Pesukonepainajainen jatkuu: huoltomies tuli taloon

Uuden pesukoneen osto. Miten vaikeaa se voi olla? No voin kertoa, että ihan hitsin vaikeaa. Hidasta, työlästä, palvelutonta ja saat käyttää sekä aikaasi että rahaasi sen kuntoon saamiseksi. Joo, tarkistin ruuhkavuoden värittämästä kalenteristani, että elämme kuitenkin jo vuotta 2019!Uuden pesukoneen onnea: tärinää ja lorinaa


Kerroin teille aikaisemmassa postauksessani siitä, kuinka meillä eletään pesukonepainajaista. Ruuhkavuosiaan elävän lapsiperheen pyykkivuori voi nimittäin kasvaa lähes vaarallisen kokoiseksi ilman asianmukaisia pyykkiväleineitä. Ostin marraskuussa uuden pesukoneen rikki menneen vanhan pesukoneen tilalle ja sen koommin asiat ei olekaan menneet niin kuin Strömsössä. Voit lukea koko jutun alkupainajaisen aiemmasta postauksestani: Painajainen perheessä: uusi pesukone vuotaa

Uusi pesukoneemme paitsi metelöi ja täristää hirveästi lingotessaan, se myös lorotti vedet lattialle. Naputtelin tästä huoltopyynnön LG:lle ja toivoin parasta. Olin saanut aivan susisurkeaa palvelua laitteen myyneestä kodinkoneliikkeestä, joten olin vähän jo epätoivoinen, josko LG:n huoltomies olisi sen parempi. Lopulta minuun otettiin yhteyttä ja sovittiin käynnistä.


Huoltomies ei tullut sovittuna ajankohtana - näin hyvää palvelua?


Tuliko huolto sovittuna päivänä ja sovittuna aikana? Ei. Huoltomies sen sijaan soitti kohteliaasti, että voisikohan hän tulla jo hieman aikaisemmin, jos vaan olisin kotosalla? Olin vallan äimistynyt. Näin hyvää palvelua, kyllä kiitos! Minä olin sopinut itselleni etätyöpäivän, joten tietenkin minulle sopi huolto ihan monelta vaan. Kunhan kone saataisiin käyttökuntoon!

Tätä edelsi vielä yksi konflikti minulle pesukoneen myyneen liikkeen asennusjätkien kanssa. He joutuivat vielä vaivautumaan paikalle totamaan vian, että pesukoneen pohjasta tulee vettä. He riuhtaisivat koneen paikoiltaan, kallistivat ja paiskasivat takaisin - samantien lampsien ulos talosta ja todeten, että vuotaa. Lämpimät terveiseni tälle myyjäliikkeelle, että kuuna päivänä en tule ostamaan heiltä mitään asennuspalveluja. Koskaan ei saisi sanoa ei koskaan, mutta oppiihan se tyhmäkin koira ettei liedellä kannata istua. Eli siis minä.

Lopulta LG:n valtuuttaman huoltoliikkeen mies tuli paikalle, oli oikein kohtelias, riisui jopa kengät - eikä lampsinut pitkin asuntoa kuraisilla kalosseilla! Hän meni jättimäisen työlaukkunsa kanssa heti koneen kimppuun ja lähes heti löysi vian aiheuttajan!
Liian suuri suu


Koneessa oli yksi letkuosa, mikä vuosi. Huoltomies oli tosi ihana. Hän pyysi, että tulisin itse katsomaan, missä vuoto on ja miltä se näyttää. Vuoto oli sellaisessa paikassa, ettei se päässyt kastelemaan oikein mitään - ei etenkään sähköosia, joten vesi valui koneen pohjalle ja tiputteli sieltä ulos sitten saumoja myöten. Vettä ei näkynyt edes pyyhittäväksi asti! Hän kaiveli pienen avaruuden kokoisesta työlaukustaan uuden letkuosan ja näytti vielä minulle, miten viallisen letkuosan suuaukko oli isompi, kuin vaihtokappaleen. Hän laittoi uuden osan kiinni ja varmisti, ettei mistään enää vuoda vettä.

Eli vuotoa ei enää ole! Jippii! Konetta voi käyttää! En voi sanoin kuvailla, miten tyytyväinen olen huoltoliikkeen miehen toimintaan. Edellä aikataulusta, kohtelias, asiantunteva ja vaikka sitä toivookin huoltoalan ihmisten kanssa, että kunpa emme koskaan enää tapaisi (koska sehän tarkoittaisi, että koneessa on vikaa), niin jos tulisi hätä, voisin hyvillä mielin soitella sinne liikkeeseen. Tämä ei ole vielä ohi


Mutta meidän perheen pesukonepainajainen ei ole kokonaan ohi. Kone pitää toisinaan niin vallatonta konserttia lingotessaan, että uskon sen tärinän tuntuvan aina Kiinassa asti! En ole vielä oikein päässyt jyvälle, miksi se tekee niin. Onko se lajityypillistä, koska kaikki pesut eivät moista klonksetta aiheuta, emmekä kuitenkaan mitään kiviä tuolla pese. Joten kunhan pääsen siitä vielä jyvälle, miksi kone toisinaan kärsii hirmuisesta darrasta, niin hyvä on. Ehkä välillä pyykit on jotenkin epätasaisesti kyydissä ja siksi se ravistelee menemään? Mene ja tiedä. Koitan selvittää. Kerron sitten taas, miten tämä on edistynyt ja ollaanko joskus tässä asiassa seesteisillä vesillä. Ja että onko palautteeseeni tälle kodinkoneliikkeelle reagoitu.

Mutta nyt ainakin meillä voi pestä pyykkiä! Erävoitto!


Sari
-ja puhtaan pyykin tuoksu


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?