Vanhempainillat verkkoon

Yksi syksyn merkki lapsiperheissä on se, kun kotiin tulee ensimmäiset kutsut vanhempainiltoihin. Samalla alkaa melkoinen aikataulupalapeli, jonka voittaja on se, joka pystyy järjestämään itsensä paikalle vanhempainiltaan.

Kuva Pixabay

Päiväkoti-ikäisten lasten perheissä vanhempainillat tuottaa päänvaivaa, koska ei ole mitään paikkaa, minne laittaa lapset hoitoon vanhempainillan ajaksi. Kaikki tutut vanhemmat kokoontuvat samaan vanhempainiltaan, tukiverkot voi olla kaukana ja puoliso, jos sellainen on, saattaa olla juuri silloin vuorotyössä.

Kouluikäisten lasten vanhemmat tuskailevat, kun pitäisi laahautua kuuntelemaan samat jorinat vähintään viidettä kertaa. Tai jos lapsia on useampia, täytyisi jotenkin priorisoida, mihin luokkaan menee ja kenen jorinoita kuuntelemaan.

Tiedän, että en ole ainoa, joka ajattelee, ettei työpäivän jälkeen välttämättä jaksaisi laahautua koululle tai päiväkodille jäykistelemään ja hymyilemään ihmisille, joita ei oikeastaan edes tunne. Hei koulu...


Voitaisko me saada vanhempainillat verkkoon?

Eihän livewebcast ole tietenkään sama asia kuin olla paikan päällä ja vaihtaa muutama sana vertaistuellisessa hengessä muiden vanhempien kanssa. Mutta verkkovanhempainilta poistaisi esimerkiksi lastenhoidollisen ongelman sekä tietysti ajankäytöllisen pulman, kun verkkovanhempainiltaa voisi seurata vaikka kännykän näytöltä bussissa, kotimatkalla töistä. Tai tabletilta sohvan nurkasta. Tai keittiössä samalla, kun hämmentää jauhelihakastiketta. Ja mikä parasta, vanhempainillan voisi nauhoittaa ja tallenne voisi olla katsottavissa verkosta myöhemmin, kun itselle sopii parhaiten.

Verkossa järjestettävä vanhempainilta keventäisi myös meidän vanhempien tuskaa, joilla on useampi kuin yksi kouluikäinen lapsi. Vanhempainilloilla kun on jotenkin hassusti tapana järjestyä samana päivänä, samaan aikaan. Ei siis olisi enää syyllisyyden tuskaa siitä jakautumisesta, että kummanko lapsen vanhempainiltaan menee, loukkaantuuko toinen ope jos ei mene paikan päälle ja silti sitä olisi kärryillä jokaisen lapsen luokan asioista. Tokihan sitä viestiä kuulumisista tulee muutenkin, mutta eihän niitä vanhempainillan terveisiä muuten kuule, ellei siellä paikan päällä ole.

Ja verkkovanhempainillassa saisi tietysti litkiä kahvia koko toimituksen ajan, villasukat jalassa,  nojatuolissa leväten. Toki näin isompien lasten kanssa vanhempainillat on harvenemaan päin, joten kyllähän sitä ehkä yhdestä illasta vielä kitkuttaen selviää paikan päälläkin, mutta tiedättehän karman: usein se työvuoro, jota ei vaan voi vaihtaa pois, osuu juuri siihen vanhempainiltaan. Ja sitten on tietysti se toinen jengi, jotka vaan tylysti lintsaa. Ei voi mitään. Ja sitten on ne loput, jotka voittaa arkiaikataulupalapelin ja onnistuu järjestämään itsensä paikalle!

**

Osallistuisitko sinä mieluummin verkossa järjestettävään vanhempainiltaan
vai menetkö mieluummin paikan päälle?
(Saa myös vinkata, josko teillä pidetään jo vanhempainillat virtuaalisesti!)

Sari


Kommentit

  1. Juuri tässä olen tetristänyt lapsen vanhempainillan menoja niin että edes toinen meistä pääsee. Olisi niin paljon helpompaa jos olisi verkossa mahdollista seurata.Toistaiseksi on onnistunut, muta saa nähdä miten tulevaisuudessa käy.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!