Ällöttääkö lasten leipomukset?

Päiväkodin joulujuhlassa sinut toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi ja ilmassa leijailee paitsi ihana glögin tuoksu, myös sihisevä into, kun lapset ovat koko päivän pantanneet suurta salaisuutta: kaikki joulujuhlassa tarjoiltavat piparit on lastensa itse tekemiä! Kyllä, sen kihomato-, täi-, flunssa- ja a-streptokokkiepidemian aikana.

Montako piparkakkua syöt?


[ Kuvan piparkakkutaiteilija ei liity tapaukseen ]

Lasten kanssa leipominen on kyllä melkoista. Hihat roikkuu taikinakulhossa, jos johonkin ei yllä, täytyy kurkotella pöydälle niin että vehnäjauhot tarttuu paitaan kiinni ja toisaalta paidalla oleva ruokalista jää kiinni vehnäjauhoihin ja jos nenää kutittaa, sitä kaivetaan. Sitten jatkuu taas taikinan veivaus. Mutta onko se niin vaarallista?

Piparkakkuja koristellessa koristepallurat tippuvat pöydälle ja lattialle, sieltä käydään poimimassa parhaat pallerot ja laitetaan suuhun. Tai piparkakulle. Haittaako?

Kun kyläpaikassa emäntä kertoo (pienten) lasten tehneen pullat alusta loppuun asti itse, syötkö vai jääkö syömättä?

Sari


Kommentit

  1. Syön, yleensä syön. Koska saan ne bakteerit muutenkin äitiä halivan taaperon mukana kotiin.

    VastaaPoista
  2. Syön. Käyhän ne uuninkautta ja ei perusterve ihminen nyt vähästä muutenkaan kaadu.

    Päiväkodissa me muuten leivotaan pienellä porukalla aina. Käsipesu saippualla, essut päälle, hyvä ohjeistus ja valvonta. Ei ole koskaan sormia pyöräytelty nenässä tai koristeita noukittu lattiailta leivoksiin. Jos leipomaan sattuukin selvästi räkätaudissa oleva lapsi niin ne tuotokset osataan kyllä vaivihkaa ottaa sivuun..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?