Kolme helppoa vinkkiä kuvakirjan tekemiseen (sis. ale-koodin!)

*Kaupallinen yhteistyö: Rajala Pro Shop

Melkein joka kodissa on sellainen. Niitä voi olla yksi tai useampi. Niihin sisältyy todennäköisesti hirmuinen tunnelataus. Mutta meillä ei ole sellaista. Joko arvaat mikä se on? Paitsi, että nyt vihdoin ja viimein meilläkin on sellainen!


Kuvakirjat ovat olleet markkinoilla jo vuosikaudet, mutta arvaa mitä? Minä olen tilannut ensimmäisen lapsistani koostuvan kuvakirjan vasta nyt tänä vuonna eli 2019. Ja ne väittävät, ettei muka vanha koira opi istumaan ;) No höpö höpö, hyvinhän tämä sujui! Eli siis ei istuminen vaan kuvakirjan teko.


Tilasin meidän perheen ensimmäisen kuvakirjan Rajala Pro Shopista. Kuvakirjan aiheeksi valitsin lapset ja keräsin sinne 40 kuvan verran kuvia lapsista ja asettelin ne sekalaiseen järjestykseen, ilman tekstejä. Valitsin sellaisen kirjan, jossa kuvat on vaakatasossa, joten koitin valita kirjaan mukaan pelkästään vaakakuvia. Joillekin sivuille tuli pystykuva, mutta ei se ole niin vakavaa. Olisihan pystykuvia voinut rajata vaakaan tai asettaa kaksi samalle sivulle, mutta minä tykkäsin tehdä näin.

1. AIHE
Päätä kuvakirjan aihe. Teemakirjat on tosi kivoja muistoja, kun kaikki kuvat liittyvät jollakin tavalla ”aiheeseen”. Esimerkkejä: Perheen vuosi 2018, Elmo-kissa tai Japanin matka. Tässä vielä muutama tarkempi vinkki:

Oma ruokakirja: jos pidät ruuanlaitosta, ota kuvat tekemistäsi ruuista ja kokoa niistä itsellesi ruokakirja!

Portfolio: oletko esimerkiksi aloitteleva valokuvaaja tai suunnittelija? Tee kuvakirjasta oma portfoliosi, jonka voit ottaa tapaamisiin mukaan.

Lasten taidekirja: lapset tekevät mitä mielikuvituksellisimpia teoksia päiväkodissa ja koulussa, maitopurkeista, talouspaperirullista ja muista rakennusmateriaaleista. Monissa kodeissa kuitenkin kärsitään tilanpuutteesta, joten ota kuvat lasten teoksista ja kokoa ne kirjaksi: ”Vertin taidetta 2015-2018”.

Häät: tilaa häistä leppoisa kuvakirja ja järjestäkää puolen vuoden päästä häistä kiitosbrunssi kaasoille ja bestmaneille ja siinä shamppanjaa kilistellessä voitte laittaa kuvakirjan kiertämään. Muistavatko vielä kaasot, kuinka Mirmeli-täti nauratti pöytäseuruetta koko illan ja kertoi hauskoja tapahtumia sulhasen lapsuudesta niin että bestmanille tuli hikka jota ei meinattu saada loppumaan ollenkaan… 

2. JÄRJESTELE
Luo tietokoneesi työpöydälle kansio, jonne voit siirtää kaikki kuvakirjaan tulevat kuvat. Sieltä ne on sitten helppo siirtää kuvakirjan suunnitteluohjelmaan. Jos olet valinnut tilattavaksi 40 sivun kuvakirjan, kopioi ensin kaikki haluamasi kuvat tuohon kyseiseen kansioon. Kun olet valmis, siivoa sieltä kaikki ylimääräiset kuvat pois, että jäljellä on vain 40 kuvaa jolloin kuvakirjan teko sujuu helposti.

3. TUUNAA
Kun kuvakirja on valmis, tilattu ja tullut kotiin, tuunaa se! Liimaa kanteen tarroja, piirtele kuvioita glitter-kuumaliimalla, liimaa siihen keräämiäsi simpukoita, teippaa kuvioita värikkäillä japanilaisilla paperiteipeillä tai paina kanteen taaperon kädenjälki. Sinulle on luotu mielikuvitus, nyt on se hetki jolloin sitä ei kannata pidätellä ;)Siinäpä meillä onkin ollut huvia, kun lapset saivat arvuutella etenkin niistä vauvakuvista, kumpi on kumpi. Ei olekaan mikään maailman helpoin homma, sen verran samannäköiset nöpönenät he olivat syntyessään! Seuraavaksi minulla on suunnitteilla tilata kummastakin lapsesta omat kirjat, matka synnäriltä tähän päivään saakka. Onhan se nyt ihan eri asia selata kuvakirjaa, kuin katsella samoja kuvia tietokoneen tai kännykän näytöltä, tiätty!


Alennuskoodi
Minulla on ilo saada antaa teille alennuskoodi, jolla saatte -20% alennusta Rajala Pro Shop-kuvapalveluiden tuotteista, eli esim. kuvakirjoista, valokuvakalentereista tai canvastauluista.

Linkki tuotteisiin on: Kuvapalvelut
Alennuskoodi on: 91FGX


**

Oletko sinä tilannut kuvakirjoja omista kuvistasi?

Sari

 

Kommentit

  1. Olen tehnyt useita ja mielestäni tärkein vinkki on valita riittävän vähän kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja tämä on aivan totta! Todellakin kandee valita riittävän vähän kuvia - nykyään se jos mikä onkin haastavaa, kun helposti ottaa vaikka torireissulta 300 räpsyä, kun ei tarvitse miettiä filmin kulumista ja valitseppa niistä sitten 2 mieleistä vaikkapa vuosikokoelmaan ;) Tai mikäpä estää tilaamasta kymmenen kuvakirjaa...

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!