perjantai 24. tammikuuta 2020

Juustokakku hyppäsi lasiin


Tammikuun 2020 Kotivinkki-lehdessä oli ehkä maailman helpoin jälkkärin ohje: Klementiinipurkit. Me tehtiin siitä oma variaatio, kun juustokakku hyppäsikin jalalliseen lasiin. Samalla iski oivallus, että tämä juustokakkuhommahan on täysin muokattavissa oman maun mukaan! Hommaa tutkittuani gookkelin ihmeellisissä syövereissä, löytyi vaikka minkälaisia variaatioita, joten muuntele sinäkin tätä oman mielen mukaan! Kiitos siis inspiraatiosta Kotivinkille ja reseptin tekijöille, eli Dr.Sugar-blogin ihanalle kaksikolle!




JUUSTOKAKKU HYPPÄSI LASIIN
4 annosta

Tarvitset:
- 6 klementiiniä
- 4 - 6 kaurakeksiä
- 2 dl kuohukermaa
-1/2 dl tomusokeria
- 200g mascarpone-juustoa
- 1/2 dl vahvaa kylmää kahvia
- 1 tl vaniljasokeria


Tee näin:
Kuori klementiinit ja murskaa kaurakeksit.

Vaahdota kuohukerma ja tomusokeri löysäksi vaahdoksi. Lisää mascapone joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää kahvi ja vaniljasokeri.

Kokoa jälkiruoka lasipurkkeihin tai laseihin. Laita ensin murskattuja kaurakeksejä pohjalle, lisää klementiininpaloja ja moussea. Toista kunnes purkit ovat täynnä.

Koristele valmiit juustokakkupurkit halutessasi klementiineillä, klementiinien kuoriraasteella ja keksimurulla.

Loppuohjeen keksin melkein itse ja tämä on sitten tosi tärkeä: nautitaan heti ja vain hyvässä seurassa (omakin seura kelpaa ok!).


Hyviä herkkuhetkiä!

Sari


3 kommenttia:

  1. Omg mikä herkku ja just omaan makuun kivan helppo tehdä ja taatusti raikas. Kivaa viikonloppua Saron. <3

    VastaaPoista
  2. Onpa houkutteleva resepti! Päässee kokeiluun! Tuija

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!