Kun kylppäristä alkaa löytyä kosmetiikkaa, mitkä eivät ole sinun

Se, että kylpyhuoneesta alkaa löytyä kosmetiikkaa, mitkä eivät ole sinun, on aina merkki jostain. Itseään yllättäen puunaamaan alkava puoliso on juorulehtien palstojen mukaan takuuvarma merkki siitä, että se on parisuhteen lopun alkua. Sinkun kylppäriin ilmestyvät kosmetiikat kielivät siitä, että kotia jaetaankin jonkun toisen kanssa, toistaiseksi tai määräaikaisesti. Nyt meidän kylppärin lavuaarin ennen niin minimalistiset ja puhtoiset reunat ovat alkaneet täyttyä kaikenlaisista purkeista. Niin oliko niitä keittiöpsykologeja linjoilla?


Havahduin eräänä päivänä, kun olisin laskenut rakkaan veskikaverini eli kännykkäni lavuaarin reunalle, että hetkinen, siinähän ei ole laskutilaa enää ollenkaan! Se tapahtui siis aikaan E.V.S. eli Ennen ViikkoSiivousta eli rutkasti ennen kuvan ottamishetkeä. Reunalla keikisteli greipintuoksuista kasvojen pesuainetta, Maroccan oilia sisältävää hiusten hoitoainetta, hiusvahaa, hiuslakkaa, hiusten muotoiluvaahtoa, Clearasil-ihonhoitojuidua sekä käsisaippua. Ei tilaa kännykälle, SOS!


Sehän on fakta, että kun elät samojen tenavien kanssa päivästä toiseen, ei sitä kasvamista noteeraa päivätasolla, eikä edes kuukausitasolla. Yhtäkkiä sitä vaan sitten havahtuu joihinkin asioihin, jotka todistavat ipanoiden kasvaneen!

 • lapsi ei mahdu enää syliin sykkyrälle
 • kolmen hengen sohva alkaa käydä kapeaksi nelihenkiselle perheelle
 • lapsi ilmoittaa menevänsä kaupoille kaverinsa kanssa ETKÄ sinä saa lähteä mukaan
 • lapsi alkaa itse vaatia itselleen vessarauhaa (siis sitä mitä viimeiset 10 vuotta on viety äidiltä ilman lupia kyselemättä)
 • kun katsot lasta silmiin, niskaa ei tarvitse juuri enää liikuttaa
 • viime kesänä ostetut lenkkarit ei mene enää jalkaan hyvällä tahdollakaan
 • viime talven pitkistä kalsareista on tullut kivat caprit
 • kouluterkkarin lapussa kirjoitusvirheeltä vaikuttava mitta onkin ihan oikein (ei kumpikaan tenava ole enää 120cm!)

Ja sitten näin, niin kuin meillä: yhtäkkiä lavuaarinreunatkin on vallattu. Tunnistan sentään kaikki tökötit, mutta tuntuuhan se hassulta, että melkoinen kosmetiikka-armeija valtaa kaapit, eikä yksikään niistä puteleista ole minun. Ja siis se kosmetiikka-armeija on vallannut kolme kaappia ja loppukomppania majoittuu lasten omiin huoneisiin. HUH!


Toisaalta on niin kutkuttavan kiva tunne. Tosi metkaa, että omat lapset on jo noin isoja! Isoja ja että ne on kiinnostuneita näistä(kin) asioista eli kauneuteen, hygieniaan ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Eihän siitä ole montaakaan vuotta takaperin, kun oli lähestulkoon trendikästä mennä tarhaan viikon ruokalista rinnuksilla ja nyt yhtäkkiä onkin mayday ja sos, jos hiusten takatupsu sojottaa pystyssä. Tai jos lempi paita on just tänään pesemättä pyykkikorissa, iik!


Mistä merkeistä sinä olet huomannut,
että lapsi on kasvanut?


Sari
-joka on enää yhdeksän senttimetriä esikoistaan pidempi. Hassua!

Kommentit

 1. :D

  - kun sain niiltä ekat niiden ihan itse keksimät ja hankkimat lahjat muulloin kuin äitienpäivänä.
  - kun esikoinen otti kainaloon ja pörrötti tukasta
  - kun keskimmäinen sanoi että " mun synttärinä me mennään isän kanssa baariin" (??)(ei mun lapset!)
  - kun nuorimmainen sanoi: "voi pikku-äitiä"
  - kun ne lakkasivat lainaamasta minun vaatteitani: ne eivät enää mahdu niihin (nuorimmaista lukuunottamatta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IHANIA :D Vedet valuu silmistä kun naurattaa :D Etenkin tämä: "kun esikoinen otti kainaloon ja pörrötti tukasta" :D :D

   Poista
 2. Meillä ollaan vielä vaiheessa jossa mahdutaan sykkyrälle ja äidin on turha haaveilla käyvänsä vessassa yksin, mutta onhan se pieni kasvanut. Kiskoo ahkeraan kenkiä jalkaan (ennen housuja tietenkin) ja muutenkin oppii huisia vauhtia. Juokseekin niin kovaa, että ei enää pääse yhdellä harppauksella perään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis se pienten ihmisten oppimisen tahti on aivan päätä huumaava! Wau! Nauttikaa vielä sykkyröinnistä, vielä tulee se hetki kun enää mahtuu kainaloon, mutta sinne mahtuu onneksi sit isompikin ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!