Reissukarman uusi isku

Viime syksynä kirjoittelin siitä, kuinka onnistuimme voittamaan reissukarman 1-0, koska pääsimme kuin pääsimmekin risteilemään eikä kukaan meistä ollut sairaana, raajat poikki tai muuta vastaavaa. Itse reissukarma-terminhän lanseerasi Nakit ja mutsi-blogin Päivi, lue lisää TÄÄLTÄ. Ja mitä olen kuullut, ei reissukarma ole ainoastaan Nakkimutsin tai allekirjoittaneen perheen piina, vaan on paljon muitakin, joita reissukarma koskettaa, justiinsa silleen pahasti, eikä lainkaan hyvästi.

Nyt pääsiäisenä me koettiin reissukarman uusi isku. Juuei, George Lucas ei ohjannut sitä.Reissukarma toimii perinteisesti niin, että kun pitäisi olla menossa juhliin tai matkoille, joku meistä makaa kuumeessa tai pää vessanpöntössä. Mutta nyt tämä reissukarma iskikin aivan uudella tavalla. Mökkeilyä rakastava tenava päätti viettää pääsiäisloman mökillä isovanhempien ja kummien kanssa. Tenava soitti ensin mummille ja kysyi luvan, saako tulla. Kun lupa tuli, tenava soitti kummitädille ja tarkisti, pääsisikö hän heidän kyydissä mökille ja lupa tuli siihenkin. Mikäpäs siinä, kun kerran tenava on terveenä.

Ensimmäisenä vapaapäiväaamuna, kun heräsin, mummi soitti, että tenava on oksentanut. Sänkyyn, pitkin poikin, tuli niin varoittamatta ettei ehtinyt vessaan. Olin ihan ällistynyt. Mitään merkkejä moisesta ei ollut, että mikäs se tämmöinen reissukarma oikein on? Meni päivä ja seuraava yö. Kaikki hyvin.

Kunnes tuli sunnuntaiaamu, mummi soitti, että taas edellinen yö on mennyt oksentaessa ja pyykkiä pesten. Onni onnettomuudessa, että mökillä on pyykinpesumahdollisuus ja vesi tulee hanasta eikä järvestä. Lapsi lähtee tulemaan kummien mukana kotiin.

Illalla kotiin saapui väsynyt ja kiukkuinen tenava. Vatsakipuillen, pahaa oloa valitellen. Kylläpä reissukarma temput teki! Kylmä hiki nousi omallekin otsalle: meillä oltiin koko päivä kuurattu kotia ja leivottu, koska nyt maanantaina meillä piti olla isimiehen 40-vuotiskahvittelut. Mitäs nyt tehdään?

Nopeita päätöksiä, katsottiin toisiamme ja väsynyttä vatsakipuista lasta. Päätimme, että juhlat siirtyy eteenpäin. Moppasin vielä kylppärin, onpahan mukavampi yrjötä hyväntuoksuisessa vessassa.

En kyllä muista milloin viimeksi meillä olisi ollut näin puhdasta. Tai näin paljon safkaa. Nopea vilkaisu jääkaappiin osoittaa, että elämme piirakkapainotteisella ruokavaliolla seuraavat pari päivää. No eipähän tarvitse mennä kauppaan.

Ja tästähän käynnistyy sankarin juhlavuosi. Voidaan juhlia vaikka joka päivä. Vaikka olenkin melkoinen kakkumuija, jopa minä jaksan odottaa sitä varsinaista kakkukahvipäivää. Ja ennen kaikkea toivomme, että saadaan tenava saadaan terveeksi mahdollisimman pian!

