Mikset vaihtaisi luonnonkosmetiikkaan? Testissä Benecos ja Cattier Paris-savinaamio

*Tuotteet saatu: Nordic Health Systems Oy

Ruuhkavuosiarki on sitä, kun laatii kauppalistan ennakkoon, kiertää tutun marketin hyllyvälit rutiininomaisesti niin, että vaikka silmät sidottaisiin, sitä osaisi latoa tutut tuotteet ostoskärryyn: tästä tämä hammastahna, tuosta pyykinpesuaine, tästä vanulaput, leivinpaperi ja sitten ruokapuolelle. Eikö ole vähän harmi, että kaupassa tulee asioitua ikään kuin sokkona? Syy ainakin minun sokko-ostelulle löytyy siitä, että kun ruuhkavuosiarjessa ei paljon ole aikaa lorvailla pitkin kauppoja. Kun töiden jälkeen singahtaa kauppaan, sitä latoo äkkiä tutut tuotteet kärryyn ja kassan kautta kotiin laittamaan lapsille iltapalaa ja lapset nukkumaan.

Ruuhkisvanhemman paras ystävä tässä tapauksessa onkin blogit. Kun sitten joskus kun lapset saa vihdoin viimein nukkumaan, voi sukeltaa blogien maailmaan suoraan sohvannurkasta käsin vaikka tabletilla surffaillen. Ilman blogeja en olisi kuullutkaan esimerkiksi konjakkisinistä tai teepuuöljystä. Nyt on minun vuoroni tehdä Teille hyvää ja kertoa hieman luonnonkosmetiikasta ja testaamistani luonnonkosmetiikkatuotteista.


Mitä luonnonkosmetiikka on?


Luonnonkosmetiikka on just sitä miltä se kuulostaa: luonnollista kosmetiikkaa. Eläinkoevapaata. Luonnollisuudesta huolimatta, kaikki tuotteet eivät kuitenkaan ole vegaanisia. Vegaaniset tuotteet on valmistettu vielä tarkemmin valikoiduista raaka-aineista, eikä ne sisällä lainkaan eläinperäisiä ainesosia, kuten esimerkiksi hunajaa tai maitoa, mitä taas luonnonkosmetiikka voi sisältää. Erotat kyllä vegaaniset tuotteet tavallisesta luonnonkosmetiikasta erillisellä merkinnällä. Luonnonkosmetiikka pyritään valmistamaan siten, ettei sillä vahingoiteta esimerkiksi uhanalaista luontoa ja toisaalta toimintaperiaatteiden siellä taustalla täytyy olla eettisesti hyvät. Luonnonkosmetiikka on siis hyvä ja luonnollinen valinta sekä ympäristölle, että sinulle itsellesi.

Eikö kuulostakin hyvältä? Mikset vaihtaisi luonnonkosmetiikkaan?
(Ja kyllä, kuulen jo sen soraäänen. Koska se on niin kallista, niin siksi et vaihda. Jatkathan lukemista...)Perheyritys Nordic Health Systems


Sain blogiin testattavaksi muutamia ihania luonnonkosmetiikkatuotteita Nordic Health Systemsiltä.

Nordic Health Systems on luontaistuotteiden, luonnonkosmetiikan ja ekotuotteiden maahantuonti- ja tukkukauppaan erikoistunut perheyritys, joka on toiminut jo yli 30 vuoden ajan. NHS:n tuotevalikoimaan kuuluu mm. luonnonkosmetiikkasarjat Lavera, Benecos, Cattier Paris, Born to Bio ja Nurme. Kuulostaako tutuilta? Sain testattavaksi minulle uuden merkin nimeltä Benecos sekä tunnetun ranskalaisbrändin pinkkiä savinaamiota.

