IKEA: Joulun taikaa ja 10 jouluista ideaa

Yksi vuoden kohokohdista on se, kun IKEA julkaisee oman joulumallistonsa siinä lokakuun paikkeilla. Tänä vuonna IKEA Joulun taikaa oli aivan erityisen inspiroiva! Kokosin kymmenen ihanaa, jouluista ideaa, juuri sinulle.

IKEA Joulun taikaa
Kuva: IKEA

1. Järjestä jouluilta jo ennen joulua
Monet tuntuu olevan ihan loppu, kun jouluaattona täytyy herätä aikaisin ja koko päivä täyttyy eri kyläpaikoissa käymisestä. Tee kiireestä loppu ja vietä rakkaiden kanssa jouluiltaa jo vähän etukäteen, vaikka jo marraskuussa! Se, ettei joulua vietä yhdessä ei ole maailmanloppu. Sillä ei ole niin suurta merkitystä mitä teet silloin yhtenä päivänä. Sillä sen sijaan on merkitystä, mitä teet kaikkina muina päivinä. Eikö?


IKEA Vinterfest
Kuva: IKEA

2. Tee joulutunnelma pienillä valoilla
IKEA on oikea jouluvalojen ystävän unelmakauppa. Heidän valikoimissa on kaikenlaiset ihanat jouluvalosarjat, joita on helppo käyttää joulutunnelman luontiin kotona ja kattauksessa, koska useimmat niistä toimii paristoilla, kuten esim. VISSVASS-valosarja, jossa 40 led-lamppua.


IKEA Keittiöpyyhe
Kuva: IKEA

3. Anna lahjaksi jotain pientä ja käytännöllistä
Jouluna tärkeintä ei ole kalliit lahjat vaan se, että ylipäätään muistaa toista - jos siis on lahjojen kannalla ylipäätään. Mitäpä jos muistaisit ystävääsi tänä jouluna VINTERFEST-keittiöpyyhkeillä ja -keittiövälineillä? Tämän lahjan hinnaksi tulee alle 9e. (Molemmat keittiöpyyhkeet sisältyy hintaan.) Ja hei, kukapa ei tarvitsis keittiöliinoja tai -välineitä. Kaikkihan niitä tarvii!


Kuva: IKEA

4. Joulu on enemmän mielentila, ei (joku tietty) ruoka
Joulupöydässä on totuttu näkemään kinkut ja laatikot, mutta oikeasti joulu on mielentila, eikä ruoka. Syökää jouluna ihan sitä mitä huvittaa. Pyöräyttäkää joulusushit, tilatkaa noutoruokaa (huom aukioloajat!) tai jos lapset syö vaan jauhelihakastiketta, tee sitä. Tai mikä parasta keksikää uusia joulun perinneruokia! Jospa jouluateria koostuisikin kasvissosekeitosta ja jälkkärinä olisi uunipäärynää ja jätskiä? Helppoa, nopeaa ja hyvää! Syö mitä haluat. Ja jos haluat syödä perinteisiä jouluruokia, niin siitä vaan!


Kuva: IKEA

5. Kattauksen ihanat astiat
Tämän vuoden VINTERFEST-sarjassa on aivan ihanat lautaset. Sekä nuo syvät kulhot, että nuo lehden muotoiset leipälautaset. Niissä oli pitkästä aikaa jotain rouheaa kauneutta, mikä hurmasi minut niin, että kävin hakemassa nuo syvät kulhot siltä istumalta kotiin. Neljä syvää kulhoa maksoi alle kympin.


Kuva: IKEA

6. Anna lahjaksi "semi-diy", eli karkkia
Tietyssä iässä kaikki itsetehty sävyttää enemmän kuin valmiina hankittu. Niinpä oiva vinkki on, että anna lahjaksi karkkia, mikä on sujautettu söpöön pikkuiseen purkkiin. Tai tee vaikka itse jääsuklaata ja täytä purkki niillä. Ne on ihan älyttömän helppoja tehdä ja maistuu hyvälle! ps. näidenkin purkkien hinta on 0,99€/kpl, joten hintakaan ei kirvele.


Kuva: IKEA

7. Tule joulu...vihreä
Minäkin olen vasta viime vuosina innostunut jouluna vihreästä! Taita kattaukseen muutama kuusen- tai mieluummin männynoksa. Päästä myös kävyt estradille ja muuta et tarvitsekaan joulusta tunnelmaa kruunaamaan!


Kuva: IKEA

8. Kolmen kerroksen ruokaa
Meillä on aika tosi pieni ruokapöytä. Joo se on jatkettava, mutta silloin, kun tulee väkeä kylään ja pöytää pitää jatkaa, on pöytäpinta-ala silti vähissä. Siispä kannattaa suosia kerrosvateja! Täytä kolmikerrosvati suolaisilla leivillä, makeilla leivonnaisilla, karkeilla tai vaikka herkullisilla kasvistikuilla! Tämä toimii muuten muulloinkin, kuin jouluna.


Kuva: IKEA

9. Monikäyttöiset lasipullot
Lasipullot on superkäytännöllisiä. Kaiva kaapistasi kaikki vanhat lasipullot esiin ja käytä niitä tänä jouluna esimerkiksi kattauksessa koristeena, käytä niitä vesikannuina tai osta vaikka nämä ihanan sydämelliset lasipullot ja tee sisään pyykkietikkaa ja anna lahjaksi. Lasipulloja tarvitsee aina, koska ihan kohta on vappu ja simat pitäisi saada jonnekin ;)


Kuva: IKEA

10. Muista hemmotella itseäsi
Viimeisin, mutta tärkein vinkkini! Muista hemmotella itseäsi. Loihdi kaunis kattaus, tee hyvää ruokaa, sytytä kynttilä ja nauti omasta elämästäsi. Iloitse kaikesta siitä mitä sinulla on, älä sure loputtomiin sitä mitä et voi saada. Unohda kiire ja nauti hetkestä. Kuulostaa helpota, tiedän, että on vaikeaa. Mutta yritä silti. Ja jos ei muuta, niin tilaa noutoruokaa, kaada se kauniisiin astioihin ja nauti. Tee miten tahdot, kunhan otat rennosti. Muista, että sä oot tosi ihana tyyppi!

**

Ihanaa joulun odotusta!

Sari
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!