Voima-ajatus

Kuten jo aikaisemmin teille kerroinkin, niin blogi oli pienellä työperäisellä tauolla. Käyn siis täysipäiväisesti töissä, 8 tuntia päivässä ja 5 päivänä viikossa. Virallisen työn vastapainoksi kirjoittelen tätä leppoisaa blogia. Tämä lienee jonkin sortin 'perheenäidin kauhun tasapaino', hah! Joskus kellosta loppuvat tunnit, silloin on pakko priorisoida ja siksi blogi oli hetken hiljaa.


Haluan avata tätä asiaa ihan pikkuriikkisen enemmän, koska tauolla oivalsin jotakin ihan mieletöntä.

Saron blogi, Sari, pyykkimuija


Pakkomielle epäonnistumiseen


Työperäinen blogitauko johtui siis ihan siitä, että olin opiskelemassa minulle "uutta" asiaa päivätyöhöni liittyen ja ensin meillä oli kolmen päivän intensiivinen kurssi joka sisälsi satojen sivujen kurssimateriaalin, huh. Kurssi tietysti huipentuisi sertifikaatin suorittamiseen, näyttääkseen, että osaan ja ymmärrän tämän kyseisen asian. Koin aivan järjettömiä paineita siitä, että saanhan sertifikaattikokeen läpi, kun työnantaja minut on hyvämielisesti kurssille suostunut lähettämään, ettei vaan menisi aika tai rahat hukkaan

Mitä jos epäonnistun?
Mitä jos en läpäise koetta?
Mitä jos en opi asiaa?

Arvaa montako kertaa voi omassa mielessään reputtaa kokeen ja menettää mahdollisuuden sertifikaattiin? Voin kertoa. Aika monta.


Voima-ajatus


Ja sitten joskus kaikki taivaankappaleet on oikeassa asennossa ja saat eteesi sen mitä tarvitset. Eikö kuulostakin kliseiseltä? Mutta nyt täytyy myöntää, että näin kävi ehkä sille epäuskoisimmallekin ellille. Nimittäin Ammattijärjestäjä Laura Holmström kirjoitti Facebook-sivullaan näin:


Joskus sitä on vaan niin kujalla, ettei pysty ajattelemaan järkevästi. Sitä jää johonkin negatiivisuuden kiekuraan jumiin, jossa ajattelee, että "eihän minusta ole tähän". Sitä sanotaan, että itselle pitäisi puhua samalla tavalla kuin ystävälle. Että mitä jos ystävä vähättelisi itseään samalla tavalla, kuin joskus itseä vähättelee? Vaatisin ystävää lopettamaan heti. Ja tarjoaisin vähän suklaata ;)

Repäisin tuon voimalauseen irti sen alkuperäisestä asiayhteydestä ja otin sen aktiiviseen käyttöön kurssin ajaksi ja vielä tenttiin valmistautuessani. Tunne on pahempi kuin se itse asia. Niin totta! Vaikka tentti ei menisi läpi, se tunne siitä olisi pahempi asia kuin se, että tentti ei menisi läpi. Eihän tässä mitään aivokirurgeja olla, joten ei yksi epäonnistuminen voi olla kovin vakavaa. Muualla kuin omassa päässä. Kiitos elämän kokoisesta ohjeesta ammattijärjestäjälle!


Voimautunut pyykkimuija ja miten sen tentin kanssa kävi?

Olipa tosi vapauttava tunne, kun kurssin sisältö tuli painettua päähän ja tenttikin oli vihdoin ohi. Oli niin ihanaa, ihan kuin aurinkokin olisi paistanut vähän kirkkaammin eikä pyykkäyskään ole koskaan tuntunut yhtä rentouttavalta! Tässä teille kuvatodiste! Olen tosi iloinen kurssista ja sen sisällöstä ja kaikeksi riemukseni myös tentti meni läpi! Tämä viikko on ollut yhtä ilottelua: kakkua ja kukkia! Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä aloittaa viikonloppu. Nauttikaahan viikonlopustanne!


Sari


Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?