Näin päällystät koulukirjat helposti ja nopeasti

*Kaupallinen yhteistyö: Berner OyKoulukirjojen päällystämisessä on kolme koulukuntaa:
*ne, jotka pitävät koulukirjojen päällystämisestä ja se sujuu helposti
*ne, jotka kelmuttavat koulukirjat silkasta pakosta ja häpeilevät koulukirjan kanteen jääneitä kuplia
*ne, jotka ovat oivaltaneet, miten koulukirjojen päällystämisestä ei tarvitse stressata: jättää kirjat päällystämättä!

Minä itse pidän koulukirjojen päällystämisestä, mutta nyt täytyy tunnustaa: kontaktimuovirullien kanssa säätäminen on ollut niin työlästä, että ihan kaikkia kirjoja ei ole tullut muovitettua, hupsista!

Mutta nyt kaikille antimuovittajille tiedoksi: markkinoille on tullut kontaktimuoviarkit, mitkä tekevät kirjojen päällystämisestä naurettavan helppoa. Eikä tuu kuplia! Katsos kun näytän. Älä pelästy kuvien määrää, tässä on vaan näytetty tarkasti miltä jokainen vaihe näyttää. Itse kirjan päällystäminen hoituu parissa minuutissa.M.E.C -kontaktimuoviarkki on paksua muovia ja helppo käsitellä


Kyse on siis Berner Oy:n markkinoille tuomista M.E.C -kontaktimuoviarkeista. Arkeilla voit päällystää kaikki alle A4-kokoiset kirjat, eli hyvin riittää koulukirjan päällystämiseen. Tämä kontaktimuovi on paksua muovia, jolloin sitä on helppo käsitellä eikä niitä riivattuja ilmakupliakaan tule niin helposti kuin jos käyttäisi ohutta muovia.


Jokaisessa arkissa on mukana kuvalliset ohjeet, kuinka päällystäminen tehdään.
Näin päällystät koulukirjat helposti ja nopeasti


Tässä ohjeessa kerron ensin, mitä tarvikkeita tarvitset ja sen jälkeen kerron vaihe vaiheelta, kuinka kirja päällystetään helposti. Kirjan päällystämiseen menee pari minuuttia. Päällystämme ensin takakannen ja vasta sitten etukannen. Näillä ohjeilla sinä onnistut!


1. Raivaa ensin reilusti tilaa siihen työpisteelle, missä aiot päällystää kirjat. Pyyhi tasolta liat ja roskat pois.

2. Varaa tarvikkeet työtasolle, eli kontaktimuoviarkit, viivoitin, sakset ja päällystettävät kirjat. Merkkaamista varten voit varata myös kynän.3. Levitä kontaktimuoviarkki pöydälle. (Arkki ehti käpristyä kulmista kuvauksen aikana, kun kuvaus on niin hidasta hommaa - päällystäminen ei!) Anna suojapaperin olla vielä kontaktimuovin päällä.4. Mallaa kirjaa kontaktimuoviarkin päällä. Aseta kirjan selkä keskelle punaista keskiraitaa ja merkitse tai paina mieleen kohta, mihin saakka kirjan selkä yltää, koska seuraavaksi leikkaamme turhat lirpakkeet kirjan päätyihin jäävältä muovilta pois.5. Voit leikata joko nyt heti tai myöhemmin (katso kohta 7.) kirjan selkämyksestä ylijäävät lirpakkeet. Leikkaa vähän viistosti, kuten kuvassa (alla).6. Vedä punainen selkämysnauha (suojapaperi) irti kontaktimuovista. Sen reunat on valmiiksi leikattu kontaktimuoviarkkiin, joten se irtoaa helposti vetämällä.7. Aseta kirjan selkämys kontaktimuoville. Jos et leikannut päädyn lirpakkeita kohdassa 5, leikkaa ne nyt pois.


Päällystämme takakannen ensin. Se toimii hyvin harjoituskappaleena eikä haittaa jos tulee muutama ilmakupla.


