Ripaus Lapin taikaa keskellä Helsinkiä

Tammikuussa 2019 Helsinkiin avattiin aivan uudenlainen hotelli: Lapland Hotels Bulevardi, mikä tuo mukanaan ripauksen Lapin taikaa keskelle Helsinkiä. Tämä on avattu ihan ytimeen, eli Helsingin keskiöön, Bulevardille.

Minä ja muut Otavamedian bloggaajat pääsimme tutustumaan huhtikuun alussa tähän uuteen ihanaan hotelliin koulutuspäivämme puitteissa ja jos matkailu, hotelliyöpyminen, miniloma, laatuaika, fiilistely, Helsinki tai Lappi kiinnostaa, jatka lukemista.


Lapland Hotels Bulevardissa on yhteensä 182 huonetta, joista 69 on Comfort-huoneita, 101 De Luxe-huoneita ja 12 sviittiä. Huoneiden varustelutaso vaihtelee ylellisestä luksukseen, voit valita huoneen kylpyhuoneella tai saunalla, tai jos haluat kurkistaa Helsingin kattojen ylle, voit tehdä sen sviitin omalla kattoterassilla.

Näissä huoneissa on panostettu erityisesti valaistukseen, joka on helposti säädeltävissä ja tuo huoneisiin tummanpuhuvaa mystistä tunnelmaa. Pienenä yksityiskohtana sänkyjen yläpuolelle on sijoitettu sarvet ja kun sängyn päädyn valot ovat päällä, sarvien varjot heijastuvat kattoon ja varjojen liikahtelua voi katsella nukkumaan käydessä.


Yli puolessa huoneista oli oma tunnelmallinen sauna, missä on ihana käydä virittämässä itsensä kunnon suomalaiseen fiilikseen. Suomalaisille tämä pikkusauna on "must" ja turisteille varmasti melkoinen elämys! Paitsi että huoneissa oli panostettu käyttäjäystävälliseen valaistukseen niin, että vaikka yöpymiskumppani lähtisi yöllä vessaan, hän voisi kulkea sinne hämärrä valaistuksessa herättämättä sinua, niin näissä kylpyhuoneissa voisi vaikka saunoa kaikessa rauhassa häiritsemättä esimerkiksi etätöitä huoneessa tekeviä, kiitos hyvän äänieristyksen. Se on sitten eri asia miksi toinen saa saunoa ja toisen täytyy tehdä töitä, saunaan nimittäin mahtuu yhdessä oikein hyvin. 


Osassa huoneita kylpyhuone (tai sauna) oli sijoitettu lasiseinän taakse! Kylpyhuone oli kuitenkin peitettävissä verholla, jos halusi ottaa rentouttavan iltapäiväkylvyn ihan omassa rauhassa.


Hotellin yhtenä erikoisuutena on myös se, että jos näissä sängyissä nukuttaa erityisen hyvin, samanlaisen sängyn voi ostaa omaan kotiin. Koska nämä eivät mahdu reppuun eikä voi kantaa kainalossa kotiin saakka, tehdään tilaus erikseen ja saat oman sänkysi ihan tehtaalta sinun nukuttavaksesi.


Suosikkidetaljini hotellissa oli sen runsas taide. Hotellin jokaista huonetta koristaa Anu Pentikin rouheat, uniikit teokset. Aikoinaan, kun nuorena tyttönä sain ensimmäiset astiat, ne olivat nimenomaan Pentinkin astiat ja siitä syystä minulla on erityisen lämmin suhde Pentikin astioihin ja taiteeseen. Pentik on aina ollut minulle sellainen "luottomerkki". On kuin "olisi tullut kotiin". 


Hotellin upein yksityiskohta lieneekin sen aulassa sijaitseva, koko hotellin suurin vaskooli, mikä sekin on luonnollisesti Anu Pentikin luoma. Sanonpahan vaan, että kuva ei tee oikeutta tälle upealle teokselle. Se pitää nähdä ja kokea itse, kuinka Lapin kulta hehkuu.
Mutta se todellinen Lapin taika tapahtuukin keittiössä. Hotellin alakerrassa, katotasossa sijaitsee ravintola Kultá. Ravintolassa hellitään nälkäisiä syöjiä kotimaisilla herkuilla. Esimerkiksi jokaisella aamupalalla on tarjolla tuoreita mustikoita ja todellisille kulinaristeille tarjoillaan poromunakasta. Tarjolla on aitoja rehellisiä makuja, jotka muodostavat yksinkertaisesti nerokkaan kokonaisuuden. Eikä hätää, tämä ravintola huomioi myös kala- ja kasvisruuan ystävät herkullisesti. 

Kultá on paitsi tunnelmaltaan myös aukioloajoiltaan poikkeuksellinen tuulahdus Helsingin ravintolamaailmaan. Tämä ravintola on auki yömyöhään saakka, mukaan lukien sunnuntain jolloin ravintola sulkee ovensa vasta klo.22. 


Bloggaajapäivän tohinassa saimme myös hieman purtavaa, koska edessä oli paitsi tutustumista tähän upeaan hotelliin, myös koulutusta jossa aiheet olivat niin herkulliset, että ilman pientä välipalaa olisi vatsa voinut alkaa kurnimaan. Meille tarjoilluista herkuista löytyi lakkaa, porotartaria, mäntymajoneesia, kangasrouskua, kaskinaurista ja vaikka mitä muuta suomalaista ihanaa. Kultá-ravintolan herkut tarjoillaan silmiä hivelevän kauniista astioista, jotka myöskin ovat isoksi osaksi Anu Pentikin käsialaa.

Nyt ei tarvitse lähteä Helsinkiä edemmäs Lappiin, jos siltä tuntuu. Lapin maisemat revontulineen ja tiellä jolkottelevine poroineen on kyllä jotain niin ainutlaatuista, ettei ihan kaikkea sitä voitu tuoda Helsinkiin, mutta Lapland Hotels takaa sen, että sinä pääset nauttimaan pääkaupunkimme upeista maisemista. Miltä kuulostaisi nuotioretki Nuuksiossa tai miltä näyttäisi Helsinki meloen? Lue lisää Lapland Hotelsin tarjoamista elämyksistä: Helsinki ulkoillenHotellireporttinne kuittaa tältä erää,
nyt ei muuta kuin suunnittelemaan irtiottoa arjesta!

Sari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!