Helpot ja nopeat couscousmuffinssit

*Kaupallinen yhteistyö Blå Band

Helpot couscousmuffinssit BlåBand

Te tiedätte, että minä en ole kovinkaan ketterä kehäkettu mitä kokkailuun tulee. Siitä huolimatta en voi muuta kuin todeta, että "tuulta päin", kun avautuu mahdollisuus haastaa itseä keittiön puolella! Niinpä lähdin innolla mukaan ideoimaan, mitä herkullista voisi kehittää Blå Bandin uudesta Couscous-Kasvis pata-aineksesta.

Minä rakastan couscousia ja meidän perusruokalistaan kuuluu skandinaavishenkinen kasvis-kana-couscous. Nyt halusin jotakin ihan erilaista ja sitten se vaan putkahti päähän: sujautetaan mausteinen couscous muffinssitaikinan sisälle! Koska en ole koskaan törmännyt sellaiseen reseptiin, piti kehittää ihan oma resepti. Nyt jos koska oli siis pakko poistua omalta mukavuusalueelta ;) Pähkäilin kovasti reseptiä, mitä tarvitaan lisää, mitä vähemmän ja onko nyt kaikkea sopivasti? Muutaman koe-erän jälkeen löytyi sopivat suhteet ja olen itse lopputulokseen tosi tyytyväinen. Saimme aikaan hyvänmakuiset couscousmuffinssit!


CouscousmuffinssitCOUSCOUSMUFFINSSIT 8 kpl


Tarvitset:
120g valmista Blå Band Couscous pata-ainesta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2 dl maitoa
50g margariinia sulatettuna

Valmistusohje:
Valmista Couscous pata-aines ohjeen mukaan. Tarvitset muffinssitaikinaan n.120g valmista couscous-pataa. Loput voit käyttää vaikka evässalaatin sekaan tai jos edelliseltä aterialta on jäänyt couscous-pataa yli, voit käyttää ne tähän taikinaan. Näin helposti sinäkin voit pienentää ruokahävikkiä!

Sen jälkeen sekoita kaikki taikinan aineet keskenään: vehnäjauhot, leivinjauhe, kananmunat, maito ja sulatettu margariini. Kun taikina on valmis, sekoita joukkoon couscous pata-aines.

Jaa taikina n.8 muffinssivuokaan tai suoraan muffinssipellille. Muffinssit kohoavat hieman. Paista muffinsseja uunin keskitasolla, 200 asteessa 15-20 minuuttia.

IDEA! Voit tuunata couscousmuffinsseja esimerkiksi aurinkokuivatuilla tomaateilla, yrteillä tai vaikka lohella! Me herkuttelimme muffinssit tuoreiden pensasmustikoiden kera. Muffinssit sopivat brunssipöytään tai vaikka retkelle evääksi. Kriittiseen testiryhmääni kuului myös tietenkin lapset, jotka ideoivat, että muffinssit sopivat hyvin välipalaksi! Helpot couscousmuffinssit BlåBand

Blå Band Couscous-Kasvispata


Blå Bandin pata-ainekset ovat minulle jo ennestään tuttuja. Niitä on hyvä pitää hätävarana kaapissa, koska ne säilyy hyvin ja ne on nopeat valmistaa. Couscous-Kasvispata oli ihana lisä jo olemassa olevaan tuoteperheeseen. Se on tosi helppo ja nopea valmistaa ja sitä voi tuunata niin paljon kuin mielikuvitus riittää! Couscous-Kasvispata itsessään sopii kasvissyöjälle. Voit tuunata sitä esimerkiksi tofulla tai soijalla. Jos taas haluat siitä lihaisamman, sujauta sekaan lohta tai kanaa. Jugurttipohjaiset kastikkeet tai ihan vaan reilusti maustamaton turkkilainen jugurtti sopii hyvin couscousin kastikkeeksi. Itse couscouspata oli sopivan mausteinen, jota voi halutessaan loiventaa jugurtilla.

Herkulliset kotimaiset pensasmustikat


Helppo suolainen muffinssi

Äänestä herkullisinta reseptiä!

Mitä jos viikonloppuna teillä olisikin herkullista Blå Band Couscous-Kasvispataa omalla tyylillä tuunattuna? Tule katsomaan millaisia herkkuja muut bloggaajat ovat kehitelleet!Keittiöterveisin, Sari


Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!