8. Leikkaa kirjan nurkkien kohdalta kontaktimuovista nurkkapalat pois viistosti.9. Kuten näkyy, palanen ei ole neliskulmainen vaan se on viistosti leikattu.10. Laita kirja makaamaan pöydälle takakansi pöytää vasten. Suojapaperi on yhä paikoillaan, ei kosketa vielä siihen. Nyt tehdään valmistelevia toimenpiteitä etukanteen. Taittele ylijäämät kontaktimuovit suojapapereineen etukannen ympärille.11. Kaada kirja makaamaan etukannen päälle, nyt reunojen kontaktimuovit suojapapereineen jäävät suurimmaksi osaksi kirjan sisälle piiloon. (Tämä siksi, ettei ne myöhemmin liimaudu takakannen kontaktimuoviin.)

Jatkamme edelleen takakannen päällystämistä.12. Vedä kontaktimuovin suojapaperia hieman irti kontaktimuovista.13. Samalla kun vedät kontaktimuovin suojapaperia vähän kerrallaan pois, liu'uta viivoitinta kontaktimuovin päällä niin, ettei sinne alle jää ilmakuplia.14. Lopuksi taita sivumuovit takakannen päälle kaikilta kolmelta sivulta. Järjestyksellä ei ole merkitystä. Koska alunssa leikattiin kontaktimuovin nurkat vinosti pois, ei kirjan nurkkiin kasaannu paksuja kontaktimuovimöykkyjä. 15. Nyt toista vaiheet 8-14 (jätä pois kohdat 10 ja 11) etukanteen. Eli leikkaa kontaktimuovin nurkat viistosti pois ja samalla kun laitat kontaktimuovia kanteen, liu'uta viivoitinta kontaktimuovin päällä niin, ettei alle jää ilmakuplia. 16. VALMISTA! Kirjat päällystetty ja muovitusmutsi voi huokaista helpotuksesta! Olipa helppoa!


Eli ainoa asia, mitä tarvitset, on M.E.C -kontaktimuoviarkit. Niitä myydään Prismoissa, Citymarketeissa, Akateemisessa kirjakaupassa sekä hyvin varustelluissa yksityisissä halpahalleissa. Paketissa on 10 arkkia ja se maksaa vain muutaman euron.

Tiesitkö muuten, että Berner Oy on suomalainen perheyritys, mikä on perustettu jo vuonna 1883? Nykyään Berner Oy on markkinoinnin ja myynnin erikoisosaaja. Berner Oy:n brändejä on mm. Hai, XZ, Rajamäen, GreenCare ym. Voit lukea brändeistä lisää täältä: Brändit - Berner Oy.Kirjojen päällystäminen ei koskaan ole ollut näin helppoa! Koska minultakin on jokunen kirja jäänyt päällystämättä matkan varrella, olen niin onnellinen tästä Bernerin lahjasta meille muovittajamutseille: täydelliset kontaktimuoviarkit!

Koulukirjojen lisäksi suosittelen päällystämään myös kodin suosituimmat lastenkirjat. Silloin nurkat ja pitkät sivut eivät lähde rispautumaan vaikka kirja olisi usein mukana vaunulaukussa tai kerhorepussa. Toki jos kirjaa luetaan "kovasti", voi sivut saada kyytiä, mutta pysyypähän kannet hyvässä kunnossa ;)

Sarips. Jäikö sinne muovin alle kaikesta huolimatta kuitenkin niitä hitsin ilmakuplia? Voit koittaa työntää ilmakuplia viivoittimella kohti lähintä reunaa, jolloin ilma pääsee vapautumaan. Ja jos silti muovin alle jää kuplia, niin so what, olet tehnyt parhaasi ja se riittää! Hyvä sinä! Hyvä me!

pps. Ensi viikolla laitetaan jakoon kontaktimuoviarkkeja! Pysykää kuulolla!


Kommentit

  1. Aija, minähän en itse ikinä päällystänyt kirjojani vaan äiti sen aina teki. En tiedä miten ton oman khdalla sitten aikanaan toimitaan vai ollaanko jo kokonaan digpuolen jutuissa siinä kohdassa. Edelleen muistan ne kontaktimuovitalkoot kyllä :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!