Etikalla puhdistat kodin ja pyykit helposti

*Tuotteet saatu Heti-testiryhmän kautta

Tiedätkö sen tunteen, kun otat puhtaan tyynyliinan kaapista ja se tuoksuu jotenkin tunkkaiselle? Minä tiedän. Koitin raikastaa tunkkaista pyykkiä lorottelemalla pesukoneeseen vaan entistä enemmän huuhteluainetta. Lopulta liinavaatteet alkoivat puhtaanakin jotenkin tönkköiseltä. Oli pakko keksiä jotain muuta. Olin kuullut etikasta ja sen puhdistavasta voimasta. Mutta epäilin sen tuoksua: lemuaisinko maustekurkulle päivät pitkät?


Viime syksynä haettiin perheitä mukaan Heti-puhdistusaineiden testiryhmään ja mehän haimme mukaan. Suureksi yllätykseksi meidät myös valittiin mukaan! Tiedän, olen ihan hullu, kun olin haljeta onnesta päästessäni testaamaan puhdistusaineita ;)


Saimme testiin seuraavat tuotteet:
Heti Lasinpesu
Heti Yleispesu
Heti Keittiön pinnat
Heti Kylpyhuone
Heti Käsisaippua
Heti Pyykkietikka
Heti Pyykinpesuaine KirjopyykkiTestiryhmä toimi niin, että siivoilimme kotona ja pesimme pyykkiä Heti-tuotteilla parin viikon ajan. Tämän jälkeen raportoimme kokemuksistamme rehellisesti ja annoimme mieleen tulevia kehitysehdotuksia. Meillä koko perhe pääsi mukaan siivoushommiin ja kokeilemaan, miltä tuntuu saada aikaan 'heti-puhdasta' ;)


Heti-puhdistusaineet yleispesuun, kylpyhuoneeseen, käsienpesuun ja keittiön pinnoille oli tosi hyviä! Ne tuoksuvat miedosti eivätkä ärsyttäneet minun herkkää nenää. Niistä ei jäänyt lillumaan ilmaan mitään hajuja - eikä edes sitä etikan tuoksua! Pinnoista tuli kiiltävän puhtaat eikä pesuaine vahingoittanut mitään pintoja. Käsienpesuaine tuoksahti hetken ja mietin, että jääköhän kädet ikuisesti hedelmäisen tuoksuiseksi, mutta sekin haju hälveni pian joten myös käsipesu oli ihan hyvä.


Suosikiksi muiden puhdistusaineiden yläpuolelle nousi kyllä Heti Lasinpesu. Sanalla sanoen inhoan ikkunoiden ja peilien pesua, koska en voi kestää harmaita rantuja, joita tuntuu aina jäävän näkyviin. Heti Lasinpesu-aine oli raikas tuulahdus, pari suihkausta ikkunaan ja pyyhintä: eikä jäänyt rantuakaan! Ei vaikka millä vanhalla sieniliinalla vetelin menemään! Minun ikkunoiden ja peilien pesu suorastaan mullistui tämän pesuaineen myötä ja heitin siivouskaapista kaikki vanhat purnukat pois, koska tämä oli niin ylivoimainen tuote! Kunhan kevätaurinko alkaa taas paistelemaan paljastaen likaiset ikkunat, ennen vuotuista ikkunanpesua voit pyyhkäistä Heti Lasinpesulla kaikki lasten sormen jäljet ja lemmikkien nenänkuvat pois ikkunoista! (Onko teilläkin sellaisia kissoja, koiria tai muita lemmikkejä jotka kyttää ulos niin, että nenä on ikkunassa kiinni ja sitten siitä jää joko täplät tai vauhtiraidat ikkunaan?)


Sitten pari sanaa tuosta pyykinpesusta etikalla. Heti Pyykinpesuaine on sekin etikkapohjainen ja pesi pyykin puhtaaksi. Ihmeellistä, mutta totta! Se tuoksuu miedolle ja silkkiselle enkä nähnyt enää tarpeelliseksi käyttää pyykkietikkaa huuhteluaineena, kun kaikki tuntui olevan kompaktisti yhdistettynä tuohon pyykinpesuaineeseen.


Mutta Heti Pyykkietikka. Ai että, tästä minä nautin! Olen käyttänyt etikkaa pyykinpesussa huuhteluaineena jo varmaan parin vuoden verran. Epäilijöiden olen antanut nuuskuttaa meidän vastapestyjä pyykkejä sekä pyykkinarulla kuivumassa olevia pyykkejä. Vaikka olen lorottanut etikkaa desin verran huuhteluaineeksi, ei pyykki siltikään lemua etikalle vaan tuoksuu puhtaalle eli ei oikein millekään. Jos pyykki tuoksuisikin heti pesun jälkeen etikalle, niin ei hätää: haju haihtuu kokonaan pois, kun pyykki kuivuu. Heti Pyykkietikassa on kolme erilaista tuoksua: Mieto ja silkkinen, Raikas ja energinen sekä Pehmeä ja rauhoittava. Niiden tuoksu jää miedosti pyykkiin ja valitsenkin käytön sen mukaan. Urheiluvaatteiden kanssa käytön raikasta ja energistä, pyyhkeisiin lorautan mietoa ja silkkistä ja liinavaatteiden sekaan laitan pehmeää ja rauhoittavaa pyykkietikkaa.

Pyykkietikan annosteluohje lienee n. 0,5dl-1dl per koneellinen, mutta olen lorotellut melkein desin raakaakin etikkaa pyykkien sekaan, eikä haise! Ihan tosi!

Kerroin alussa, että jossain vaiheessa meidän tyynyliinatkin alkoi tuntua tönkköisiltä tavallisen huuhteluaineen jäljiltä, mutta kun vaihdoin huuhteluaineen etikkaan, on pahat hajut, limaisuus ja tönkköisyys poissa! En osaisi enää kuvitella pyykinpesurituaaleja ilman etikkaa. Ja pyykit kiittää!

Lue Heti-puhdistusaineista lisää täältä: Heti.fi (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

**

Oletko sinä kokeillut Heti-puhdistustuotteita?
Käytätkö sinä etikkaa siivouksessa tai pyykinpesussa?

Sari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?