Siitä tulee jotenkin ihanan lämmin läikähdys sieluun, kun kuulee jonkun merkin tai nimen takana olevan perheyrityksen. Se kertoo laadusta ja sitoutumisesta. "Rakkaudesta lajiin". Tietää, että sitä tehdään intohimolla ja tahdolla ja kun uraa takana on vuosikymmenten ajan, tietää senkin, että valikoimat eivät enää kärsi lastentaudeista vaan tarjolla on pelkkää timanttia. Pääsee itse helpommalla, kun tietää, että harha-askeleita ei tule, kuin korkeintaan mieltymysten suhteen. Vertaan tätä esimerkiksi siihen, kun somessa vasta oli juttua nuoresta naisesta joka tilasi ulkomailta halpiskosmetiikkaa ja sai siitä järkyttävän allergisen reaktion huuliinsa. Uutuuksia tosin pitää rohkeasti kokeilla, kunhan sen tekee luotettavalta pohjalta!Benecos


Benecos on minulle uusi mutta muuten jo paikkansa kosmetiikkamarkkinoilla vakioinut saksalainen luonnonkosmetiikkamerkki, joka on haluttu tuoda lähelle kuluttajaa. Benecosin tuotteissa on ripaus sitä ihanaa kesää, jota meistä monet jo tässä syksyn korvalla kaipailevat. Pakkaukset ovat kiinnostavan värikkäitä ja tuoksut ovat hedelmäisen hurmaavia. Benecos on tuotu lähelle kuluttajaa siten, että se on hinnaltaan edullinen ja sitä on nyt saatavilla mm. Tokmanni-tavarataloista. Voiteiden hinnat ovat n.4-6e. Eli sinun tarvitse maksaa itseäsi kipeäksi sen takia, että teet ekologisesti hyvän valinnan.


Benecos voiteet

Sain testiin kolme ihanaa Benecos-voidetta:

Benecos käsivoide Aprikoosi ja Seljankukka

Benecos Body Lotion Aprikoosi ja Seljankukka

Benecos Body Lotion Sitruunamelissa


Benecos Body Lotion ja hand cream


Sen huomaa, kun syksy tulee ja patterit napsahtaa päälle, iho alkaa väistämättä kuivua. Siksi onkin hyvä alkaa rasvaamaan iho ennen, kuin ongelmia ilmenee. Minulla ainakin kylmillä ilmoilla etenkin kämmenselän iho kärsii ensimmäisenä, joten käsivoiteita meillä kuluukin talven mittaan. Benecos Hand Cream tuoksuu keskivahvasti hedelmäiseltä, kosteuttaa kevyesti ja imeytyy hyvin. Käsivoide on juuri sopiva käsilaukkuun sujautettavaksi ja voit piristää vaikka työ- tai koulupäivääsi hedelmäisen tuoksuisella käsivoiteella.

Benecos Body Lotion Aprikoosi Seljankukka

Benecos Body Lotion Sitruunamelissa

Benecos vartalovoiteet tulivat isoissa tuubeissa ja niiden pakkauskoko on suorastaan riittoisa. Kumpikin vartalovoide tuoksuu keskivahvasti, on koostumukseltaan kosteuttava ja imeytyy nopeasti. Näistä omaksi suosikikseni valikoitui sitruunamelissan tuoksuinen vartalovoide. Kaikki sitruunainen piristää kummasti, kun oma olo on tässä puolivälissä syksyä hetkittäin nuhjaantunut.

Hedelmäiset tuoksut houkuttelivat lapsia paikalle kuin hunaja Nalle Puhia. Lapset nuuskuttelivat purnukoita innoissaan ja uskoisin, että näiden kanssa ei tarvitse talvella vääntää ihon rasvauksesta. Katsotaan jos ihon voitelusta saataisiin säännöllinen rutiini, tarvitseeko tymäkämpiin voiteisiin paukkupakkasilla turvautuakaan. Tai tuleeko sellaisia paukkupakkasia ylipäätään enää, ainakaan tänne Etelä-Suomeen?

