Joulu on kaikkien juhla ja tietenkin aikuisten kesken vaihdetaan joululahjat


Jotkut tosi ankeet ihmiset sanoo, että joulu on vaan lasten juhla. No ei pie paikkaansa! Minusta joulu on kaikkien juhla! Ja etenkään siihen peliin minä en lähde todellakaan mukaan, ettäkö jouluna ei vaihdettaisi lahjoja aikuisten kesken! Höpöhöpö! Tietenkin vaihdetaan.

Mutta heti kärkeen tarkennettakoon: minä en odota saavani yhtään joululahjaa, vaikka rakastankin saada lahjoja! Koska olen aika tuhma tyttö ei paljon kannata laskea joulupukin varaan ja yleensä takaan lahjasaaliin sillä, että ostan jotain kivaa itselleni. Ja tänä vuonna se oli TÄMÄ KIRJA. Mutta minullapa onkin niin ihana perhe, että joulupukin lahjasäkistä ja kuusen alta löytyi jotain pientä myös minulle.

Minä uskon käytännöllisiin lahjoihin. Jos ketä muistan itse, ostan jotain, mikä varmasti mahtuu, mitä voi käyttää ja mistä pääsee helposti eroon. Kauniit kotimaiset käyttötavarat, syötävät ja juotavat. Siinäpä ne parhaimmat. Tänä vuonna läheisteni lahjapaketeista löytyikin mm. Lapuan Kankureiden aarteita, Ole hyvä-saippuaa, Chjokon suklaata... Eikä mitään napinaa ole kuulunut, joten oletan lahjojen olleen ihan ok.


Ja mitä minä sain joululahjaksi? No sen mitä nainen tarvitsee. Esimerkiksi uuden, tarkoin mutta lempein ohjein toivotun kalenterin ja mutsisuklaata, joka on joko vihje, että tämäkin huono äiti on toisinaan lohdutuksen tarpeessa TAI sitten tiedossa on kuinka arvostan omia hiljaisia hetkiä, jolloin voi vaikka lukea kirjaa ja syödä jokusen palan suklaata. Eli olisikohan vielä hetki omaa aikaa tiedossa? ;)


Toivottavasti teillä kaikilla on ollut kiva joulu. Jos pöhkö kumppani ei osannut lukea ajatuksiasi eikä ostanut lahjaa ja siitä aiheutui mielipahaa, niin muista ensi jouluna varautua asiaan ja osta itse itsellesi jotain ihanaa lahjaksi. Jos koko joulu meni suhatessa sukulaisissa, muista ensi kerralla aikatauluttaa anoppilassa kyläily jo heti joulukuun alkuun, kummeilla voi kyläillä vaikka jo marraskuun lopulla ja jouluaattona riittää kun tekee sen mitä jaksaa eikä vieraile missään jos tuntuu siltä. Tuntuu kamalan vieraalta ajatukselta, että sitten joskus kun omat lapset on aikuisia, vetäisin herneen nenään siitä, että aikuiset lapset eivät halua tulla luokseni joulua viettämään kaiken ruuhkavuosijuoksun keskellä. Joulu on kuitenkin vaan päivä-pari vuodessa, eikö sillä ole enemmän merkitystä mitä niinä kolmenasatanakuutenakymmenenä muuna päivänä tekee? Miksei voisi jouluttaa jo marraskuusta alkaen ja pitkälle tammikuuhun saakka, jos vuodenvaihteessa on pakko sukuloida? Tuota ideaa saa vapaasti lainata, olkaa hyvät vaan.

Meillä jatketaan joulun välipäivien viettoa yhteisen lomailun merkeissä. Instagramin puolella (SARON BLOGI) voit seurata meidän lomahommia reaaliajassa ja tätä kun odottelemme innolla vuoden vaihdetta. Kannattaa heittää välillä johonkin kuvaan vaikka vähän kommenttia, että ketä siellä Instan puolella käy meitä kurkkimassa, niin tulen vastavierailulle tsekkaamaan mitä sinne teidän loppuvuoteen kuuluu :)

SariKommentit

  1. Joulu oli hyvä ihan kaksistaan, kiitos vaan.
    Itse aikanaan joulut ja kaikki juhlapäivät töissä olleena ja loput ajat "pakollisilla" sukulais vierailuilla juosseena haluan antaa lapsille omat perinteet juhliin. Saan kuulla, mikä meillä on jotain pielessä, kun lapset ei tule jouluksi meille. Lapset tulee, kun heille sopii ja käyvätkin ihan vapaaehtoisesti. Meillä on se vika, että en halua pakottaa. Ahdistus tulee, jos tulee, kun kaikki ihmettelee ja syyllistää meitä.
    Mukavaa loppuvuotta ja parempaa alkavaa uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!