Juhannuksen helpoin jälkkäri: kulhokakku

Keskikesän juhlassa nautitaan kesän mauista ja otetaan rennosti! Tämän rennompaa jälkkäriä ei ole olemassakaan, joten jos et vielä ole keksinyt mitä ihanaa tekisi juhannuksen iloksi tai haluat tehdä muutakin kuin pönöttää keittiössä, niin pyöräytä superhelppo ja nopea kulhokakku!

Tähän kakkuun tarvitset aineiden lisäksi innokkaita apureita maistelemaan ettei mansikat tai suklaa ole mennyt pahaksi ja jonkunhan sitä täytyy litkiä jämäkermavaahdot kaapimesta, mutta huom vasta sitten kun kakku on valmis ;)

KULHOKAKKU

Perinteisen reseptin sijaan kerron, miten tämä tehdään. 

Ensin tehdään kääretorttupohja ja jäähdytetään se. Sen jälkeen, kun kääretorttupohja on kunnolla jäähtynyt, vatkataan kerma vaahdoksi ja sekoitetaan kermavaahdon sekaan rahkaa. Voit valita valmiiksi maustettua rahkaa tai maustamatonta rahkaa, jolloin kannattaa sujauttaa sekaan hieman sokeria.

Sitten vaan revit isohkoja paloja kääretorttupohjasta ja lähdet latomaan niitä ja kermarahkaseosta tarjoiluastiaan kerroksittain. Voit halutessasi kostuttaa kääretorttupohjaa ladonnan yhteydessä. Ja järjestys on suurin piirtein tämä: kääretorttupohjaa, (kostutus), kermarahkaseosta, marjoja - toista kunnes tarjoiluastia on täynnä tai sinusta lopputulos näyttää valmiilta. Koristele kulhokakku lopuksi marjoilla, mintunlehdillä, suklaalla, hedelmillä, karkeilla - ihan mitä vaan kaapista löytyy. Tässä koristelussa överit on parempi kuin vajarit.

Tämä on niin ihana kakku, kun ei se oo niin justiinsa jos kermaa on vähemmän ja rahkaa enemmän tai jos kaapissa ei ole yhtään mustikoita on vaan mansikoita. Tämä kulhokakku tehdään niillä aineilla mitä on ja mitä ei ole, sitä ei tarvita.

Ja maistuu takuulla kaikille.
Muulloinkin kuin juhannuksena!Hyvää Juhannusta!

SariKommentit

  1. Ihana resepti! Tämä toteutetaan juhannuksena kun kokoonnutaan isolla porukalla.

    VastaaPoista
  2. Tuo on kyllä hyvä kakkuohje, helppo toteuttaa vaikka mökillä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!