keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Pyöräytä ihana parsakaali-fetapiiras

Parsakaali taitaa olla edelleen yksi niistä kasviksista, mikä nostaa monen niskavillat pystyyn. Tässä piirakassa parsakaali menee ihan "huomaamatta". Luulen, että salaisuus on siinä, ettei parsakaalia kypsennetä lötköksi vaan se jää lähes rapsakaksi ja siksi maistuu piirakassa tosi hyvältä. Tämän piirakan valmistaminen sujuu mukavassa yhteistyössä tenavien kanssa, joten ota lapset mukaan keittiöön! (Ohjeen lopussa on vinkit myös parsakaalista kieltäytyjille!)



TARVISET

Pohja
osta valmis suolaiseen leivontaan tarkoitettu piirakkapohja. Sulata mikrossa tai huoneen lämmössä ja valmista!

Täyte
200 g parsakaalin kukintoja
50 g salaattijuustoa (feta)
8 kpl kirsikkatomaattia
1 dl juustoraastetta (emmental)
2 dl ruokakermaa
1 kpl kananmuna

TEE NÄIN
Irrottele parsakaalista kukinnot ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin kolme minuuttia. (Liian pitkä keittoaika tekee niistä liian lötköjä) Valuta ja jäähdytä. Kuutioi feta. Anna tenavien levittää piiraspohjalle parsakaali, fetakuutiot ja tomaatit (anna kirsikkatomaattien olla kokonaisena, ei tarvitse pilkkoa). Sirottele (lue: anna lasten sirotella) päälle juustoraaste (desi riittää mutta ei haittaa jos pikkukokki kumoaa koko pussillisen sekaan...kunhan ette niitä muoveja paista, niin hyvä!). Anna tenavien sekoittaa keskenään kerma ja kananmuna ja valuttaa seos vuokaan.

Kypsennä piirakkaa uunin alatasossa 200 asteessa n. puoli tuntia tai kun piirakka on saanut vähän väriä.

ps. Oletko parsakaalista kieltäytyjä? Jos parsakaali tökkii, laita sitä vähemmän, jätä kokonaan pois tai korvaa vaikka pinaatilla! Ei se oo niin justiinsa ;)

Kasvispiirakka
  


Alkuperäinen ohje löytyy Yhteishyvän sivulta.
Ohjetta on muunneltu omien makumieltymysten mukaiseksi.


**

Sari
- oman elämänsä piirakkamuija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...