Lapsi löysi joululahjapiilon!

Lapsiperhejoulut on tosi helppoja siihen saakka, kunnes lapsi ei enää ole vauva. Eli sanoisinko, että ensimmäinen joulu menee helposti, sen jälkeen ei. Puhun nimittäin joululahjaostoksista ja joululahjapiilosta.

Minne piilottaa joululahjat?


Mistä joululahjat tulevat?


Herkille lukijoille tiedoksi, että siis kyllä, joulupukin pajassahan ne lahjat valmistuvat mutta vaihtoehtoinen teoria on kuitenkin se, että me vanhemmat joudumme ne lahjat ostamaan. Usko sinä mihin haluat, mutta minä kerron oman tarinani.


Joululahjaostoksilla käymisen vaikeus


Kun lapsi on vauveli, joululahjahommissa ei ole mitään vaikeaa. Voit mennä huoletta joululahjaostoksille, koska lahjojen saaja luultavasti kuorsaa vaunuissa koko reissun ajan, tukevassa maitopöpperössä tietenkin. Sen lisäksi lastenvaunujen alakorihan on niin iso, että se käy joulupukin reestä. Voit huoletta hakea kotiin samalla myös sen kauan haaveilemasi 12-hengen sohvaryhmän, tuntuu, että sellainenkin uppoaa lastenvaunujen alakoriin heittämällä. Ja sinne laitaan mahtuu vielä koottava keittiö ja kyllä: kaikkien ostamiesi joululahjojen ja ruokaostosten sekä sohvaryhmän lisäksi! (Jos et usko, niin kysyppä lastenvaunuja työntävältä kaverilta ensi kerralla, olisiko tällä antaa jakoavainta jolla voi kiristää avaruusraketin siivekkeiden l-rautoja. Kyllä nimittäin löytyy, koska sinne mahtuu kaikki maailman tavarat.)

Toista se on meidän isompien lasten vanhemmilla. Kun täytyy ensinnäkin lähteä joululahjaostoksille yksin ja toisekseen joutuu sitten raahaamaan kädet venyen ja paukkuen lahjasäkit kotiin. Ellei ole fiksu ja ostele joululahjoja pitkin vuotta. Minusta se on vaan jotenkin kivaa hankkia pikkujoulupaniikki viimeisellä viikolla ostoskeskuksissa pyörien. Lapsethan kärttää tietysti oikein olan takaa, että "missäs sitä on oikein pyöritty" ja koita siinä nyt keksiä jotain pajunköyttä syötettäväksi tiedonnälkäisille tenaville niin ettet jää valheesta kiinni. Olisikohan vaan helpompaa kertoa totuus, että olin jouluostoksilla?


Lapset etsii ja löytää joululahjapiilot


Okei, se EI ole vaihtoehto, koska sittenhän käynnistyy hillitön joululahjojen etsintä! Vauvojen kanssa on helppoa, kun hehän osaavat juuri ja juuri kannatella päätään, joten vaikka pinoaisit joululahjat keittiön pöydälle, ei hätää, että vauva osaisi ne sieltä etsiä tai ylipäätään hoksaisi että ne ovat hänen. Koska vauvathan ovat lähinnä haltioissaan tutuista, hymyilevistä kasvoista ja maidosta.

Isommat lapset ovat melkoisia lahjasalapoliiseja. Kaikki kaapit he osaavat tutkia ja aika näppärästi kiipeävät tasoille ja pesukoneenkin päälle nähdäkseen, mitä siellä ylähyllyllä piileskelee. No lähinnä pölyä, meillä, mutta kuitenkin. Siispä onkin melkoista hommaa keksiä, minne jemmaisi joululahjat.

Mitkään ala- tai keskikaapit ei käy. Sieltä löytyy liian helposti. Kuten hyllyjen päältäkin. Melkein ehdottaisin isoa lahjasäkkiä, jossa lukee koristeellisen "Merry Christmas"-tekstin sijaan isoilla kirjaimilla "PYYKIT", jolloin voisi olla takuuvarma siitä, että kukaan ei sinne halua kurkistaa äidin lisäksi eikä sinne osu mikään, vaikka kuinka tähtäisi.

Joululahjat piiloon

Onko sinun lapset löytäneet lahjapiilon?
Tai olitko itse lapsena utelias ja etsitkö lahjapiilon?

Onko hyviä lahjapiilovinkkejä muille vanhemmille,
jotka ovat juuri nyt tehneet jouluostoksia ja
piilottelevat paketteja sohvatyynyjen alla,
että minne ne kannattaisi sujauttaa?

SariKommentit

 1. onpas sinulla mukavia kirjoituksia; jään lukijaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa mukaan ♥

   Poista
  2. Meillä vierashuoneen sänky toimii logistiikkakeskusena, eli sen päällä on laatikoita ja pusseja menossa kirpparille, kierrätykseen tai korjaukseen. Lisäksi läjä pahvilaatikoita postituksia varten. Se on epämääräinen kasa, ja lahjat muovipusseissa hukkuu siihen kasaan oikein mainiosti...

   Poista
  3. Ihana, logistiikkakeskus! Tämä termi täytyykin ottaa myös omaan joulukäyttöön! :D Kiitos kommentista ja hyvää joulua <3

   Poista
 2. Meillä ei vielä ole löydetty, reilu vuoden ikäistä sen sijaan on kiinnostanut kuusi sitäkin enemmän. Palloja on alaoksilta otettu pois ja annettu vanhemmille jotka sitten laittavat ne takaisin... Ja uudelleen. Kun olin lapsi äiti säilytti lahjoja töissä jotta en löytänyt niitä. Koska muistan kyllä etsineeni,todella tehokkaasti 😂

  Rauhallista joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, ja hei, tuo lahjojen säilytys työpaikalla kuulostaa takuuvarmalta! :D Kuinka en itse tullut ajatelleeksi? Ehkä siihen vielä ajaudutaan ;) Ja hih, sen uskon, että pientä kiinnostaa varmasti joulukuusi kovasti (lue: loputtomasti) <3 Ihanaa joulua sinne teille <3

   Poista
 3. Lahjat ovat esillä kuusen alla. :) joulupukki tuo sitten sen yhden spesiaalin lahjan aattoma, muut ovat perheeltä ja muilta läheisiltä. Yllättävää kyllä, ei käy niitä edes kolistelemassa ja hypistelemässä, malttaa aina lahjojen jakoon asti hyvin. Neiti on kohta 8v, ja sama meininki edelleen. Hyvin voi ostaa (muille) lahjoja kauppareissulla tai hakea postista mummin/kummin lähettämät lapsen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja voi miten ihanaa, kun lahjat saa pitää kuusen alla. Itse mietin tätä asiaa, että milloin ehdin kuvata kauniit joulupakettimme, kun ne eivät juurikaan joulukuusen alla ehdi viettää aikaa. Meillä on tämä 8-vuotias niin utelias, ettei paketit saisi olla sekuntiakaan rauhassa mutta tämä 11-vuotias tyttönen on kyllä niin maltillinen, että hänen kanssaan lahjojen säilytys kuusen alla voisikin onnistua. Teidän joulu kuulostaa ihanalta. Oikein hyvää joulua teille <3

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!