Helppo tapa nimikoida lasten kengät

SE KAUSI on taas täällä. Paitsi, että ei yhtään tiedä mikä päivä lapselle laittaisi mitkäkin kengät jalkaan (kun sataa, on kylmä, on ulkoliikkaa ym eikä koulussa pidetä varakenkiä kuten tarhassa), niin se, kun päiväkotien ja koulujen eteiset täyttyvät samannäköisistä kengistä.


Meillä aikoinaan kävi kenkäkatastrofi toisessa päiväkodissamme. Lapsi oli saanut juuri tuliterät uudet talvikengät ja ensimmäisenä päivänä ne katosivat. Ne oli nimetty kyllä ihan kumpaankin lappuun, eikä päiväkotiryhmässä ollut ketään saman nimistä. Lopulta eteisestä löytyi vanhat, kulahtaneet, samanväriset mutta eri kokoiset kengät. Meidän tuliterät kengät oli viety ja ne hävityksen kauhistukset jätetty tilalle. Voi sitä pienen ja isommankin ihmisen harmituksen määrää. Laitoimme etsintäkuulutuksen päiväkodin seinälle, eikä niitä kenkiä sen koommin nähty. Se päiväkodinjohtaja oli huippu tyyppi ja empimättä korvasivat meidän kadonneet kengät ja saimme onneksi ostettua uudet samanlaiset kuin alun perin oli. Mieli oli hyvä mutta mysteeri kummitteli mielissämme kauan.

Helppo tapa nimikoida lasten kengät


Lasten vaatteiden ja kenkien nimeäminen on päiväkodissa ja koulussa todella tärkeä juttu. Pienten lasten kohdalla se voi kuitenkin olla ongelmallista, jos lapsi ei osaa lukea eikä välttämättä tunnista omaa nimeään. Tai kuten pienten koululaisten kanssa: taito on kyllä hyppysissä, mutta kiire välkälle on tosi kova. Kerran meille on kulkenut väärät kengät ihan kotiin saakka. Pahoitteluna ja hyvityksenä kenkäkidnappauksen uhrille ostimme sarjakuvalehden ja tarra-arkin. Tapausta ei sen koommin muisteltu pahalla.

Nimikoi lapsen kengät helposti


Helppo tapa "nimikoida" lasten kengät


Koska pienet lapset eivät osaa lukea, tai koululaisilla on kiire välkälle ja eteinen on täynnä samanlaisia kenkiä, niin ota nimikointiin avuksi värillinen lanka!

Nimikoi kengät laittamalla värillistä lankaa sellaiseen kohtaan, jonka lapsi näkee nopeasti, mutta ei aiheuta vaaraa. Meidän talvikengissä on tällaiset lenksut saappaan takana, johon saa kiepautettua värillistä lankaa näppärästi. Siihen tulee lahje päälle, joten tarttumisvaaraa ei ole ja toisaalta lanka on "käsin katkaistavaa", joten jos se jäisi johonkin kiinni, se yksinkertaisesti katkeaisi. Näin lapsi tunnistaa nopeasti langoista, mitkä kengät ovat hänen. Näin olemme toimineet jo vuodesta 2013 ja hyväksi on tässä matkan varrella havaittu.

Lasten Kuoma talvikengät

Hoitohenkilökunta tai opet ei kuitenkaan ole ajatustenlukijoita, joten siksi kenkiin pitää myös kirjoittaa nimi. Kirjoita nimi selkeästi tai hanki esimerkiksi nimikointiin tarkoitettuja tarroja, jotka on vain helppo liimata kenkään kiinni. Laadukkaimmat tarrat - kuten tietysti kengätkin, kestävät vesipesun.

Nimikoi lapsen varusteet

Ja jos oikein haluat hifistellä, voit laittaa kumpaankin kenkään eri värisen langan, jolloin on helpompi muistaa, kumpi kenkä tulee kumpaan jalkaan. Meillä on tänäkin vuonna nämä helpot putkivartiset saappaat, joissa on valmistuslaput sisäreunassa. Eli kun "laput pussaa", niin kuin päiväkodissa opetettiin, niin kengät menee oikeisiin jalkoihin. 

Helppo tapa nimikoida lasten talvikengät

Muistathan nimikoida myös muut vaatteet ja asusteet!


SariKommentit

 1. Meillä on tämä sama konsti käytössä päiväkotiikäisellä lapsella ja olen aivan samaa mieltä että nauha helpottaa pieniä lapsia todella paljon löytämään omat kengät.
  -Tiia-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, nyt vasta huomasin kommenttisi! No parempi myöhään kuin ei milloinkaan? :D Kiitos kommentistasi, anteeksi viivästynyt vastaus. Mukavaa syksyä sinne teidän perheelle!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?