Joulu, olen valmis!

Kuta vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin joulu tulee. Lähes varoittamatta. Kuin närästys mausteisen ruuan jälkeen tai aivastus väärällä hetkellä.
 

Tänä vuonna aloitin viimeisen kesälomaviikkoni 23.12. ja nautin muutaman päivän joululomasta yhdessä lasten kanssa. Joulu vaan tuli jotenkin ihan puskista: joko tämä johtuu iästä ja siitä tohinasta mitä töissä oli, tai sitten se oli se, kun koronan vuoksi ei voinut oikein tehdä mitään, eikä käydä missään, niin ei tullut koluttua mitään joulujuttuja ennen hiljentymistä jouluun. Ei joulukahvitteluja suosikkikahvilassa, ei olkitonttujen hypistelyä joulumyyjäisissä, ei Tuomaan Markkinoita, ei edes joulukulkuetta joulukadun avajaisissa. Mutta kaikkea iloa te ette minulta vie: jouluaatonaatonaattona kävin nauttimassa lähi-Prismassa maailmanlopun meiningistä, siellä väen paljoudessa tungeksien, maskin kanssa hikoillen ja turvaväleistä kiinni pitäen. Siinä on sitä joulun tunnelmaa. Etenkin, kun unohdin tilata jouluviikon ruuat ajoissa ja siitä syystä jouduinkin itse hikoilla keräilemässä jouluherkkusia ihan omin pikkukätösin. Kiitos vaan Prisman henksulle, joka hoitaa tuotteiden keräilyn ja kuljetusliikkeelle, joka toimittaa sapuskat kotiovelle saakka. Näin vanhemmiten osaan arvostaa.

Jossain somejutussa oli kysytty, että mitkä jouluvalmistelut on vielä tekemättä? Minä voin osaltani kertoa, että ei mitään. Olen ostanut perheelle ruokaa, käärinyt muutaman lahjan pakettiin ja tänään oli jouluvalmistelujen huipentuma: nukuin en yhdet vaan kahdet päiväunet! On oikein kiva ja lempeä olo, tästä se joulu alkaa. (Joo, näin kyllä yhdessä someryhmässä, miten kaikki jouluherkut valmistuivat pitkästä tavarasta ja pistorasioiden reunuksetkin oli irroitettu joulusiivousta varten vesipesuun - huh, voin kertoa, että joulu tulee kyllä ihan torkkuenkin, nimimerkillä: "Kokemusta on" ;))

Ihanaa joulun aikaa teille kaikille!
Olkaa kilttejä toisillenne - ja etenkin itsellenne.

Sari


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?