatarroja. Kun puhutaan kuvatarrojen mahdollisuuksista, en voi sanoa muuta kuin että taivas on rajana!

 • Isänpäivä: ihan kohta on esimerkiksi isänpäivä, koristele isänpäiväkortti lasten (ja lastenlasten) kuvilla!
 • Joulu: tee jouluiset tekstitarrat joilla voit esimerkiksi sinetöidä joulukorttien kuoret tai pikkuiset paketit? God Jul! Tai nappaa pikkutontustasi kuva ja teetä tontusta söpöt tarrakuvat joulukortteihin tai paketteihin!
 • Purkit, purnukat: merkitse hillot, mehut, (viinit), pullat, keksit, valko- ja kirjopesuaineet, pyykkietikat
 • Nimeä: enää ei ole Veetin kirjat sekaisin Alman kirjojen kanssa, kun kirjassa on oma nimi - tarra!
 • Inspiroi(du): Love, Yes, Wow, Coffee, Vacay, home made, mitä näitä nyt on? Sujauta tarra vaikka kalenteriisi piristämään viikkoasi tai kokoa vaikka sisustustaulu!
 • Tarrataulukot: monissa perheissä kamppaillaan esimerkiksi lasten hampaiden pesun kanssa, kun ei millään huvittaisi pestä. Siispä apuun on kehitetty tarrataulukko! Kun hampaan pesu sujuu hyvin, saa palkkioksi tarran. Kun tarroja on kertynyt esimerkiksi 6, saa jonkun ennalta sovitun palkkion, hyvinvoivat hampaat ja rutiinin! Win-win-tilanne kaikille!
 • Keksi itse lisää! Mahdollisuudet ovat rajattomat!

Innostunein terveisin, Sari
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!