Syyslomaa lapsistaHelsingin koululaisilla on tällä viikolla syysloma. Ja minulla on syyslomaa lapsista. Tai siis...

Minulla on ihana työ, jossa on aivan liian vähän lomaa. Vuosittain minulle kertyy tasan viisi viikkoa lomaa, joista olen siis aivan älyttömän kiitollinen (onhan se enemmän kuin nolla viikkoa), mutta lasten loma-aikoina se tuntuu tosi pieneltä määrältä. Tänä vuonnakin rytmittelin lomaani niin, että kolme viikkoa lomailin kesällä ja kaksi viikkoa jäi pimeämpään vuoden aikaan pidettäväksi villasukat jalassa hyggeillen.

Syyslomaa minulla ei ole, mutta kouluikäisillä lapsillani on. Minun ilokseni lapsilla on isovanhemmat, jotka haluavat viettää aikaa lastenlastensa kanssa. Ja minun ilokseni lapset ovat vielä siinä iässä, että he lähtevät suosiolla isovanhempien mukaan lomailemaan. Miten huippu juttu, kun he saavat viettää laatuaikaa keskenään! 

Niinpä minulla on tällä viikolla syyslomaa lapsista. Minä olen töissä ihan normaalisti sillä aikaa, kun lapset lomailevat. Mutta se, että lapset on isovanhemmilla, tuntuu ihan lomalta, vaikka onkin arki. Jännä tunne, kun ei tarvitse stressata mistään. Aamulla riittää, kun kampaa tukan, menee töihin, tulee töistä, syö mitä huvittaa ja koko loppuilta on vapaata: kävellä, mennä vaikka ravintolaan tai lukea. Seinäkello muistutti minua tikkaamisellaan, että kyllä sen sekuntiviisarista lähtee ääni. Arjessa sitä ei kuule. Eikä haittaa ollenkaan! Olkoonkin, että olen herkkä introvertti, tykkään siitä, kun kotona kuuluu elämisen ääntä!

**

Onko teilläkin syysloma?
Onko sinun mahdollista lomailla lasten kanssa samaan aikaan?

Sari

Kommentit

  1. Teillä on ihana tilanne, kun lapset voivat lomailla isovanhemmilla. Me lomaillaan koko perhe ensi viikolla. Pysähtyminen tulee tarpeeseen, kaikille. Kesä meni meidän perheen yhteisten tekemisten suhteen hieman pieleen, kun miehellä oli 10 viikkoa jalka kipsissä. Syysloma toivottavasti korvaa kesää ja voidaan tehdä yhdessä perheen kanssa asioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän, olemme hitsin onnekkaita, vaikka väliin sitä toivoisi, että kunpa lapset saisi säännöllisemmin lomailemaan isovanhemmille. Nälkä kasvaa syödessä ;) Mutta ei vaan. Arvostan tätä nykymallia ihan hitokseen. Ja toivottavasti teillä oli hyvä syysloma <3

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!