Samassa kuussa syntyneiden lasten synttärit: yhdessä vai erikseen?

Heinäkuu on meillä yhtä juhlaa, koska molemmat lapseni ovat syntyneet heinäkuussa. Se on tosi ihanaa ja kakkua piisaa mutta liittyy siihen jokunen haastekin.


Minä olen edelleen aivan ällistynyt siitä, että minulla on ylipäätään kaksi lasta ja että he molemmat ovat syntyneet juuri heinäkuussa. Esikoisen laskettuaika oli elokuussa, mutta hän ei jaksanut odotella syntymäpäiväänsä loppuun asti, vaan päätti syntyä raskausviikolla 38, eli heinäkuussa. Kuopus oli maltillisempi, vaikkakin hätähousu hänkin. Kuopuksen laskettuaika oli kyllä heinäkuussa, mutta hänkin päätti tupsahtaa maailmaan hiukan etuajassa, eli raskausviikolla 39.

Ja mikä huvittavinta, molemmat lapset
 • syntyivät Jorvissa
 • heillä oli sama kätilö (vaikka synnytysten välissä oli kolme vuotta)
 • syntyivät perjantaina

Siinä, että lapset ovat syntyneet heinäkuussa, on omat hyvät puolensa, kuten myös haasteensakin. Hyvää tässä on se, että meillä on koko heinäkuu yhtä juhlaa ja kakkua piisaa! Mutta haastavaa onkin se, että kuinka juhlitaan.

Heinäkuussa koko Suomi lomailee. Kaverit, sukulaiset, kaikki. Ketään ei ole maisemissa. On sanomattakin selvää, että kaverisynttärit heinäkuussa ei onnistu. Siispä meillä on aina juhlittu kaverisynttäreitä vasta jälkikäteen kesän jälkeen. Kärsivällisyys ei ole ainakaan meidän lasten suurin vahvuus, joten kyllä siinä hiukan on odottamista, että menispä se kesä jo, että päästäis juhlimaan! Ja sitä minä en noin suoranaisesti toivo, koska onhan (juhlastressitön) kesä ihan kiva.

Sukulaissynttärikahvitukset onkin sitten jännempi kuvio. Joka vuosi me pähkäillään, että järjestetäänkö sukulaissynttärikahvittelut erillisinä juhlina vai pidetäänkö yhdistelmäbileet?

Tänä vuonna päädyimme aikataulullisista syistä lasten yhdistelmäsynttäribileisiin, mutta samaan aikaan tenavat ilmaisivat melko ponnekkaasti, että jatkossa nämä olisi syytä järjestää eri aikaan niin, että kumpikin saa ihan omat bileet. Sisäinen aikuiseni sanoo, ettei ole mitään järkeä järjestää sukulaiskahvituksia parin viikon välein, eikä sitä haluaisi häiritä kenenkään kesälomaakaan. Kakkuhan maistuu just niin usein kuin sitä on tarjolla. Mutta samaan aikaan sisäinen lapseni huutaa, että tyhmää, kyllä lapset haluaa olla keksikestien keskipisteenä! Ja ilmeisesti noiden konkreettisten lasteni sisäiset fiilikset noudattavat tuota samaa ajatusta.

Kerrottakoon vielä, että kumpikin lapsi saa varsinaisena synttäripäivänä kyllä olla koko kemujen keskipisteenä ja juhlapäivän kunkkuna aamusta iltaan saakka! Joten jakamatonta juhlahuomiota ja muuta ihanaa suitsutusta on kyllä ihan riittävästi.

**


Nyt haluaisinkin tietää, että onko teilläkin lapset syntyneet samassa kuussa? Pidetäänkö teillä sukulaissynttärikahvitukset yhdessä vai erikseen?


Sari
Kommentit

 1. Minulla poikien syntymäpäivillä on 9 päivää väliä ja kyllä vietetään yhteiset sukulaiskahvittelut. Kaverisynttärit on erikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, huh kiva kuulla, että muillakin sama juttu! :)

   Poista
 2. Meillä maalislasten synttärit vietetään yhdessä. Heillä vuosi ikäeroa ja kaverit tällä hetkellä yhteisiä. Ehdottomasti ainakin sukulaisjuhlat kannattaa juhlia yhdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, kuulostaa erinomaisilta suunnitelmilta!

   Poista
 3. Samassa kuussa syntyneiden sukulaiskahvitukset järjestetään yhdistelmäbileinä meillä ja tämä on lapsillekin ihan ok. Kaverisynttärit saa sitten jokainen omansa. Meillä 7 lasta ja sukulaiset saa yhdistelmäbileilläkin hypätä meillä synttäreillä kohtuullisen tiuhaan. Jos ei yhditettäisi, ei ehkä kahville tulijoita jollekin lapselle riittäisikään.

