Parasta talvilomassa

Helsingissä vietettiin talvilomaa viikolla 8 ja se talviloma oli meidän perheessä harvinainen, koska koko perhe lomaili samaan aikaan. Kuopus aloitti loman kyllä sairastamalla ja pelkäsin koko loman kuluvan sohvanpohjalla, mutta lohduttauduin sillä ajatuksella, että onnea on Netflix, voidaan tarvittaessa rötköttää sohvan pohjalla nenäliinapakettien kanssa, jos iskee flunssa ja katsoa kaikki leffat mitä maa päällään kantaa tai Netflix pitää sisällään.


Loman ensikosketus leffamaailmaan olikin heti lauantaiaamuna, kun en jaksanut tehdä mitään ja katsottiin esikoisen kanssa Aquaman. Leffa kesti puolikkaan villasukan neulomisen verran ja Jason Momoa oli kyllä tosi ihana. Olipa tosi ihanaa vetelehtiä puolille päivin yövaatteet päällä ja tehdä asioita siinä aikataulussa kun itselle sopii. Normaalisti lauantaina päivää rytmittäisi treenit, kaupassakäynnit, pakollisten asioiden hoitaminen ym, joten voin kertoa, että kyllä nautin lomasta.


Toinen ihanuus oli sunnuntai-ilta, kun päätettiin iltamyöhällä ajaa läpi myrskyn ja tuulen hakemaan pannariainekset. Siihen aikaan, kun arkisin oltaisiin jo nukkumassa, työnnettiin pannari uuniin ja syötiin navat pulleksi ennen nukkumaanmenoa.
Lomaan mahtui vierailu mm. Amos Rexissä, Luonnontieteellisessä museossa, Lahdessa, Ikeassa, Isossa Omenassa ja syötiin niin halpaa kotiruokaa kuin herkulteltiin ravintolassa sushilla. Meinattiin myös ottaa äkkilähtö laivailemaan, mutta myrskytuulet esti meidän suunnitelmat, koska tiedän miten paha olo tulee laivan keikkuessa, joten päätettiin jäädä mantereelle ja lähteä myöhemmin keväällä risteilemään. Oli tosi ihana viettää lomaa kotimaisemissa, koska viihdyn tosi hyvin kotona ja on ihana juttu miten Helsingissä riittää tekemistä jokaiselle päivälle. Ja etenkin sitä arvostan, kun julkisilla pääsee tosi hyvin minne vaan ja julkinen liikenne on suhteellisen halpakin vielä. Yksi asia mikä harmittaa on se, että en ole hankkinut itselleni museokorttia. Museot on parasta huvia mutta yksittäiset sisäänpääsyt maksaa aika paljon, säästäisin ehkä pitkän pennin lahjomalla itseäni tuolla kortilla. Kokemuksia museokortista otetaankin vastaan.

Parasta talvilomassa oli jälleen kerran se yhdessä vietetty aika. Joojoo, kamala klisee, mutta minulle on oikeastaan ihan sama missä vietän aikaa perheen kanssa, kunhan saan viettää yhteistä aikaa. On ihanaa, kun kellään ei ole kiire, kukaan ei ole väsykiukku ja voidaan tehdä asioita aikatauluttomasti.

Loman jälkeen oli hirveän tuskainen paluu arkeen. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että arki olisi surkeaa. Vaan sitä, että loma oli tosi hyvä.

**

Kyselinkin Facebookin puolella, vieläkö jossain lomaillaan ja vastaus oli kyllä, joten hyvää lomaa lomailijoille! Ja mites teidän muiden talviloma meni?

Sari
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?