Elämänmakuista Joulua!

Hei! Se olis sitten jouluaatto!


Jouluun ladataan perinteisesti kamalat paineet. Laatikot ja kinkut pitää olla paistettu itse. Kaikilla pitää olla kivaa. Lasten pitää leikkiä lempeässä harmoniassa, kuusen koristeiden täytyy saavuttaa täydellinen zen ja joulupöydän on notkuttava mitä ihanampia herkkuja. Muista oikea kuvakulma ja parhaat filtterit!

Voisko vähän löysätä?

Katselin aatonaattona meidän joulua. Aina välillä koitan ostaa joulutähden ja yritän hoitaa rakkaudella jouluun saakka, mutta aina sama juttu: hoidin niin tai näin, se kuukahtaa ennen joulua. Mutta tämä oli jo erävoitto, en muista koskaan saaneeni pidettyä joulutähteä hengissä näin lähelle joulua - jouluaatonaattoon saakka, jolloin se rupsati lopullisesti!

Meidän joulukuusikin on vinksahtanut ihan vinoon, kun pupu on käynyt säätämässä sen asentoa alaoksista pureksien. Luovuin jo hyvissä ajoin aikeista leipoa jouluna ja ostin kotiin taatelikakun. Vitosella, Cittarista.  Aatonaattona lapset sai aikaan ihan järjettömän riidan ihan mitättömästä asiasta. Pupullakin oli tullut pehmeät papanat joulukuusen syönnistä ja odotti töiden jälkeen pyllypesua. Illalla muistin, että yhdet housut piti pestä! Kipaisin laittamaan pyykit päälle, pesukone vilautti vikakoodia! Sillä aikaa kuopus löysi laukustani supersalaisen muistiinpanokirjani ja alkoi ahmia sen sisältöä kitusiinsa. Onneksi kirjoitan hepreaa kuin lekuri, eikä sisältö aukea - toisinaan edes itselleni!

En voi kuin nauraa. Meidän koti on kaukana sisustuslehtien ja blogikotien joulujuhlafestivaalista riutunein kuusineen ja ruttuisine latvatähtineen. Meillä varmasti joku irvistelee jouluruuille, emme muista yhdenkään joululaulun kaikkia sanoja ulkoa, jänis kaataa vielä varmaan koko kuusen, joku joululahja on unohtunut paketoida - tai kokonaan kauppaan, vessapaperi loppuu kesken ja hyasintitkin rapistuu pystyyn ennen kuin edes ehtivät puhjeta kukkaan. Niin ja kaikki jouluruuat ostettiin valmiina, jotta jouluni sujuu siihen malliin, että "avaa, lämmitä, syö".

Mutta tiiättekö mitä? Ei se haittaa. Ei se haittaa mitään. Koska just niin ihanaa elämä on! Käsikirjoittamatonta, aitoa, itkua ja naurua, ihanaa, ihmeellistä ja tässä & nyt. Joulufiilis on mielentila, se tulee Jouluradiota kuuntelemalla, kynttilöitä polttelemalla, villasukat jalassa hiihtelemällä ja jouluomenoita napostellen.

Siispä toivotan teille kaikille
että löysätkää pipoa, ottakaa hommat huumorilla ja
Elämänmakuista Joulua!

Sari
- joka on ihan tosi lomalla ja on tainnut löytää henkisen joulurauhan konvehtirasiasta. Suosittelen!
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!