Kaura-omenapaistos

Syksyn suosikkini on ehdottomasti omenakaurapaistos. Se on helppo ja nopea valmistaa. Lapset voi ottaa apulaiseksi keittiöön pilkkomaan tai sekoittelemaan kaurapäällystettä. Vaikeinta tässä ohjeessa on odotella, että paistos vähän jäähtyy ;)Kaura-omenapaistos
Yksi annos n. neljälle, tee tuplasatsi herkkusuille!

Omenahommat
5 omenaa (suosi ohutkuorisia omppuja tai jos paksut kuoret, kuori ne!)
2 tl kanelia
0,5 dl fariinisokeria

Kaurapäällyste
100 g voita tai margariinia
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria

Poista omenista siemenkodat ja paloittele omenat sopivan pieniksi paloiksi uunivuokaan, tai jos teet isompaa satsia, niin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele omenoiden päälle kanelia maun mukaan (enemmän on parempi) ja fariinisokeri.

Sekoita keskenään pehmeä margariini, sokeri ja kaurahiutaleet. Ripottele tasaisesti omenoiden päälle. Paista uunissa 225 asteessa n.20min tai kun omenat on pehmenneet ja pinta saanut vähän väriä.

Tarjoile omena-kaurapaistoksen kanssa jäätelöä tai vaniljakastiketta. Hyviä herkkuhetkiä! Ja varokaa polttamasta kieltänne, malttakaa odotella, että paistos jäähtyy! Jos, huom JOS käy niin kummallisesti, että tätä paistosta jää yli, laita loput jääkaappiin. Toimii hyvin myös seuraavana päivänä, ellei joku hätäpäissään ole popsinut ne kylmänä menemään ;)


Nappaa ohje talteen ja pyöräytä paistokset vaikka viikonloppuna!

Sari
- ja eräs minimasterchef
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?