Sari


ps. mummi muuten soitti ja kertoi, että aika sitkoa kamaa oli lapsi yrjönnyt, kun lakanat eivät edes ensimmäisessä pesussa puhdistuneet. Vasta toisella kertaa pesulaatu oli hyväksyttävää. Mummi oli sitten ripustellut lakanat ulos kuivumaan. Tiedättehän sen, ulkona kuivatun pyykin tuoksu, ai että! Mutta kun luonnossa kerran ollaan, voi matkaan tulla pari muuttujaa! Ei, ei tosiaan männynneulaset olleet hyppineet pyykkien päälle tai herra hämähäkki koittanut neuloa seittiään vaan metsän linnut olivat jättäneet läiskäiset terveisensä putipuhtaiden pyykkien päälle :D Joten ei muuta ku, "kerran vielä pojat!" Tai siis pesukone! Mummi: kiitos ja anteeksi.Kommentit

 1. No voi apua mikä tuuri! Toivottavasti toinen paranee mahdollisimman pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämäpä! Kiitos, teemme parhaamme että saadaan arki pian takaisin raiteilleen!

   Poista
 2. No voi ei! Yrjö tulee kylään kun vähiten odottaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Tämä yllätti meidät kaikki tällaisella salaperäisellä esiintymisellään... Mutta toivottavasti pian olemme kaikki terveiden kirjoissa takaisin!

   Poista
 3. Haluan jakaa ihanan todistukseni siitä, miten sain takaisin mieheni elämäni takaisin, haluan kertoa maailman ihmisille, että verkossa on todellinen oikeinkirjoitin, ja se on voimakas ja aito, Hänen nimensä on Baba Wale Wiseman, hän auttoi Olen hiljattain yhdistänyt suhdettani mieheni kanssa, joka kaatoi minut, kun otin yhteyttä Wisemaniin, hän heitti minulle rakkauden loitsun minulle ja miehelleni, joka sanoi, ettei hänellä ole mitään tekemistä minun kanssani. Jokaiselle, joka lukee tätä artikkelia ja tarvitsee apua, Wiseman voi myös tarjota kaikenlaista apua, kuten avioliiton yhdistämistä ja suhdetta, kaikkien sairauksien hoitoa, tuomioistuimen tapauksia, raskauden oikeinkirjoitusta, olemme nyt erittäin tyytyväisiä itseemme. Wiseman saa hänet ymmärtämään, kuinka paljon me rakastamme ja tarvitsemme toisiamme. Tämä mies on todellinen ja hyvä. Hän voi myös auttaa sinua korjaamaan rikkoutuneet suhteet. Minulla oli mieheni takaisin! Se oli kuin ihme! Meillä ei ole avioliittoon liittyvää neuvontaa, ja me teemme hyvin, rakkauselämässämme. Ota yhteyttä tähän suuren miehen kanssa, jos sinulla on ongelmia kestävän ratkaisun kanssa
  sähköpostitse: babawalewiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348129806153

  VastaaPoista
 4. Haluan jakaa ihanan todistukseni siitä, miten sain takaisin mieheni elämäni takaisin, haluan kertoa maailman ihmisille, että verkossa on todellinen oikeinkirjoitin, ja se on voimakas ja aito, Hänen nimensä on Baba Wale Wiseman, hän auttoi Olen hiljattain yhdistänyt suhdettani mieheni kanssa, joka kaatoi minut, kun otin yhteyttä Wisemaniin, hän heitti minulle rakkauden loitsun minulle ja miehelleni, joka sanoi, ettei hänellä ole mitään tekemistä minun kanssani. Jokaiselle, joka lukee tätä artikkelia ja tarvitsee apua, Wiseman voi myös tarjota kaikenlaista apua, kuten avioliiton yhdistämistä ja suhdetta, kaikkien sairauksien hoitoa, tuomioistuimen tapauksia, raskauden oikeinkirjoitusta, olemme nyt erittäin tyytyväisiä itseemme. Wiseman saa hänet ymmärtämään, kuinka paljon me rakastamme ja tarvitsemme toisiamme. Tämä mies on todellinen ja hyvä. Hän voi myös auttaa sinua korjaamaan rikkoutuneet suhteet. Minulla oli mieheni takaisin! Se oli kuin ihme! Meillä ei ole avioliittoon liittyvää neuvontaa, ja me teemme hyvin, rakkauselämässämme. Ota yhteyttä tähän suuren miehen kanssa, jos sinulla on ongelmia kestävän ratkaisun kanssa
  sähköpostitse: babawalewiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348129806153

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!