Vihdoinkin helpotusta PMS-oireisiin?

PMS on lyhenne melkoisesta sanahirviöstä, mutta samaan aikaan se on apea mieliala joka ei todellakaan vallitse lyhennettynä, vaan piinaa naista joka kuukausi viikon verran. Nyt tilasin kokeiltavaksi tuotteen, mikä saattaa helpottaa PMS-oireita! Onko vihdoin löytynyt pikatie onneen?


Mitä on PMS:t?


PMS-lyhenne tulee sanahirviöstä premenstruaalioireyhtymä, mikä tarkoittaa sitä, että noin viikko tai pari ennen kuukautisia alkaa tämä naista piinaava hormonimyllerrysviikko. Pahimmillaan se laittaa naisen ja koko perheen elämän ihan sekaisin. Se johtuu ihan siitä, kun PMS-myrskypilvi koostuu läjästä psyykkisiä ja fyysisiä oireita, eihän semmoista varsinkaan erkki jaksaisi ja vielä vähemmän me muut. Tämä on just se, kun tapaat harvemmin jotakin naista ystävyyden, työn tai vaikkapa harrastusten merkeissä ja toisinaan hän on ihan normaali ja toisinaan ihan kuin demonin vallassa. Voin kertoa, että ei ole demoni, on ihan vaan hormonit. PMS:t tuntuu piinaavan enemmän meitä "nelissäkymmenissä" eli käytännössä kaksvitosia naisia mutta PMS:n lonkerot voivat ulottua paljon nuorenpiin ja vanhempiinkin naisiin. Että onpas kiva kun on juuri selvinnyt teinihormonimyrskyistä tai raskaushormonimyrskyistä niin sitten saa riesaksi tällaisen. Mun PMS-oireet <3


Minusta tulee PMS:ien aikaan ihan sietämätön. Mieli alakuloistuu ja loistaa kaikissa melankolian sinisen sävyissä. Itkettää ja päivästä toiseen tuntuu vaan siltä, että mä olen ihan paska. Ai että <3 Nykyään onneksi tunnistan, että ahaa, on taas se viikko kuukaudesta, kun mieli sukeltaa ja jollain lempeällä zenillä on helpompi antaa itselle omat mörrimöykkyilyt anteeksi, kun tietää, että PMS:t on kuin lankakerä: se alkaa ja se loppuu. Eikä siinä vielä kaikki vaan lyödään kylkeen vielä sangen hurmaava joukko fyysisiä oireita: pahoinvointia, kipuja, unihäiriöitä... Hoplaa, tämähän on yhtä jännää kuin olisi viikon yhteen putkeen jossain vispaavassa vuoristoradassa.


Kaiken kruunaa se, että juuri kun vaihdetaan PMS:istä vuotoviikkoon, minun hermot kiristyy ihan äärimmilleen. Silloin puren hammasta, mulkoilen pahasti ja kaikki, ihan kaikki ärsyttää, jopa vaatteet. Ideaalitilassa olisin yksin jossain saarella ehkä ilman vaatteita koko PMS-jakson ajan! Anteeksi mielikuvista, onko liian myöhäistä perua? :DMikä auttaisi PMS-oireisiin?


Olen googlannut PMS-oireiden helpottamista sivutolkulla. Tulosten perusteella tiedän, että liikunta on avainsana kaikkeen, toiset ottavat kuuriluontoisesti mielialalääkettä pahimpaan tuskaan, osa vaan ottaa vastaan sen mitä on saanut eli raivolla vaan vetää koko viikon läpi: raivosiivoaa, raivopyöräilee päiväkodille, raivoleipoo sämpylöitä ja on ihan muuten vaan raivona. Eikä se tarkoita sitä, että ketään läiskittäisiin lättyyn - vihanhallintahommat ja PMS:t ei istu samassa kategoriassa, mutta se ketutuksen määrä tuntuu kuupassa sillai kiristävästi. Mutta eipä ole onnen avaimia löytynyt ainakaan vielä.

ENKÄ OLE YKSIN.

Olen selvitellyt PMS-kiekuroita somessa aika monen naisen kanssa, jotka kaikki ovat etsimässä niitä samoja avaimia, joilla saisi oikeasti helpotusta PMS-sekoomukseen.

Jos sinulla on hihassa vinkki vitonen, jolla PMS-oireita voi helpottaa, niin vinkkaathan siitä minullekin! Kiitos!Harmonellalla hormonit haltuun


Ystäväni vinkkaamana kuulin Harmonella-nimisestä naisten voimajuomasta. Se on Frantsilan valmistama ravintolisä, jonka kerrotaan lisäävän meidän mimmien tasapainoisuutta ja elinvoimaa. Tätä punaviinimäistä yrttijuomaa on tarkoitus ottaa teelusikallinen aamuisin ja iltaisin kuurina esimerkiksi 2-4 viikon ajan, etenkin silloin, kun ei ole vuotoviikko päällänsä. Ravintolisä sisältää kaikenlaisia yrttejä ja lehtiä sekä hitusen alkoholia. Itsekään en kyllä ota tätä pisaraakaan esimerkiksi työaamuisin, koska henkilökohtainen nollatoleranssi, mutta illalla olen uskaltanut ottaa sen teelusikallisen verran ilman että pelkäisin haittavaikutuksia. Tarkoitukseni on käyttää tätä nyt kuurina ja sitten tarkastella lopputuloksia.

Naputtelin oman tilaukseni Takametsäin Tupa-puotiin, josta pullo tulikin nopeasti perille ja pääsin aloittamaan kuurini heti vuotoviikon loputtua. Minua varoiteltiin jo ennakkoon, että yksi pullollinen ei välttämättä vielä tee ihmeitä, mutta ihan sama: jos oireet vähänkin helpottavat, olen päässyt maaliin!

Joten litkin nyt tätä vielä parin viikon ajan ja palaan sitten raportoimaan teille miten menee. Että helpottiko ne oireet teelusikallisella vai kumosinko koko loppupullollisen kitaani ja tulinko hullua hurskaammaksi. Wish me luck.

Sari


Kommentit

  1. Mä olen jo niin vanha, että mua ei vaivaa enää PMS OIREET ,mutta kylläkin vaihdevuosioireet. Auttaiskohan
    tuo niihinkin vaivoihin? Tai olisko tuolla Harmonellan tekijällä jotakin vaihdevuosi oireisiinkin.
    Mä tykkään etsiä blogeja joissa en ole ennen käynyt, silloin löytää uusia kivoja blogeja, niinkuin nyt ja blogin takaa ihania ihmisiä. Liityin blogisi lukijoihin ja liitän blogisi mun lukuluetteloon, silloin minun on helpompi seurata blogiasi. Tuleppas käymään kylässä aurinkokujallakin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?