Onko teilläkin juntti joulu muovikuusineen?

Onko teilläkin juntti joulu? Pitääkö joulun joutua pyytämään anteeksi tulemistaan koteihin? Saako jouluna näkyä värejä vai onko kaikki muu paitsi valkoinen joulu ihan juntti juttu?
Hyasintti

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, mitä en ymmärrä ;) Yksi esimerkki: minä en ole koskaan ymmärtänyt tätä joulutapojen vastakkainasettelua ja niistä vänkäämistä. Meillä on ollut, suorastaan kiistelty, muovikuusi vuodesta kilpi ja miekka. Muovinen joulukuusi on kuulemma tosi junttia, minulle kerrottiin. Ensimmäinen muovikuuseni ehti mennä ajan saatossa rikki, ei ollut kovin laadukas ja se karisteli neulasensta ja se korvattiin uudella, vihreällä. Jossain vaiheessa meille tuli jopa valkoinen muovikuusi. Siis voiko enää juntimpaa olla?! Samaan aikaan, kun minulle kuorossa huudettiin, että kyllä se pitää olla aito kuusi, toisaalla riideltiin siitä, onko ekologisempaa jättää kuuset kaatamatta ja ostaa muovikuusi joka kestää vuosikausia hyvänä? Jonkun mielestä ekologisinta olisi olla viettämättä koko joulua. Hei tyypit, missä joulumieli?

Minä en ole viime vuosina montaa joululehteäkään ole ostanut, koska niissä on ollut niin riisutut joulut. Niistä kuvista välittyi sellainen viesti, ettei joulu oikein saisi näkyä tai jos näkyisikin niin jotenkin anteeksipyytelevästi, korkeintaan. Väriskaala on vaihdellut tumman ja vaalean valkoisen välillä, ehkä ripaus hopeaa - korkeintaan. Tänä vuonna olen ostanut vasta vain kaksi joululehteä, vaikka olisi tehnyt mieli tyhjentää koko lehtihylly mukaan! Tarjonta on nyt niin houkuttelevaa.

Nyt joululehdissä näkyy se, mistä minä tykkään, eli jouluna värit saa loistaa ja joulu saa ihan luvan kanssa näkyä! Tämä on se, mitä olen koittanut toitottaa jo pitkään: tehkää joulusta ihan oman näköinen. Muovikuusi, puna-kultainen koristelu, joulupukin vierailu tai mikään muukaan ei tee joulustasi junttia, mitä pitäisi piilotella somessa ja koittaa puhkivalkaista kuvankäsittelyohjemin.

Tee joulusta juuri sen näköinen, mikä sinusta itsestä tuntuu hyvältä. Älä välitä tippaakaan siitä, mitä muut ajattelee. Anna persoonasi loistaa kodin joulusisustuksessa!Kuva: Joulun Kotiaarre

Kuva: Joulun Kotiaarre

Kuva: Ihana Elämä Ihana Joulu

Kuva: Ihana Elämä Ihana Joulu

Olkoon joulunne valkoinen, hopeanharmaa, vihreä, punainen, kultainen tai vaikkapa sateenkaaren värinen, niin se on hyvä! Olkoon kuusenne aito, muovinen, jotain muuta tai ei kuusta ollenkaan. Tulkoon joulupukki tai sitten ei tule. Se on ihan fine. Ja jos joku on ihan tosi junttia, niin toisten ihmisten jouluvalintojen arvostelu. Ja muutenkin varokaa sanojanne, tontut kurkkii ikkunoista ;)


Sari
-jonka joulu on punavalkoinen ja siihen kuului aito kuusi ensimmäistä kertaa vasta viime joulunaKommentit

 1. :)
  Hyvä kirjoitus!

  Muovikuusi, ehdottomasti. Varisee vähemmän kun kissat kaatavat sen. Ja sen jälkeen kun luin jostain lehdestä, millaisia kaikenlaisia ötököitä live-kuusessa on...ei.

  Koristeita haluaisin kuuseen enemmän, mutta koska kissat yrittävät kähveltää niitä koristeita, näyttää meidän kuusemme todellatodella juntilta: koristelu alkaa kissaturvalliselta korkeudelta.
  Nuoriso haluaisi täysmittaisen kuusen, jonka ympärillä voisi pyörähdellä, mutta tilat tulevat vastaan.

  Sitä harmittelen aina kaikenlaisissa ihanissa sisustuslehdissä, kun niissä rakennetaan joulua (kevättä /juhannusta/syksyä) jossain ihanassa maaseutukartanossa tai upeassa kivitalossa Helsingin ytimessä, eikä koskaan laatikkomaisessa lähiökerrostalossa, jossa seinät repsottavat sinnetänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thih, tämä on niin parasta - lemmikkiperheissä jouluissa on ihan erilaista tunnelmaa :D Hyvin perusteltu, miksi muovikuusi on teilläkin ollut toimivampi vaihtoehto :) Ja olen samaa mieltä, joulujutut lähiökerrostaloista olisi aika suotavia, sillä aika moni sen joulun juuri siellä viettää :)

   Mukavaa joulun odotusta!

   Poista
 2. Justiinsa näin, täälläkin tuota Disney lumoa pukkaa, mutta mistä itse ja perhe iloitsee, se tärkeintä. Sydämellistä joulunalusaikaa. <3

  VastaaPoista
 3. Meidänkin perhe suosii muovikuusta helppouden takia. Tuoksun puuttuminen joskus harmittaa, mutta siitä puuttuva tunnelma tulee paikattua takalla ja sen lasisesta luukusta tuli paistaa nätisti huoneeseen. Samoin kynttilät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, takka on kyllä ihana ja niin tunnelmallinen! Nauttikaahan <3 Ihanaa joulun odotusta sinne teille!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?