Kun tubettaja muuttaa Helsingistä Lappiin, se on vuoden mielenkiintoisin juttu


Minä en ole koskaan käynyt niin pohjoisessa kuin Lapissa. Olen kuitenkin käynyt Kehä III ulkopuolella. Nimittäin pisin muuttomatka, minkä olen koskaan tehnyt, on ollut Helsingistä Lahteen ja Lahdesta takaisin Helsinkiin, eli 100 kilometriä suuntaansa. Lapsethan tuovat kaikkeen elämään värikkään lisämausteensa, niin myös muuttokuvioihin. Pisin matka, jonka olen muuttanut yhdessä lasten kanssa, on ollut Espoosta Helsinkiin, 30 kilometriä. Eli aika pienissä ympyröissä sitä on pyöritty.

Nyt helsinkiläinen tubettaja Inari muuttaa yhdessä perheensä kanssa vuodeksi Helsingin vilinästä Sodankylään. Sanotaanko, että noin tuhat kilsaa suuntaansa. Se on aika paljon se.

Wikipedia tiesi kertoa, että Helsingissä on n.650 000 asukasta ja Sodankylässä asukasluku on n.8400. Väestötiheys Helsingissä on 3 034 asukasta/km² ja Sodankylässä 0,72 asukasta/km². On muuten melkoinen ero.

Inari on siis tubettaja, jonka kanavan nimi on Äidin puheenvuoro. Inarin some-kanavat löytyy sekä Youtubesta, että Instagramista. Kannattaa ottaa seurantaan, viimeistään nyt.

Homman nimi on siis seuraava: heidän koko perhe muuttaa vuodeksi Helsingistä Sodankylään, elää tavallista elämää ja tuottaa mm. somematskua sieltä meille seuraajille. Minusta tuo konsepti on nerokas. Monet meistä kaupunkilaisista ei ole koskaan käyneet Lapissa, joten on mielenkiintoista päästä seuraamaan, näkyykö keittiön ikkunasta aamulla poroja? Milloin suhteessa Helsingin syksyyn siellä Lapissa alkaa ruska? Miltä kaamos näyttää käytännössä? Miten auringonpuute vaikuttaa ja mitä sitten, kun se aurinko taas pilkistää? Ja toisaalta varmaan lappilaisista on kiinnostavaa nähdä, miten kaupunkilaisperhe kokee Lapissa heille tutut asiat. Hyytyykö hymy Lapin pakkasissa? No tuskin ;)

Kun tubettaja muuttaa Helsingistä Lappiin, se on vuoden mielenkiintoisin juttu. Ota Äidin puheenvuoro seurantaan!

**

Ihanaa once in a lifetime-matkaa rohkealle tubettajaperheelle toivottaa,
Sari


Kommentit

  1. Perheen vanhempi tyttö on meidän nuoremman luokalla, joten tätä on tullut seurailtua läheltä. Tosi hieno homma minustakin, hurjan mielenkiintoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikun pieni maailma! Ihanaa että siellä teilläkin seuraillaan, on tämä mielenkiintoinen vaihtovuosi eikä tota tiedä, jos vaikka jäävät pysyvästi Lappiin, hih!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!