Nainen ratissa

Kuva: Pixabay

"Hirvee ruuhka!"
Siellon varmaan nainen ratissa!

"Nyt joku auto on tuolla keskellä risteystä ja tukkii kaikki kaistat niin, ettei kukaan pääse ohi!"
Siellä on varmaan nainen ratissa!

"HAH HAH HAH, ei vaan toi saa autoa peruutettua taskuun, varmaan nainen ratissa."
"Hitto kun tää jono vetää hitaasti, siellon varmaan ekana nainen ratissa."
"Voi juma mikä kaistanvaihto suoraan eteen! Ja varmasti nainen ratissa!"

Minä olen hyvän huumorin ystävä. Mutta vanhat vitsit ei jaksa enää naurattaa. Kuten se, että naiset olisivat jotenkin huonompia autonkuljettajia, kuin miehet.

Minua harmittaa, että monet naiset ei uskalla lähteä autoilemaan, kun ne pelkää, että kuitenkin ne ”mokaa”. Monet ei uskalla ajaa ajokorttia ylipäätään, ettei nyt vaan sattuis mitään. Ja sitten on se oma joukko, jotka ajaa ajokortin jonkun kummallisen paineen alaisena mutta eivät sitten uskalla ajella autolla, vaan ajeluttelevat ajokorttia ihan vaan silleen bussin kyydissä. Enkä tietenkään tarkoita sitä, että kaikki naiset jaetaan vain jompaan kumpaan jengiin: sitten on ne periaatteesta autoilemattomat, mieli tekis mut lompsa on eri mieltä-tyypit, himofillaristit ja mitä näitä nyt on. Ja ihan todellakin respect, kukin kulkekoon just miten parhaaksi katsoo. 

Se on totta, että naiset tekee paljon virheitä liikenteessä. Minäkin. Mutta en ole koskaan nähnyt ainuttakaan suomalaista ja puolueetonta tutkimusta, joiden mukaan naiset olisivat ylivoimaisesti surkeampia kuljettajia. Nyt tulee uutinen: myös miehet tekevät liikenteessä virheitä. Ja ettei tämä menisi sukupuolittamiseksi: kaikki tekee joskus liikenteessä virheitä. Sille ei vaan voi mitään – tai voi: voi toivoa, että muut tiellä kanssaliikkujat on hereillä ja voi estää onnettomuuden.

Minä haluan rohkaista jokaista naista tarttumaan rattiin – toki sitä ennen käymään autokoulun, koska faktahan on se, että aika harva on seppä syntyessään ja valmis autonkuljettaja vielä sitäkin harvemmin ;) Menkää rohkeasti ja autoilkaa – älkääkä välittäkö niistä tööttiin nojaavista ja muita autoilijoita ”kouluttavista” höyrypäistä. Tarkoitan niitä kuskeja, jotka luulee olevansa muita parempia, vaikka todellisuudessa ovat juuri sitä tieliikenteen pohjasakkaa joilta pitäis ottaa kortti pois, auto valtiolle ja polkupyöräkin – niin pitkäksi aikaa, että osaa käyttäytyä kunnolla.

Autokouluun voi mennä myös vanhemmalla iällä. Itse lähdin autokouluun vasta vähän vanhemmalla iällä, kun tuli lähes pakottava tarve autoilla. Alkoi kyllästyttää, kun piti aina aikatauluttaa omat menot miehen menojen mukaan ja tuli kasvava tarve pystyä kuljettaa lapsia päiväkotiin ja kouluun itse, joten hankin ajokortin 33-vuotiaana. Teoriakoe ja inssi meni kerrasta läpi. Tehkää perässä!


Ja mistäkö tiedän, että naiset on ihan hitokseen hyviä kuljettajia?

Naiset on usein niitä, jotka vie lapset päiväkotiin. Päiväkotien parkkipaikat on suhteellisen nihkeitä kooltaan ja kun siellä on viiskyt autoa ja tilaa viidelle, naiset vaan jotenkin sumplaa autolle paikan, tuuppaa tenavan päikkyyn ja peruuttelee sieltä massasta pois. Se jos mikä on melkoinen suoritus, tiedän kokemuksesta!

Naiset on myös niitä, jotka vie lapsia harrastuspaikoille. Taas on tuhat autoa ahtautuneena jossain pölisevällä hiekkakentällä ja niin vaan mutsit sujauttaa hillittömän katumaasturin sinne pienimpään koloon, ujuttaa lapsen kattoluukun kautta harrastuksiin, ettei auton ovet kolise viereisiin purkkeihin.

Naiset on niitä tosielämän sankareita, jotka sulloo kauppareissulla 10-henkisen perheen (tai kaveriporukan) viikon ruuat Micran takaboksiin.

Jos miehet ajaa tilastollisesti enemmän: työmatkat, työkseen jne. niin kyllä ne naiset on ihan hitokseen hyviä kakkosia. Monissa perheissä arki pysähtyisi, ellei sitä naista olisi auton rattia pyörittämässä. Joten eiköhän jo olisi aika karistella ”nainen ratissa”-sanonnalta ikävän harmaa kaiku pois? Annetaan naisille ratissa tilaa säihkyä!

Ja kiitos kaikille niille autoilijoille, jotka ajelee liikennesääntöjen mukaisesti ja huomioi myös muut tienkäyttäjät. Ootte timanttia!

**

Minkä ikäisenä sinä sait ajokortin?

SariKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!