Julisteet, jotka kertovat meidän perheen tarinaa

*Kaupallinen yhteistyö: Poster Store


Kuvat ja värit ovat tärkeitä jo ihan pienelle lapselle. Pieni lapsi ei osaa lukea, mutta katse hakee kuvista värejä, muotoja sekä värejä. Kuvien yksi hienous onkin se, että kukin saa tulkita niitä haluamallaan tavalla. Onko valkoinen terävä vai pehmeä, onko kuvassa kaunis kukka vai onko taustalla tärkeä tarina esimerkiksi hääkimpusta pudonneesta ruususta. Ei sitä turhaan sanota, että kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

"Taiteen pitäisi olla kaikkien saatavilla", ideoivat ruotsalaisveljekset Oskar Renlund ja Tobias Renlund. Heillä oli ajatuksena, että kodin pitäisi olla "keidas, joka antaa sinulle inspiraatiota ja energiaa". Keväällä 2014 tuli unelmista totta, kun he perustivat Poster Storen.


Poster Storen kauniit julisteet painetaan Tukholmassa ruotsalaisella paperitehtaalla nimeltä Lessebo bruk. Tehdas on perustettu jo vuonna 1693 ja heidän omilla nettisivuilla sanotaankin, että maailman paras paperi tulee Lessebosta. Enkä epäile ollenkaan: Poster Storen julisteet painetaan taidegallerialaatuiselle raskaalle paperille. Ne eivät esimerkiksi muutu keltaisiksi ajan kuluessa. Lessebo brukilla on esimerkiksi ISO 14001-sertifikaatti, mikä on maailman tunnetuin ympäristöjärjestelmämalli. Lessebon yksi keskeisistä ajatuksista onkin se, että he istuttavat enemmän puita kuin korjaavat satoa.

Me olemme asuneet nykyisessä kodissamme melkein 6 vuotta eikä meillä ole vielä montaakaan taulua seinillä. Olemme eläneet jotain ruuhkavuosien jälkeistä sitku-elämää. Että tehdään kuvakollaasi seinälle, sitkun ehditään. Sitkun on löydetty sopivia kuvia. Sitku on siitä paha, että se tuppaa venymään jonnekin hamaan tappiin saakka, mutta sitten tulikin nytku. Nytku kurkistin Poster Storen sivuille ja sieltä ensimmäisenä silmiin osui trendikkäät taulut, jotka puhuttelivat minua muotokielellä ja värimaailmallaan, olin myyty. Sieltä löytyi palasia meidän perheen tarinaa. Mistä Oskar ja Tobias voi tietää meidän tarinamme?


Tilasin meille kotiin viisi upeaa taulua, jotka kertovat meistä. Meille. Ihan kuten alussa sanoinkin, että kuvia voi kukin tulkita tavallaan. Ja nyt minä kerron teille, mitä nämä taulut kertovat meistä.


Poster Storen kehyksissä on mukana pleksilasi, joka on kestävää ja kristallinkirkasta.Helsinki, vaaleanpunainen kukka, sydän ja kukkapäinen nainen. Siinä valitsemani neljä ihanuutta olohuoneeseemme. Mitä ne kertovat?Helsinki - meidän rakas kotikaupunkimme. Meistä neljästä vain yksi on syntyjään helsinkiläinen. Mutta silti Helsingistä on tullut meille kaikille rakas kotikaupunki. Tämä pieni suuri kaupunki on täynnä vilinää ja mahdollisuuksia. Voit olla mitä vaan ja voit tehdä mitä haluat. Kaikki on kiinni sinusta itsestäsi!

