Vanhempi, näin saat omaa aikaa

Luulen, että olen tehnyt jonkinsortin tieteellisen läpimurron. En ehkä ole keksinyt, kuinka lapset saisi ohjelmoitua laittamaan ulkotavarat eteisessä paikoilleen, tai siis niille nimenomaan tarkoitetuille paikoille, koska onhan sekin paikka, että takin ojentaa naulakon suuntaan, mutta sitten se kilogrammoja painava tursake putoaa maahan. Mutta olen keksinyt jotain todella mullistavaa. Se tulee tässä.


Tiedätkö sen tunteen, kun elämä on yhtä härdelliä ja vaikka koitat lukea lehteä, jollain pienellä ihmisellä on tosi tärkeää asiaa kepistä, joka löytyi pihalta, joka siellä on itseasiassa ollut jo useamman viikon, mutta nyt sille kepille on tapahtunut jotain niin jännittävää, että sun on pakko kuulla tää? Siis just sillon, kun haluaisit (lue: tarvitset kiireellisesti) vähän omaa aikaa. Edesvartin. (Lasten pitää toki saada tulla kuulluksi, mutta joillekin meille äideille on lajityypillistä se, että haluaisi olla omien ajatusten kanssa vaikka sen vartin. No minuuttikin riittäisi.

Ja vaikka kuinka luulet olevasi nero ja ilmoittavasi menevän vessaan oman ajan toivossa, lapset joko kävelevät perässä tai jos ehdit laittaa vessan oven kiinni ja lukkoon ennen pölisevän lapsikatraan hyökkäystä, he jäävät oven ulkopuolelle renkuttamaan ovenkahvaa, juttelemaan tai pahimmassa tapauksessa sujauttavat viestilapun oven alta.

Hyvät vanhemmat, oletteko valmiita? NÄIN SAAT OMAA AIKAA:

ilmoita lapsille, että nyt on siivouspäivä tai että täytyy lähteä tekemään pihahommia. Tsuh, lapset häviävät kuin ilmaan.

Olkaa hyvät vain, ei kestä kiitellä. Hirvittävän usein me vanhemmat jotenkin vaan tartumme imuriin tai alamme tiskaamaan. Itse suosittelen, että jos tähtäimessä on saada omaa aikaa, kannattaa mainostaa suurin elkein ja hyvissä ajoin, että nyt siivotaan! Koska silloin voit olla ihan varma siitä, ettei kukaan halua lyöttäytyä seuraasi. Ei, vaikka tarjoaisit taskurahaa, peliaikaa tai mitä tahansa muuta ylellistä.

Itse pohdiskelin tänään pihaa talviteloille laittaessa, että vaikka sitä ei aina kauhean aikuiselta tunnukaan, niin tämä lienee yksi aikuisuuden merkeistä. Kun tykkää pihatöistä. Tai siis ei tykkää näistä pihan syystöistä mutta menee suosiolla tekemään ne, oman ajan toivossa.

**

No oliko takuu varma vinkki? Vai löytyykö, muka, sieltä jostain siivoushulluja tenavia?

Sari


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!