Hyvä joulu kuuluu myös lemmikille

Minulle lemmikit ovat perheenjäseniä ja tietenkin myös heidät huomioidaan jouluna. Enkä puhu pelkästään näistä isommista lemmikkieläimistä, vaan joulunvietossamme on huomioitu aina myös nämä pienemmät ystävät aina hamstereista lähtien. Hyvä joulu kuuluu myös lemmikille.

Kääpiöluppakorvakani Salama


Lemmikki intoilee omasta lahjasta


Minulla on tapana muistaa perheen lemmikkieläimiä pienellä joululahjalla. Minulla ei ole kokemuksia kovinkaan monista eläimistä, mutta kissat ja koirat on kyllä niin ihania, kun he tuntuvat ihan selkeästi ymmärtävän, että tämä paketti on juuri hänen oma. Meillähän ei ole koiraa tai kissaa mutta lähipiirissä on. Siinä missä lapset intoilevat joululahjoistaan, myös nämä lemmikit tuntuvat olevan kovin innoissaan rapisevista lahjapapereista ja siitä mitä sieltä kääreistä mahtaakaan paljastua!


Herkkutötterö kanille


Pupulle oma lahja


Meille tuli noin vuosi sitten tämä ihana pieni luppakorva. En voisi kuvitellakaan, että hän jäisi jouluna ilman joululahjaa! Hän saa lahjaksi herkkutötterön, jonka hän saa sitten jouluaattona popsittavaksi. Katso nyt häntä. Kuinka voisit blokata tällaisen söpöliinin pois perheen joulunvietosta? Ja joo, olen ihan kaheli, kun paketoin lahjan niin, ettei pupu nähnyt eikä kukaan saa laverrella hänelle etukäteen, että mitä lahjasta paljastuu. Onneksi puput eivät lue blogeja, huh! (Äläkä vielä soita valkotakkisille. Meitä lemmikkieläinten kanssa höpsähtäneitä omistajia on varmaan aika monta. Nyt on tavallaan se hetki, kun kannattaa huikata minulle, että kyllä teitä on, koska muuten alan epäillä omaa järkeäni, heh!) Ja tähän vielä tiedoksi: lapset avaavat pupun lahjan "yhdessä" pupun kanssa, joten muovit ja kääreet eivät päädy pupun suuhun.


Bunny boyVältä ylensyömistä - koskee sinua ja lemmikkiäsi


Joulunakin pitäisi kuitenkin muistaa, että lemmikit ei kuitenkaan ole ihmisiä. Tiedän, se ei ole helppoa... Siinä missä me ihmiset nautimme mausteisista jouluherkuista, ne eivät sovi lemmikkien vatsalle. Ja vaikka joulu ja suklaa ovat lyömätön yhdistelmä, ei suklaata saa antaa eikä jättää lemmikkien ulottuville, koska esimerkiksi koira voi saada suklaasta myrkytyksen. Joten vaikka Rekku tai Misse kuinka olisi silmät viirullaan ruokapöydän vieressä ja näyttäisi kovin nälkiintyneeltä, vaikka juuri olisi hotkaissut lautasellisen omaa ruokaansa, laita suklaakonvehdit omaan, älä hänen suuhun.

Meillä on tapana antaa lemmikillekin "jouluateria" mutta se koostuu tosiaan lemmikille sopivista ruuista, eli periaatteessa arkisesta ruuasta mutta kaivellaan ruokalistalle vähän niitä harvinaisempia herkkuja. Meidän pupun jouluateria koostuu pienestä määrästä omenaa ja porkkanaa ja sinne sekaan tuoreita yrttejä. Tiedän, että hän nauttii niistä oikein kovasti ja silti pääruokana pysyy heinä ja arkiset "nappulat".

Ylensyönti on myös toinen, mikä uhkaa jouluna niin lemmikkejä kuin ihmisiäkin. Tästä ei ole onneksi omakohtaista kokemusta, mutta ainahan näistä luetaan lehdistä joulun jälkeen, kuinka moni on popsinut joulupöydässä niin, että ihan kirjaimellisesti napa ruskaa. Joten koitetaan ottaa maltilla, jooko?

Herkkutötterö kanille


Lahjakääreet suoraan roskiin


Samoin niissä meidän puuhaamissa söpöissä lahjapaketeissa piilee vaara. Lemmikithän eivät välitä lahjapakettien visuaalisuudesta vaan se huvi on ihan meidän yli-innokkaiden omistajaosapuolten pääkopassa. Muovikääreet ja lahjanarut voivat olla lemmikille vaarallisia, joten pidä huoli, etteivät ne pääse lemmikin suuhun. Eli kun paketti on avattu, vie kääreroskat kaikki suorinta tietä roskikseen, niin saatte nauttia lemmikkisi kanssa mukavasta joulusta ilman eläinlääkärikeikkaa. "Mieluummin joulu kotona kuin eläinlääkärillä", vai kuinka se vanha kansanviisaus oikein menikään?

Joululahja


**

Otatko sinä lemmikin mukaan joulunviettoon?
Saako hän joululahjan?

Sari
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!