Kukaan ei tullut herättämään minua äitienpäivän aamuna eikä minulle tuotu aamupalaa sänkyyn

Äitienpäivänä minua ei tultu herättämään, ei laulettu eikä tarjoiltu täytekakkua. Eikä haittaa! Minä kannustan perheitä luomaan omia perinteitä.


Äitienpäivä 2019: kukaan ei tullut aamulla herättämään minua, kukaan ei laulaa luritellut eikä aamupalaa tuotu sänkyyn.

Ennen kuin hyperventiloit, miksi olen joutunut kohtaamaan moisen "kylmyyden", kerron heti syyn. Siksi, koska minä pyysin niin.

Kerroin kuluneella viikolla perheelle, että minulla olisi kaksi toivetta äitienpäivälahjaksi:

1. älkää tulko herättämään minua (haluaisin nukkua)
2. haluaisin brunssin (haluaisin valmiiseen pöytään)


Kukaan ei tullut herättelemään minua äitienpäivän aamuna, vaan sain nukkua pitkään ja heräillä omaan tahtiini. Kun aloin heräilemään, kuulin kyllä, että muu perhe oli jo hereillä ja tekivät askareitaan ihan hipihiljaa - se oli minusta niin iso rakkauden osoitus meidän "melukylän väeltä", että olin pakahtua onnesta. Heräilin rauhassa ja huikkasin perheelle huomenet. Sen jälkeen sain mennä tekemään aamuhommat ja meikkaamiset ihan kaikessa rauhassa, ilman, että ketään tuli samaan aikaan kakalle tai huutamaan kuinka veli on ihan tyhmä ja ja ja. Oli todella ihana aamu!

Ja minä toivoin aamupalan sijaan hidasta, täyteläistä brunssia. Ja senkin minä sain! Pöydästä löytyi kaikenlaisia ihania herkkuja, aina suklaakeksejä myöten. Se, että sai istahtaa valmiiseen pöytään ja vain keskittyä olennaiseen, eli syömiseen, oli tosi ihana juttu. Tätä ei meinaan näin äiti-ihmisen elämässä liian usein pääse tapahtumaan ;)

Eikä varmaan tule yllätyksenä, jos kerron, että meillä ei ollut äitienpäivätäytekakkua, kuohujuomaa eikä minulla kruunua päässä. Koska en halunnut.

Mitä meillä sitten oli? Meillä oli kuopuksen sunnuntaitreenit, yhteinen kauppareissu, kuokittiin ulkona sormet mullassa, grillattiin ruokaa päivälliseksi, ulkoilutettiin pupua, parannettiin maailmaa naapureiden kanssa, suunniteltiin kesää ja herkuteltiin täytekakun sijaan kakkurullalla ja jätskillä!

Oli tosi ihana äitienpäivä. Juuri sellainen, kuin toivoinkin!


Minä kannustan kaikkia perheitä tekemään kaikista juhlapäivistä tai juhlapyhistä teidän itsenne näköisen. Elämä on niin lyhyt, ettei sitä kannata tuhlata toisten miellyttämiseen vaan täytyy tehdä sellaisia asioita, jotka tekevät omasta perheestä onnellisen. Päivittäkää perinteet ja luokaa rohkeasti uusia!

Minulla on kaksi hyvää vinkkiä onnistuneeseen juhlaan, olipa kyse äitienpäivästä, joulusta tai vaikka valmistujaisista.

1. Luovu täydellisyyden paineista. Kaiken ei tarvitse olla täydellistä ja toisaalta pieni epätäydellisyys tekee asioista usein täydellisiä. Kun luopuu paineista, luopuu usein myös epärealistisista odotuksista, jotka on kohdistanut esimerkiksi itseensä tai perheeseen. Tiedän, otan itsekin liian helposti paineita, mutta olen pikkuhiljaa juhla kerrallaan opetellut eroon paineista ja keskittymään enemmin nauttimaan. Yksi hyvä voimalause tähän liittyen onkin: "kaikki mitä ei ole, ei tarvita". 

2. Kerro toiveistasi. Kumppani tai muut läheiset voivat olla hyviä insinöörejä, autonkuljettajia, opettajia tai myyjiä, mutta he ovat vain harvoin ajatusten lukijoita. Kun kerrot ääneen mitä haluat tai mitä et halua, niin sitä todennäköisemmin juhlat onnistuvat hyvin. 


Tiedän, että nuo niksit toimivat, koska se on ihan kantapään kautta opittu. Vuosia sitten oli yksi äitienpäivä, mikä meni ihan metsään. Mies ei osannutkaan lukea ajatuksiani, kas kummaa ja siitäkös minä mieleni kovin pahoitin. Ei jäänyt historiankirjoihin mukavimpana äitienpäivänä se, pakko myöntää. Mutta eipä siinä auttanut kuin puhua asiat halki ja nykyisin olemme ihan samalla sivulla siinä asiassa, että mitä ja miten me juhlimme. Meillä on jo vuosia ollut omat perinteemme (ja edelleen minua ällistyttää, miten meidän perinteet eivät miellytä joitain ihmisiä - öö, miksi pitäisi?) ja siitä olen tosi onnellinen. Siksi uskallan kannustaa muitakin perheitä puhumaan toiveistaan ja luomaan ihan omat perinteet. Ja jos ei halua perinteitä, sekin on täysin fine, eikä siihen ole kellään nokan koputtamista.

*Muista tehdä enemmän sellaisia asioita,
jotka tekevät sinut itsesi onnelliseksi.

Sari
-joka on edelleen ihan päästään pyörällä eilen saamistaan huomionosoituksista. Mulla on ihana perhe

Kommentit

 1. Ihana äitienpäivä sinulla ja teillä! On ihan parasta, että saa tehdä omannäköisensä päivän jokaisesta juhlasta ja päivästä. Vinkkisi onnistuneeseen juhlaan olivat myös hyviä, tuota ensimmäistä olen itse noudattanut jo vuodesta x lähtien, mutta tuon toisen kohdalla alkoi hymyilyttää..Hyvä vinkki se on, ei siinä mitään, mutta meillä ei yksinkertaisesti vaan toimi! Olen kertonut toiveistani miehelleni äitienpäivän suhteen niin kauan kuin olen äitienpäivää saanut viettää, mutta niin vain käymme joka vuosi saman keskustelun koskien kukka-asiaa: hän ostaa minulle kaupasta kukkia, vaikka olen teroittanut hänelle kuinka, että Suomessa lasten keräämät valkovuokot ovat "ainoa oikea" äitienpäiväkukka! (Mieheni on siis Italiasta) Mutta ei tämä toki huono juttu ole, kukkia on aina ihana saada, mutta huvittaa vain että hän aina unohtaa sen.

  Anna / Mustikkapasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja thih, ehkäpä tuo on nyt juuri sellainen ihana unohdus? :) Ensi vuonna uusi yritys, viikko ennen äitienpäivää: toiveet tiskiin ja valkovuokkotoiveiden muistutus! Hehe!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?