Nämä Benecos voiteet ovat vegaanisia.


Benecos meikit


Benecosilla on myös hyvin kattava valikoima erilaisia meikkejä. Testasimme kahta tuotetta:

Benecos Natural huultenrajauskynä, sävy: Brown

Benecos Natural huulikiilto, sävy: Flamingo


Benecos lipliner ja huulikiilto


Benecos lipgloss huulikiilto

Huomaan, että tässä iän myötä huulten ympärille on alkanut tulemaan pienen pieniä juovia, jotka imaisevat itseensä kaikki rasvaisemmat huulipunat. Voitte uskoa - huomasin sen tietysti vasta sitten, kun oli jo liian myöhäistä, eli kyllä, olin vedellyt tosi tummat punat huuliin ja jossain asioinnin lomassa kävin naisten huoneessa ja korjasin meikkiä, ihan vaan huomatakseni että huulipunasta oli lähtenyt leviämään pieniä säikeitä, ympäriinsä. No, ei se mitään, hapsut kuuluvat elämään ;) Silloin päätin, että täytyy alkaa rajaamaan huulipunat sille kuuluvalle paikalle huulten rajauskynällä.

Ja koska minulla on nyt menossa vahvojen värien kausi, punaisesta huulipunasta kirjoittelinkin jo aiemmin, testasin Benecos-huulikiiltoa oman punan päälle! Huulet on rajattu Benecos-huultenrajauskynällä (sävy Brown) ja huulipunan päälle töpsötelty huulikiiltoa, minusta oikein kiva yhdistelmä!

Benecos lipgloss ja lipliner

Huulikiilto oli etenkin tyttären mieleen. Ja minusta se sopii meille molemmille. Josta tulikin mieleeni, että Benecos on brändätty tosi kivasti - sävyt on minusta raikkaita ja monikäyttöisiä, eikä niitä ole rajattu, minkä ikäisille ne olisi suunnattu. Minunkin sisälläni kuohui, kun luin juttua esimerkiksi Minäkö keski-ikäinen-blogista, että "Meikit kuuluu kaikille", vai kuuluuko. Kiitos Tiialle ja muille asiaan kantaa ottaneille vaikuttajille, minusta on tärkeää, että asioista puhutaan ja on törkeää, jos ajatellaan, että meikit eivät kuuluisi kaikille. Toki ihan pienet lapset rajaisin meikkimaailman ulkopuolelle, mutta siinä kohtaa kun ihmisellä on ikää päättää omista asioistaan itse, on ikävää jos ajatellaan meikkaamisen tai ylipäätään kauneudenhoidon sisältyvän vain jonkun tietyn ikäisille.

Benecosille iso peukku, voin suositella: kaikille!

Benecos huulikiilto FlamingoHemmottele itseäsi savinaamiolla - Cattier Paris


Minä olen nyt testannut savinaamiota elämässäni ensimmäistä kertaa. Tai siis kolmatta kertaa jo - siis tällä samalla tuotteella! Olen aiemmin suhtautunut savinaamioon vähän varauksella, että mitenhän paljon se kuivattaa ihoa ja voiko se oikeasti toimia. Minulla on pintakuiva mutta herkkä rasvoittuva sekaiho. Eli varmaan aika tutut haasteet mitä muillakin.

Olen tosi iloinen, että ensimmäinen savinaamiokokeiluni tuli tehtyä Cattier Paris Pink Clay Mask  -savinaamiolla, joka on tarkoitettu herkälle iholle. Cattier Paris-brändin takaa löytyy Pierre Cattier, joka jo vuonna 1968 perusti yrityksen ja alkoi tehdä savipohjaisia kauneudenhoitotuotteita huomattuaan saven hyvää tekevät vaikutukset. Sittemmin Cattier Paris on kasvanut valtavasti ja onkin nyt yksi keskeisimmistä brändeistä luonnonkosmetiikka-alalla.


