Laatuaikaa lapsen kanssa ihan kahdestaan

Sitä minä olen miettinyt suurperheissä, miten vanhemmat ehtivät antaa laatuaikaa jokaiselle lapselle erikseen, kun näin työssäkäyvänä äitinä aika tuntuu olevan tosi kortilla kaikkien arkisten askareiden lisäksi. Toki läksyt kuulustellaan ja hyvät yöt toivotellaan, mutta kun eihän se riitä. Lapsen kanssa täytyy viettää laatuaikaa, jos meinaa yhtään pysyä kärryillä kyseisen tenavan sielunelämästä. Joskus olen miettinyt, että onneksi olen tunnistanut omat rajani ja lapsiluku on jäänyt tasan kahteen tenavaan.

Puutalobaby-blogi lanseerasi muutama vuosi sitten sellaisen konseptin kuin "leikkivartti". Voit lukea blogin linkistä lisää. Ideana siis viettää joka päivä vartti lasten ehdoilla. Isompien lasten kanssa, kun arki muodostuu töistä, koulusta, arkiaskareista ja myöhään iltaan jatkuvista harrastuksista vartti ei ehkä ole joka päivä mahdollinen ja toisaalta minusta tuntuu, ettei se enää riitä.

Minulla on kotona kaksi hienoa nuorta ihmistaimea, koululaista. Heillä on ihan omanlaiset kiinnostuksen kohteet ja ne ovat sellaisiin asioihin, mitkä eivät ole koskaan olleet minun intressi. Silti minä haluan pysyä kärryillä, mikä on nyt "in" ja siksi tiedänkin TikTokista, Fortnitesta ja muusta sellaisesta mihin en itseni kautta tulisi koskaan tutustuneeksi. Mutta näihin maailmoihin ei vartissa sukella millään. Tarvitaan aikaa. Siis ihan tosissaan, a i k a a.

Niinpä vuoden alussa kekkasin, että nyt täytyy ottaa oikein isommat laatuaikapläjäykset käyttöön ja päätin, että ensimmäinen laatuaika vietetään tyttären kanssa. Mietin nopeasti pienen matkabudjetin ja yllätin tenavan sillä, että lähdetään viettämään pieni staycation kaupunkiloma kotikaupunkimme keskustaan, hotelli Clarioniin, jossa emme ole koskaan käyneet.


  

Länsisatama


Meillä oli tosi ihana huone aivan hulppealla näköalalla. Kerron hotellista lisää ihan omassa postauksessaan, mutta kerrottakoon että hotelli ei ollut järjettömän kallis ja omilla valinnoilla voi vaikuttaa kaupunkiloman kustannuksiin tosi paljon. Me syötiin kaupungilla ja haettiin lähikaupasta iltaevästä hotelliin. Me käytiin fiilistelemässä tummuvaa Helsinkiä, käytiin kaupoilla kaikessa rauhassa, juteltiin niitä näitä, kuvattiin somejuttuja, hihiteltiin, matkusteltiin ratikalla ja pelattiin Pokemonia. Nukkumaanmenoaikaan me oltiin vielä Verkkokauppa.comissa ihmettelemässä pipoja, joiden sisällä oli integroidut bluetooth-kuulokkeet. Hotellilla ilta venähti pitkäksi, kun tenava lillui kylvyssä ja minä katselin hiljenevää satamaa. Ja pelasin toki Pokemonia, kun siinä oli Pokestop vieressä. Joo, Poksu-tietäjät tietää ;) Aamun tullen hipsittiin aamiaiselle valmiiseen pöytään ja sen jälkeen pyörittiin navat pulleina takaisin kotiin.

Oli niin niin niin ihanaa, tenavastakin. Kun saatiin olla ihan vaan kahdestaan, kiireettömästi. Hetken aikaa unohdimme koulukiireet, työsähköpostit, kaiken muun. Meidän piti tehdä someen livevideota hotellilta, mutta eipä ehditty. Keskityttiin vaan olemiseen. Ja se oli aika mahtavaa. Ja hotelli teki vaikutuksen meihin molempiin, tämä ei varmasti jäänyt viimekseksi staycationiksi.Seuraavaksi vuorossa on laatuaikaa tuon poitsun kanssa. Emme ole vielä täysin päättäneet mitä teemme, mutta luultavasti tiedossa on jotain tutkiskelua ja reippailua - ja se kuulostaa aika ihanalta. En malta odottaa!

EIKÄ arki tai laatuaika aina ole sitä ihanaa hattaraa, vaan onhan mutsi vähän nolo, ajasta ja paikasta huolimatta. Lupasin leikilläni vuoden vaihteessa, että teen däbin kaikissa uusissa paikoissa, joissa käyn ja olen däpittänyt niin Lahden Kotipizzassa kuin Itäkeskuksen Gigantissakin ja nyt däp vuorossa oli hotelli Clarionin pyöröovet. Olipa hitsin vaikea ottaa däb-selfie liikkuvassa tilassa. Parasta tässä on se, että teinin huumorintaju riittää ja kyllä meitä nauratti!


Joten, suosittelen että viettäkää laatuaikaa niiden lastenne kanssa ihan kahdestaan ja mielellään jossain muualla kuin kotona. Jos mieli tekee ja budjetti sallii, niin lentäkää Italiaan. Jos vesi on teidän elementti, menkää vaikka kylpylään. Ja jos eräjormailu kiinnostaa, metsäretki eväiden kanssa on kyllä aikuisenakin aina yhtä kivaa! (Minä en ole talviretkeilijä, mutta odotan kesää. Sitten taas vesipullot ja viinirypäleet kassiin ja metsään! Tai rantsuun!) Pääasia on, että viettäkää yhdessä aikaa. Laatuaikaa.

Sari


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!