Pidinkö uudenvuodenlupauksen 2018?

Vuosi 2018 on hurahtanut tosi sukkelasti. Kun vuosi 2018 oli vasta alkamaisillaan, meidän perhe teki perinteiset uudenvuodenlupaukset ja ne pääset lukemaan TÄSTÄ.

Minä lupasin silloin: 
Lupaan opetella jakamaan vastuuta.


Lupaan opetella jakamaan vastuuta. Kuulostaa helpolta, mutta ei muuten ole mikään helppo nakki, jos on tällainen hirmuhallitsija, niin kuin minä.

Joskus tulee kamalan syyllinen olo, kun pyytää miestä tekemään lumityöt, lapsia lakaisemaan lattian ruokapöydän alta tai siivoamaan hurrikaanin sotkemat huoneensa. (Täällä Helsingissä on havaittu hurrikaani-Irman (2017) häntiä edelleen, hih!) En osaa edes selittää, miksi. Mutta olen opetellut jakamaan vastuuta. Olen pyytänyt miestä tyhjentämään astianpesukoneen joka aamu, ennen kuin lähtee töihin (hän lähtee myöhemmin), jolloin minun hommaksi jää töiden jälkeen vain sen täyttäminen. Olen sitouttanut lasten viikkorahan oman huoneen siivoamiseen ja sen lisäksi kumpikin lapsi saa tehdä myös toisen pienen kotityön. Olen delegoinut lapsille omien pyykkien laittamista narulta kaappiin. Olen passittanut miehen lasten kanssa hammaslääkäriin kesken päivän. Olen nakittanut miehen viemään auton huoltoon tai pojan treeneihin.

Olen opetellut delegoimaan. Jakamaan tehtäviä. Päästämään irti. Ja voi hitsi se tuntuu hyvältä!

Eihän lapsista ole kivaa joutua siivoamaan omia sotkujaan ja mieskään ei hurraa ilosta kun passitan hänet hiekottamaan portaita, mutta minä olen sisäisesti tuulettanut, kuinka minun elämäni on helpottunut. Minulla on nykyään joskus jopa luppoaikaa. Siis voitteko kuvitella? Voin vaikka pötköttää sohvalla tai selailla sängyllä inspiraatiokuvia. Siis sen kolme minuuttia, kunnes lapset hoksaavat äidin puuttuvan. Sitten ei enää makoilla vaan back to work! ;) Eikä maailma kaadu, jos paidat on viikattu kaappiin nurinkurisesti. Tai jos kylppäriin on unohdettu vaihtaa käsipyyhe. Olen ilonen siitä, että asian eteen on nähty vaivaa ja tehty parhaansa.

Niin ja miksi olen ylipäätään ylentänyt itseni perheen projektipäälliköksi?

Onnistuin siis tavoitteessani hyvin. Eli kyllä, hyvin on pitänyt uudenvuodenlupaukseni. Nyt kohti uutta vuotta ja uusia lupauksia! Onnistuitko sinä pitämään lupauksesi tänä vuonna?

SariKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!