Cattier Paris savikasvonaamio

Cattier Paris savikasvonaamio käytössä

Cattier Paris savikasvonaamio

Pink clay-savinaamio ei kuitenkaan ollut vaaleanpunainen vaan vaaleanruskea, yllätyitkö? Naamio on tuoksultaan ihanan mieto, ihan lievästi voi erottaa saventuoksun. Ja wau mikä lopputulos! Tämä savi puhdistaa ihoa niin, että olin aivan ällistynyt lopputuloksesta, miten paljon epäpuhtautta minunkin ihostani löytyi ja kuinka paljon ihoni on kirkastunut näiden käsittelyjen jälkeen! Savi on kuitenkin kuivattava, eli kun ihoni alun perinkin oli vähän kuivahtanut, huomasin heti että lisärasvaukselle on tarvetta. Mutta se oli ymmärrettävä ja hyvä havainto: huoneilma on kuivunut niin paljon tässä syksyn aikana, enkä taaskaan ole muistanut alkaa rasvaamaan riittävästi, joten nyt on hyvä aloittaa sekin. Savinaamion hyöty oli ihan mieletön, vaikutus oli todella puhdistava. Tämä savinaamio jää ehdottomasti käyttöön. Savinaamion hinta vaihtelee, keskihinta on alle 10e ja riittää useampaan käsittelykertaan (nyt olen käyttänyt kolmesti ja pursottanut runsaaan kerroksen joka kerta ja vielä on savea jäljellä!).


*Kokeile näitä:

Cattier Paris Pink Clay Mask
Benecos Body Lotion Sitruunamelissa
Benecos Natural huultenrajauskynä, sävy: Brown


Ja jätän sinulle pohdiskeltavaksi sen, että mikset tosiaan vaihtaisi luonnonkosmetiikkaan, ellet ole vaihtanut jo? Rahasta tai saatavuudesta ei ainakaan pitäisi enää olla kiinni. Suosittelen rohkeasti tutustumaan ja kokeilemaan!

SariKommentit

 1. Onpa aivan ihania juttuja ja nättejä pakkauksia. Täällä sopii kroppa, hiustuotteet ja meikit luonnonkosmetiikalta. Jopa kasvotuotteissa kaikki muut, paitsi päivä-ja yövoiteet. Mutta olen sen verran allerginen, että saan juuri näistä kasvovoiteista usein ihan paiseita naamaan ja jostain syystä aina erityisesti kaulaan. Muuten pystyn käyttämään luonnonkosmea ja nimenomaan kroppa rakastaa niitä ja taas markettikosmea en juuri pysty säärille laittamaan, kun alkaa kutisemaan eli vaikka Rexonaa. Ihan hullu kuvio. Eli sukkuloin suvereenisti kaikkien brändien saralla ja poimin sieltä ne ihanimmat. <3

  Ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se muuten on jännä, kuinka naisen iho ja vartalo reagoi pieniinkin eroihin. Minulla usein myös kutinaa ja siksi pohdin alkuun savinaamion sopivuutta, mutta hyvinhän se sitten sopi ja on ehdoton suosikkini.

   Kiitos ja samoin, mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Onpas ne kivan oloisia. Osa on vaihdettu, kaikkea ei. Meillä pitää olla tuoksuttomia niin pitkälle kaikki, että kaikessa ei vaan ole vielä tullut vastaan sellaista josta se asunnossa asuva mies ei saisi migreenin oireita. Niissä on sitten palattu tuoksuttomiin vaihtoehtoihin, joskaan ei luonnon kosmetiikkaan. Vähän siis valikoiden mennään noiden kanssa tällä hetkellä.

  Upeaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tuoksuttomuus, se on kyllä päivän sana. Mielenkiinnolla odotan kuinka luonnonkosmetiikka vastaa siihen haasteeseen, koska kysyntä olisi ja on jo nyt kova!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!