  Ja saahan niistä yhdistelmäjuhlistakin juhlakalujensa näköiset! Kaksi kakkua, koristelu puoliksi ja sankarille itselleen vastuu omasta puolikkaastaan :D Toimii meillä.

  -Sekalaisen Sakin SanKari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja oih, ihanan kokoinen perhe teillä! Kiva kuulla, että kakun "puolittaminen" on myös teillä "se" juttu :) On erittäin näppärä keksintö! Täytyykin käydä selaamassa sinun sivuasi, olisiko siellä kuvia tein kakuista, voisin hiukan inspiroitua :)

   Poista
 4. Meillä lasten synttäreillä 1pv väliä, - 16 ja - 19 siis syntyneet joten jatkossa tuplajuhlat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä?! Yksi päivä vaikka vuosia on mahtunut väliinkin?! Wau miten ihana juttu :D Ymmärrän tuplajuhlat hyvin :)

   Poista
 5. Meillä on 5 lasta joilla vanhimmalla on synttärit 23.4 ja kolmannella on synttärit 2.5. Sukulaissynttärit ollaan vietetty yhdessä ja kesäkuussa on neljäs syntynyt 14.6 ja viides 19.6 näillä myös Sukulaissynttärit samaan aikaan. Näillä kesäkuisilla ei vielä järjestetä kaveriaynttäreitä kun ovat 1v Ja 3v mutta molemmille tehtiin kakut. Tein 4munan kakut, toinen oli pipsa possu aiheinen ja toisessa luki nimi. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tuohan tuntuu kivalta järjestelyltä, kun teillä on niin mukavasti aurinkoisella vuosipuoliskolla kaikki syntyneet :) Viiden lapsen onnea, oi että!

   Poista
 6. Meillä kuukauden erolla synttärit ja yhteiset pidetään sukulaisille. Sillon kun kuopus täytti 1v, niin oli omat juhlat, että kuopus sai sen ensimmäisen synttärin omakseen. Nyt sit yhteisesti. Niin mullakin on lapsena aina ollut, enkä ole pitänyt sitä yhtään huonona. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla miten teillä on järkätty kuukauden erolla olevat juhlat ja erityisen kiva kuulla, että et ole itsekään traumatisoitunut yhteiskemuista! Ihana juttu :)

   Poista
 7. Ai että vihasin lapsena sitä, että ei saanut omia synttäreitä :D Aina oli samassa toisen juhlat. Ei sillä, ymmärrän miksi mutta lapsena se tuntui niin väärältä että :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Nyt jos saan pyytää, seuraavalla lenkillä pureudu noihin fiiliksiin ja vinkkaa ihmeessä minulle, mikä siinä oikein hankasi? En haluaisi traumatisoida lapsia yhteisjuhlilla, mutta en toisaalta sukulaisiakaan alituisella biletyksellä :D

   Poista
  2. Pääosin koska se ei tuntunut omalta ja oma päivä oli aina jonkun muunkin päivä samalla eikä oma. Mun synttärit on heinäkuussa, joten kaverijuhlat oli muutenkin vaikeat, kun kaikki oli lomalla. Joten sukulaisia rasitettiin mahdollisimman vähän viettämällä ne mökillä kerralla. Tuntui siis siltä, että koskaan ei ollut omia juhlia, ihan kuin se oma syntymäpäiväni olisi ollut merkityksetön. Asia jonka kanssa olen paininut todella paljon aikuisena, se kun seurasi aikuisuuteen saakka.

   Tuskin kaikki lapset tästä samalla tavalla saavat traumaa, mutta edelleen mun on aikuisena vaikea uskoa, että Ihan Oikeasti saan juhlia ainoana päivänsankarina omia juhliani. Saan viettää, pääsoin, juuri sellaisen päivän kun itse haluan.

   Aikuisena ymmärrän miksi tämä oli se valinta, mutta lapsena koin kokevani ihan valtavaa vääryyttä. Mun juhla ei koskaan ollut mun juhla näin 7v silmin asiaa katsottuna.

   Poista
  3. Kiitos, kun avasit tätä asiaa syvemmin. Se on kyllä totta, jää se "mun juhla"-tuntu siitä sukulaisjuhlinnasta pois, kun on kimppabileet. Sain tästä ideoita, joiden kautta jututan lapsia. Kiitos, tämä oli tosiaan paljon ajatuksia meikäläisessä herättävä kommentti!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!