Iloista joulukuuta ja hauska joulumuisto

Kuva: Pixabay

Sitä sanotaan, että kun lapset ovat pieniä, että päivät on pitkiä mutta vuodet lyhyitä. Se on valetta. Se nimittäin pätee myös isompienkin lasten kanssa. Vastahan me seisottiin räntäsateen vihmoessa tuolla ulkona toivottamassa uutta vuotta tervetulleeksi ja nyt kohta taputellaan pakettiin tämäkin vuosi. Siispä...

Hyvää joulukuuta, ihanat lukijani!

Tänään on taas monissa kodeissa avattu joulukalenterin ensimmäinen luukku silmät kiiluen. Kuka on saanut suklaata, toinen lelun ja joku kuvan. Minulla on hauska muisto joulukalentereihin liittyen.

Kuopukseni on ollut hiukan malttamaton kaveri ja joulukalenterikonsepti ei aina ole ollut se selkein tai ehkä se on ollut selkeäkin, mutta onhan sitä kiusausta vaikea vastustaa, kun tietää, että jokaisen kahdenkymmenenneljän luukun takaa paljastuu jotain ihanaa. Yhtenä vuonna meillä oli kummallakin lapsella suklaajoulukalenterit. Kuopukselle terotettiin, että saa avata vain YHDEN joulukalenteriluukun päivässä. Ja että äiti kyllä huomaa, jos hän on omasta kalenteristaan avannut useamman, kuin yhden kerralla. Ensimmäiset päivät menikin ihan hyvässä yhteisymmärryksessä.

Ei ole pelkkä kävelevä hattuteline tuo kuopus: ei ole nyt, eikä ollut silloinkaan.

Yhtenä aamuna heräsimme esikoisen parkaisuun! Mitä hänen joulukalenterille oli tapahtunut? Joka ikinen suklaa oli syöty ja luukut huomaamattomasti teipattu kiinni käyttäen noin kilometrin verran teippiä! :D

Ja samaan aikaan erään herkkusuun oma kalenteri kiilteli lähes koskemattomana. Aika nopeasti tuli kuitenkin tunnustus, että ei vaan voinut vastustaa. 

Kuopus antoi lopulta oman kalenterinsa esikoiselle ja asiat saatiin käsiteltyä ja sovittua. Ja näin turvallisen ajan kuluttua tapaukselle voidaan jo yhdessä nauraa.

Iloista joulukuuta!

Sari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!