Ihan jees vappu 2019

Meillä oli ihan jees vappu.
Mites teillä?


Ruuhkavuodet. Sorry, not sorry! Tiedän, että monia teistä korpeaa tuo sana ja hoen sitä omastakin mielestä aivan liikaa (ruuhkavuodet, ruuhkavuodet, RUUHKAVUODET!) mutta kun ei se ole ruma sana. Se on vaan fakta. Halusinpa tai en. Ja pätee aika monen teidänkin perheeseen. Downshiftaus, työtaakan vähentäminen tai muuttaminen lähemmäs työ- ja päiväkotipaikkaa on varmasti tehokasta lääkettä ruuhkavuosikiireiden keventämiseen, mutta monilla meistä se ei ole mitenkään mahdollista. Eikä ruuhkikset katso työtilannetta: myös työtön, hoitovapaalla oleva tai opiskelijakin voi olla syvällä ruuhkavuosien uumenissa. I feel you.

Ruuhkiksista johtuen tuntuu, että aika menee kuin siivillä. En siis ainakaan suostu myöntää, että askel olisi jotenkin hidastunut vaan vuodet vaan menee jotenkin kiitävällä tahdilla. Viimeiset pari vuotta on mennyt niin, että kaikki syntymäpäivät, nimipäivät, juhlapyhät ja muut ovat tulleet ihan yllätyksenä: "nytkö jo?". Anteeksi siis ihan takautuvasti ja futuristisestikin kaikista unohdetuista syntymäpäivistä ja muista merkkipäivistä: ne ehkä olen unohtanut mutta ihmisiä en!

Niin myös tänä vuonna minut pääsi yllättämään tuo pääsiäinen. Ja heti perään vappu. Mutta koska on tämä iän mukanaan tuoma zen, joka koostuu siis kuormittavasta univelasta, muistin pätkimisestä ja siitä aiheutuvasta pakkolempeydestä itseä kohtaan, en ottanut stressiä pääsiäisestä ja vielä vähemmän vapusta.

Kokosin tähän tämän vapun parhaat vinkit, kuinka selviää vapusta pika-aikataululla ja stressaamatta. Muistetaan nämä sitten ensi vappuna.


Näin luot ihan jees vapun

1. Kaupan sima, hyvä sima
Hyvä äiti tekee siman tietenkin itse. Hyvä äiti voi myös halutessaan ostaa valmista simaa kaupasta. Meidän simaraatimme mielestä Mehukatti Sima on lasten suosikki ja aikuisten mieleen oli tänäkin vuonna Kaskein Juhlasima. Suosittelen.

2. Munkit pakastealtaasta
Jos munkkisäätö ei kiinnosta, voin kertoa, että kaupan pakastealtaasta löytyy hyviä ja helposti valmistuvia munkkeja. Me ostimme munkkirinkilöitä, jotka laitetaan pakastimesta uuniin kolmeksi minuutiksi ja sen jälkeen ne sokeroidaan ja syödään. Helppo nacci ja lapset on ihan suupielet sokerissa haltioituneena, että teitkö sä näin hyviä munkkeja? No kyllä, tietenkin tein.

3. Koristelussa less is more
Kodin ei tarvitse muistuttaa vappuna koristeiden ja värien ilotulitusta. Koristelussakin "less is more", koska vappuhan ei rakennu koristeista vaan vappu on enemmänkin kuplivan keväinen mielentila. Meillä oli koristeena kokonaiset kuusi puhallettavaa ilmapalloa (ja lasten omat foliopallot tietty) ja lapset olivat ihan poikki niiden puhkumisen ja puhaltamisen jälkeen. Nauttikaamme serpentiinisilpusta ensi vuonna, jos haluamme.

4. Unohda siivoaminen
Sotkuthan syntyy vasta vappuna, joten älä turhaan siivoa ennen vappua vaan vasta vapun jälkeen. Kunhan juhlista on toivuttu ja siivouskiinnostuskiikarit on löydetty. Siihen voi kulua aikaa, mutta ei se haittaa ;)

**

Tämähän on kuitenkin vain pintaraapaisu sille, mitä kaikkea kivaa me ehdittin tehdä vappuna ilman aikataulutettua kiirehtimistä. Katsottiin (superjännää scifi-) leffaa, syötiin hyvin, reippailtiin metsässä ja nautittiin auringosta. Oli kyllä ihan jees.

Sari


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?