Jos perherauha menee rikki ja kumppani lyö

Koronavirusepidemia on muuttanut monen ihmisen arjen. Monet vanhemmat ovat jääneet etätöihin, monet lapset ovat jääneet päivähoidosta tai koulusta kotiin. Somessa vilahtelee kuvia villasukista ja kynttilöistä tunnisteella #koronakotoilua.

Joissain perheissä korona ei ole leppoisaa kotoilua. Vierustoverin naama ärsyttää. Omaa aikaa tai omaa tilaa ei ole. Happi loppuu. Kierrokset nousee. Voi tapahtua jotain peruuttamatonta.

Perherauha voi mennä rikki.
Tänä poikkeuksellisena aikana meidän täytyy tukea toisiamme, olla myötätuntoisia ja auttaa naista, miestä, lasta ja ketä tahansa muutakin mäessä.

Jos sinä tai perheenjäsenesi kohtaa hyvin vaikean tilanteen: väkivaltaa, alkoholilla tai ilman, tai muuta vaaraa, hae heti apua. Avun pyytäminen voi tuntua vaikealta, mutta se on parasta mitä voit itsellesi ja läheisillesi tehdä.

Osoitteessa Perherauhanjulistus.fi Tommi Korpela julistaa perherauhan. Perherauhan suojelijana toimii presidentti Sauli Niinistö. Perherauhanjulistus.fi-sivustolta tarjotaan apua niin uhreille, kuin tekijöillekin. Sivustolta löytyy yhteystietoja eri auttaviin tahoihin ja neuvoja esimerkiksi tällaisiin kysymyksiin:

  • Mitä teen, jos pelkään perheenjäseneni käyttäytymistä?
  • Voinko ottaa yhteyttä nimettömänä?
  • En uskalla mennä kotiin väkivallan/vanhempien juomisen takia? Minne voin mennä?


Toivon omasta puolestani voimia kaikille tänä vaikeana aikana. Onneksi vaikeat ajat eivät kestä ikuisesti. Mutta sen tiedän, että joskus päiväkin voi tuntua pitkältä.

Rakkautta ja voimia jokaiseen perheeseen!
SariKommentit

  1. Hyvää pääsiäisen aikaa teille,ja kesän odotusta!, sulla on hyviä kirjoituksia, joskus muistan käydä täällä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!