Meidän perheen joulukuusisekoilu ja hyvää joulua!

Ostin tänä jouluna elämäni ensimmäistä kertaa aidon kuusen, joten eihän siitä voi seurata mitään muuta kuin melkoinen farssi! Instagram-seuraajani tietävät jo mistä on kyse ;) Siitä tuli oikea joulukuusisekoilu, mutta ei se mitään, tämä on jo niin tuttua  meille, hih!1. Inspiroidu joulujen 2000-2017 ajan aidosta joulukuusesta. Päätä, että jouluna 2018 ostat elämäsi ensimmäisen aidon kuusen. Sitten voi julkaista tunnelmallisia kuvia kauniista kuusesta ja nauttia siitä kaikkien hekumoimasta ihanasta kuusen tuoksusta.

2. Katso netistä, että lähin puutarhaliike myy joulukuusia. Päätä mennä ostamaan joulukuusi.

3. Hae jo aiemmin hankkimasi joulukuusen jalka varastosta. Se näyttää oudolta, mutta ihan sama, nyt mennään joulukuusikauppaan.

4. Aja joulukuusikauppaan. Muista ostaa joulukuusi. Hämmenny kuusimäärästä. Ota ensimmäinen mukavannäköinen kuusi.

5. Kaappaa joulukuusi kainaloon. Mies on unohtanut nahkahanskat autoon. Koita lapasilla tarttua piikikkäästä rungosta. Kitise hiljaa kivuista kun neulaset piikittää lapasista läpi. Älä myönnä, että sattuu, koska ei kukaan muukaan valita.


6. Aloittakaa joulukuusen sukitus sillä vekottimella. Työnnelkää kuusta läpi muutaman kerran, käykää kassallakin toteamassa, ettei sukka pysy. Kuvaa nauruvideoita Instaan. Lopulta onnistu sukituksesta ja kassan kautta kotiin. Kassa lykkää käteen lapun, jossa on kuusen hoito-ohjeet.

7. Aja kotiin ja lue kotimatkalla, että kuusen jalkaa pitää sahata uuden imupinnan saamiseksi.

8. Etsi varastosta saha. Löydä saha. Toinen pitää kiinni ja toinen sahaa. Takuuvarmaa hasardia hommaa. Rappuset säilyivät ehjänä ja minulta ei puutu viime laskujen mukaan yhtään sormea.

9. Raahaa kuusi kotiin ja kanna se yläkertaan vessaan. Täytä ämpäri vedellä. Irrota sukka kuusesta. Kuusenneulasia on joka puolella. Sahaa pari alinta oksaa irti, että mahtuu paremmin kuusen jalkaan. Jätä kuusi sinne. Koita raahata sahatut oksat alakertaan ja kohti roskista. Karistele neulasia ihan joka ikiseen paikkaan. Muista lisätä vettä kuuselle aamulla. Hyvää yötä.

10. Muista seuraavana päivänä töissä, että kukaan ei muistanut lisätä kuuselle vettä aamulla. Panikoi, onko neulaseton ranka enää jäljellä kylppärissä? Sukista löytyy kuusenneulasia.


11. Kotona töiden jälkeen illalla ota kuusi ämpäristä. Kanna kuusi alakertaan. Ripottele neulasia joka puolelle. Törkkää kuusi kuusenjalkaan. Se kiinnittyy vähän oudosti. Ei se mitään. Annetaan olla jalassa kiinni. Mies saa allergisia paukamia kuusesta käsivarsiin. Henki kulkee, ei siis vaarallista.

12. Kuusi haisee. Kuusi haisee tosi paljon. Googlaa asiaa. Jep, olet ostanut metsäkuusen. Se haisee tosi voimakkaasti. Ja karistaa neulasia herkemmin. Piti ostaa joulukuusi-merkkinen joulukuusi. Se on nyt kaupassa. Tällä mennään.

13. Aamulla nouse ja huomaa, että kuusi on kaatunut känkälleen. Kuusen jalka ei vakuuta. Puuttuukohan siitä jotain osia? Kinastelkaa siitä, kuka laittoi kuusen väärin? Koska sehän EN ollut minä. Lähtekää murjottaen töihin. On sitä perheriitoja saatu varmaan aikaan naurettavammistakin syistä :D

14. Töiden jälkeen mene apteekkiin hakemaan allergialääkkeet, koska kuusi tosiaan haisee. Desloratadiinit taskussa on helpompi hymyillä - ja hengittää! Toivotaan, ettei migreeni elävöidy.

15. Töissä mieti mitä teette kuusen vanhalle jalalle. Kaikki kivat jalat on nettisivujen mukaan loppuunmyyty. Työpäivän jälkeen mene kotiin, ruokaa napaan, kukaan ei enää mökötä toisilleen paitsi kuuselle ja illaksi etsimään uutta kuusen jalkaa. Ja todellakin kaikki kivat jalat on jo loppuunmyyty.

16. Osta ainoa siedettävän näköinen kuusen jalka. Se on valurautaa ja painaa tonnin. Kassan kautta kotiin. Raahaten uutta kuusenjalkaa.


17. Kiinnitä kuusi uuteen jalkaan. Totea, että vanhasta jalasta puuttui selvästi osia. Heitä vanha kuusen jalka roskiin. Sahaa vielä alimmat oksat, että kuusi kiinnittyy paremmin paikoilleen. Säädä kuusi suoraan. Neulaset pistelee ihan kamalasti, auts auts auts! Tässä kuusessa on pihkaa ihan hitokseen. Pihkan haju ei lähde sormista. Millään. Ollaan sitten pihassa. Aww. 

18. Lapsi kinuaa kuusen koristelemista. Ei jaksa. Huomenna sitten. Kuusen lähelle ei paree mennä, tai se karisee taas. Metrin turvaraja. Mieti onkohan kuusessa aattona enää yhtään neulasta? Saa tukea ystäviltä jotka kehottaa hakemaan joulumännyn tai ostamaan kestokuusen. 

19. Illalla töiden jälkeen viritä valosarja kuuseen. Anna lapsille lupa laittaa muutama koriste. Lapset haluaa laittaa KAIKKI koristeet mitä löytyy. Rajaa koristelut yhteen väriin. Kaikki ovat tyytyväisiä.

20. Ryhdy illalla ihailemaan joulukuusta. Havahdu siihen, että kuusi heiluu! Voi hitto! Jänis pureksii alaoksia irti. KRÄKS vaan ja ensimmäinen oksa on ihan juuresta katki! MÄENKESTÄ! :D

21. Lupaa ja vanno, että tämä oli ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun meille tulee aito kuusi. Ole tyytyväinen päätökseen.

22. Hämmästele, kun mies toteaa, että tietenkin ensi vuonna ostetaan myös aito kuusi, kun nyt on niin hieno kuusen jalka ja kaikki. Huokaa ja totea, että kai se on pakko ;)
Eihän tälle kuusisekoilulle voi muuta kuin nauraa, niin ihmeellistä säätöä kaikkine känkällään olevineen kuusineen tämä oli! Miten me ostettiinkin vääränlainen kuusi ja miten ei tajuttu ettei se joulukuusen jalka ollut alunperin kunnossa? Tällaista voi tapahtua vain meille, hih! Ja nyt tähän kuusen tuoksuun on jo tottunut. Ei käy nenään eikä ota päähän. NYT voi jo vähän fiilistellä, että onpa ihana tämä aidon kuusen tuoksu ;)

Ihanaa joulua

Sari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!