Ihan pimeetä meininkiä Luonnontieteellisessä museossa (sis. 2 salaista museovinkkiä)

Yksi lempipaikoistani Helsingissä on Luonnontieteellinen museo. Suosittelen sitä niin kauempana asuville, kuin paikallisillekin perheille. Luonnontieteellinen museo sijaitsee 5 minuutin kävelymatkan päässä Kampin kauppakeskuksesta ja 10 minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Lippujen hinnat eivät päätä huimaa ja esimerkiksi lastenvaunuja kerroksesta toiseen liikuttaa hissi.

Jos hiihto ei kiinnostele tai lomaviikon säät ovat muuten vaan mahdottomat, museot siitä kivoja kun siellä voi harrastaa "sisäliikuntaa" kävelemällä 10 000 askelta kuivin jaloin ja ilman purevaa tuulta. Toki täällä on kiva käydä muutenkin, "mä haluun" on ihan kelpo syy lähteä museoitumaan!


Luomus Helsinki

Luonnontieteellisessä museossa on Ihan pimee-talvilomaseikkailu nyt viikolla 8 ja viikolla 9 (vuonna 2019). Tämä tarkoittaa sitä, että pakkaa mukaan laukkuun oma fikkari, elikkäs suomeksi taskulamppu, koska Suomen luonto -näyttelyssä on ihan pimeetä!

Luonnontieteellinen museo

Luomus Helsinki

Luomus Helsinki

Luomus Helsinki

Löydätkö näyttelystä ukkoetanan, kyykäärmeen tai mitäpä tuumaat, kun taskulampun valossa sinua tuijottaakin karhu??? Ihan pimee näyttely ei ollut kuitenkaan pelottava vaan sopivan jännittävä kokemus.


Muissa näyttelyissä on valot normaalisti päällä. Etten paljastaisi liikaa, niin muistuttaisin, että tässä museossa täytyy muistaa katsella eläimiä joka kerroksessa: enkä puhu pelkästään fyysisistä kerroksista vaan vitriineissäkin voi olla toimintaa niin "pinnan alla" kuin päälläkin sekä ihan katonrajassa asti.

Luomus Helsinki dinosaurus fossiili

Luonnontieteellinen museo

Luomus Helsinki akvaario

Luonnontieteellinen museo mammutti

Luomus Helsinki

Luomus Helsinki

Luomus Helsinki

Luomus Helsinki

Luomus Helsinki


SALAISET MUSEOVINKIT

Meillä on teille kaksi ihan tosi salaista museovinkkiä, joilla museoretkenne Luonnontieteellisessä museossa onnistuu superhyvin! 

Vinkki 1
Menkää museoon heti kun se aukeaa. Näin vältytte odottelulta ja ruuhkalta. Luonnontieteellisen museon eläimet ovat niin huikeita, että niitä on kiva tarkastella ihan läheltä ja kiireettömästi. Näin se onnistuu myös lomien aikaan, jolloin on paljon ihmisiä liikkeellä.

Vinkki 2
Kulkekaa näyttely "nurin päin". Ei siis selkä edellä, tai käsillä kävellen, vaan ylhäältä alaspäin! Monet museovierailijat tuntuvat aloittavan aina sieltä ykköskerroksen luurankojen parista, mutta kiivetkääpä ensin ylimpään kerrokseen tai menkää kolmannen kerroksen Suomen luonto-näyttelyyn heti alkuun. Sen jälkeen tutustukaa muuhun näyttelyyn kerros kerrokselta alaspäin.


Luomus Helsinki

Talvilomaterveisin,

SariKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!