Vaaleanpunainen kukka - väri, joka valitsi minut. Minä en ole ollut kovinkaan pinkki mimmi, koska vaatekaappini on esimerkiksi musta. Mutta nyt kävikin niin, että kotiin on hiljakseen hiipinyt vaaleanpunaisia asioita ja viimeksi äitienpäivänä sain jotakin pinkkiä. Ja oikeastaan pidän sen herkkyydestä ja lempeästä otteesta. Ne ovat sellaisia asioita, joita haluan opettaa lapsillenikin. Että on ihan ok näyttää herkkä puolensa ja olla lempeä. Kasvaminen voi olla kovaa hommaa, mutta kotona saa aina olla herkkä ja täällä uskotaan pehmeisiin arvoihin. Halauksiin ja anteeksiantamiseen.


Geometrinen sydän - täyttyköön maailma rakkaudesta. Rakkaus on voimauttava tunne ja sen soisi maailmassa moninkertaistuvan. Enkä puhu pelkästä parisuhderakkaudesta vaan kaikesta rakkaudesta. Olitpa pakahtua rakkaudesta lapsiisi, kissoihisi, kenkiisi, kirjoihin tai vaikka ruuanlaittoon. Rakasta, tee se koko sydämestäsi! Meidän perheelle ainakin rakkaus ja rakastaminen on tosi tärkeä asia.

Kukkapäinen nainen - meidän päämme ovat usein ihan hattaraa! Tämä kuvastaa niin paljon sitä mitä me olemme ja mitä haluankin, että olemme. Me olemme kaikki aika luovia tyyppejä, pää kuhisee ajatuksia, menoa ja meininkiä - välillä perhosten hipsuttelevat siivet kutittelevat korvien välissä, välillä ne lennähtävät mahanpohjalle. Usein olemme sellaiset kukka-asetelmat silmillä, ettei arkea näykään ja välillä koko sekamelska ottaa pannuun, mutta ei sitä muutakaan halua. Kerrassaan täydellistä epäjärjestystä, joka näyttää omaan silmään kauniita.


Eikä siinä kaikki. Poster Storen lasten kuvista löytyi vielä yksi taulu, jolla oli minulle aivan erityinen merkitys. Vaikka olen hempeiden sävyjen ystävä, tämän taulun värit puhuttelivat minua. Frida Kahlo itse on minulle esikuva voimakkaasta naisesta.


Frida Kahlo oli meksikolainen taidemaalari (1907-1954). Frida ei antanut periksi, vaikka polio nakersi häntä nuorena ja vaikka hän joutui vakavaan onnettomuuteenkin, jossa hänen lantionsa murtui - Frida teki toipilasaikanaan sen minkä voi: maalasi. Fridan teokset olivat voimakasvärisiä, ehkä hieman synkkäteemaisiakin, joskus jopa inhorealistisia omakuvia. Mutta ne oli ennen kaikkea luovia, erilaisia ja persoonallisia. Frida oli aidosti oma itsensä ja eli niin täysillä kuin vaan voi. Siihen olisi itsekin pyrittävä. Niinpä meillä pikkulipaston päällä on nyt tämä hurmaava kuva Fridasta muistuttamassa ihan joka päivä, että niin meidän perheen naisten kuin miestenkin täytyy elää jokainen päivä täysillä.


Inspiroiduitko? Hyvä! Minulla on nimittäin sinulle hyviä uutisia! Saron blogin lukijat saavat alekoodin Poster Storeen, jolla saat -30% alennusta tilauksestasi. Alennus koskee kaikkea muuta, paitsi Selection-osion julisteita. Alekoodi on voimassa 5.6.19 saakka.

-30% ALEKOODI: saronblogi30

Vinkki! Voit tilata vaikka useamman kuvan ja vaihdella kuvia kehyksiin fiilisten mukaan. Taidegallerialaatuisen paperin etuna on hyvät arkistointiominaisuudet, joten kuvia voi huoletta vaihdella, kun sivuun siirretyt julisteet eivät menetä laatuaan arkistoinnin aikana. Sen lisäksi kehyksissä on sellaiset kiinnikkeet, että ne kestävät veivaamista eivätkä taitu poikki.


Kaunis arki kuuluu kaikille!

Sari
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!